خانه‌تکانی در هیئت‌ مدیره استقلال چه کسانی را تکان می‌دهد؟

کدخبر: ۷۱۶۸۹۵
اقتصادنیوز: برتری تیم فوتبال استقلال مقابل پیکان در یک چهارم نهایی جام حذفی، بار دیگر امید را در دل هواداران این تیم زنده کرد تا فصل سیاه این باشگاه با دستاوردی بزرگ به پایان برسد.
خانه‌تکانی در هیئت‌ مدیره استقلال چه کسانی را تکان می‌دهد؟

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه فرهیختگان نوشت: درواقع در شبی که سپاهان به عنوان اصلی‌ترین مدعی قهرمانی، از گردونه رقابت‌ها کنار رفت، آبی‌پوشان پایتخت با سرمربی جدید خود توانستند با ارائه نمایشی قابل قبول، مسیر خود را برای فتح این جام بسیار هموار کنند. با نگاهی به مسیر مسابقات باقی‌مانده، حالا آبی‌های پایتخت این فرصت طلایی را دارند که با عبور از موانعی به مراتب آسان‌تر نسبت به رقبا، آخرین جام فصل را از آن خود کنند و فصلی پرچالش توأم با تلخی‌های زیاد برای هواداران را با پایانی خوش به اتمام برسانند. با این حال، شادی پیروزی شنبه شب خیلی زود تحت‌الشعاع مسائل مدیریتی باشگاه قرار گرفت؛ جایی که یک توییت از علی تاجرنیا، رئیس هیئت مدیره استقلال، بار دیگر زنگ خطر را برای آینده مدیریتی این باشگاه به صدا درآورد.

توییت معنادار و شروع زمزمه‌های تغییر

علی تاجرنیا در حالی پس از پیروزی استقلال در جام حذفی دست به انتشار توییتی زد که محتوای آن نه یک پیام تبریک عادی، بلکه تلویحاً اشاره‌ای به تحولات پیش روی باشگاه داشت. او بدون اشاره مستقیم، با عباراتی مبهم اما هدفمند، ضمن اشاره به فرصت‌های پیش روی باشگاه برای تأمین منابع مالی، با این عنوان که فصلی متفاوت پیش روی آبی‌هاست، باعث شد تا بازار گمانه‌زنی‌ها در فضای رسانه‌ای و بین هواداران داغ شود. این در حالی است که بررسی دقیق‌تر رفتار رسانه‌ای این چهره طی ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که او سیاست خاصی را در پیش گرفته است. او در حالی که در امور اجرایی معمولاً حضور دارد، ترجیح می‌دهد در رسانه‌ها حضوری حداقلی داشته باشد و از حضور مستقیم در فضای خبری خودداری کند. با این حال، فعالیت او در شبکه‌های اجتماعی، به ویژه شبکه ایکس، به ابزاری برای ارسال پیام‌های معنادار برای تاجرنیا بدل شده است.

عبرت از گذشته، حرکت در سکوت

این در شرایطی است که نگاهی به روند مدیریتی استقلال در یک سال اخیر نشان می‌دهد که پس از کنار رفتن احمد شهریاری و فرشید سمیعی و انتصاب علی تاجرنیا و علی نظری جویباری به عنوان اضلاع جدید مدیریت باشگاه، فضایی متفاوت در بدنه مدیریتی استقلال شکل گرفته است. درواقع تفویض اختیارات گسترده به تاجرنیا از سوی هلدینگ خلیج فارس باعث شد که او به نوعی همه‌کاره باشگاه شود، هرچند که برخلاف شهریاری، این چهره تصمیم گرفته بیشتر پشت پرده بماند تا کمتر در رأس اخبار قرار بگیرد.

شهریاری با دخالت‌های مستقیم و پرشمار در امور اجرایی، زمینه‌ساز بحران‌های بزرگی در باشگاه شد؛ از جمله قرارداد‌های پرسود اما بی حساب که تازه‌ترین نمونه آن جریمه 30 میلیارد تومانی باشگاه تهرانی توسط دروازه‌بان بوسنیایی است که شنیده می‌شود پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه را بسته است. اما رئیس جدید هیئت مدیره استقلال سعی کرده این بار با عبرت گرفتن از اشتباه‌های گذشته و سرنوشت شومی که بر سر شهریاری به عنوان همه‌کاره باشگاه و نماینده هلدینگ آمد، تصمیمات کلان را با سکوت و در پس‌زمینه اتخاذ کند و برای ارتباط با هواداران صرفاً از شبکه‌های اجتماعی بهره ببرد.

اختلافات داخلی، تهدیدی جدی برای آینده

با این تفاصیل اما امروز هیئت مدیره استقلال ترکیبی پر از اختلافات و ناهمسویی است. هر عضو راه خود را می‌رود و تصمیمات، به جای آنکه بر مبنای همفکری و خرد جمعی باشد، درگیر لابی‌ها و منافع شخصی شده است. مدیرعامل ساز خود را می‌زند و برخی اعضای دیگر نیز ساز‌های متفاوتی می‌نوازند و در این میان نیز یک عضو هیئت رئیسه هم با سوءاستفاده از این اختلافات و فضای پرتنش، تلاش می‌کند بدون هماهنگی، افراد مورد نظر خود را به بدنه باشگاه و حتی کادر فنی تحمیل کند.

نمونه بارز این وضعیت، ماجرای انتخاب میودراگ بوژوویچ به عنوان سرمربی آبی‌پوشان پیش از دربی حساس پایتخت بود؛ انتخابی که برخلاف روند طبیعی باشگاه، صرفاً با اصرار یک عضو خاص هیئت مدیره عملی شد و در بدترین زمان ممکن، سرنوشت تیم را وارد بحرانی جدید کرد. در عین حال شنیده می‌شود بیشترین اختلاف تاجرنیا بعد از نظری با این عضو هیئت مدیره بوده، هرچند که بر اساس شواهد او با یک عضو دیگر تا حدودی همسویی دارد، این در صورتی است که همان عضو نیز در مقاطعی با تصمیمات شتاب‌زده، چالش‌هایی را برای باشگاه ایجاد کرده است.

مدیرعامل استقلال در معرض جابه‌جایی!

اما براساس اطلاعات منتشر‌شده، پس از جدال‌های طولانی و حواشی فراوان در ماه‌های اخیر، تغییرات مدیریتی در باشگاه استقلال بر اساس گمانه‌زنی‌ها و احتمالات به مرحله‌ای حساس و قریب‌الوقوع رسیده است. طبق گزارش‌های موثق، کرسی مدیرعاملی علی نظری در خطر جدی قرار دارد و احتمال برکناری یا تغییر جایگاه او قوت گرفته است که البته علت این اتفاق را باید در ترکیب ناهماهنگ و پرتنش هیئت مدیره استقلال جست‌و‌جو کرد. ترکیبی که از روز نخست با اختلافات داخلی و عدم انسجام جدی میان اعضا، زمینه‌ساز آشفتگی‌های مدیریتی و حواشی بسیاری شده که تا امروز همچنان ادامه دارد. در واقع، اختلاف نظر‌های شدید میان اعضای تأثیرگذار با مدیران مورد اشاره، موجب شده که روند تصمیم‌گیری‌های مهم باشگاه مختل شده و در بسیاری از موارد، اقدامات حیاتی مانند انتخاب سرمربی در بزنگاه‌های حساس و تصمیمات مهم دیگر با تأخیر یا در فضایی پرتنش انجام شود.

بر اساس شنیده‌ها، رئیس هیئت مدیره باشگاه پرطرفدار پایتخت که حمایت کامل هلدینگ خلیج فارس را پشت سر خود دارد، در تلاش است تا با اعمال تغییراتی گسترده، فضای باشگاه را آرام‌تر و حرفه‌ای‌تر کند. گفته می‌شود که این تغییرات تنها به مدیرعامل محدود نخواهد شد و دیگر چهره‌ها در ساختار مدیریتی باشگاه از جمله اعضای دیگر هیئت مدیره نیز در آستانه خداحافظی قرار دارند!

خروج شجاعی و ساماندهی جدید مدیریتی

در امتداد این تحولات، یکی از تغییرات محتمل، جدایی فریده شجاعی از سمت خود در چارت باشگاه خواهد بود. بر همین اساس شنیده می‌شود ساماندهی جدیدی در چارت مدیریتی باشگاه استقلال در راه است که براساس گزارش‌های قبلی در «فرهیختگان»، معاونت‌های جدید ورزشی یا اجرایی نیز به ساختار مدیریتی این باشگاه افزوده خواهد شد. تغییراتی که اگر به درستی مدیریت شود، می‌تواند این باشگاه پرطرفدار را از شرایط کنونی نجات دهد، اما اگر همچون گذشته، صرفاً به جا‌به‌جایی افراد منجر شود بدون اصلاح ساختار، می‌تواند مشکلات را دوچندان کند.

گزینه‌های تحمیلی در مسیر خروج؟!

البته در این بین نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که پس از انتخاب علی تاجرنیا توسط مدیران هلدینگ خلیج فارس، سایر اعضای هیئت مدیره نیز از طریق ارتباطات خود با مدیران بالادستی و به خصوص شریعتمداری مدیریت هلدینگ خلیج فارس، احکام حضور در هیئت مدیره را دریافت کردند. این امر باعث شد که نماینده تام الاختیار هلدینگ خلیج فارس در ابتدا نتواند افکار خود برای ایجاد تیم هماهنگ مدیریتی جدید استقلال را به طور کامل در باشگاه پیاده کند و ناچار به پذیرش برخی افراد شود. با این حال، در زمان فعلی به نظر می‌رسد با تغییر شرایط و نزدیکی به فصل نقل و انتقالات و تعیین سرمربی جدید، فرصتی طلایی برای این چهره فراهم شده تا با دست بازتری، چیدمان مدیریتی باشگاه را دستخوش تحولات اساسی کند. البته باید تأکید کرد که نگاه به تاجرنیا نباید یکسویه باشد؛ چرا‌که نقد‌هایی به عملکردش و برخی انتصاب‌هایش در این چند ماه وارد بوده و این چهره هنوز برای اثبات توانمندی خود راهی طولانی در پیش دارد.

پیام سفر هلند؛ نظارت یا بی اعتمادی؟

آخرین نشانه از تغییرات مدیریتی را باید در سفر اخیر مدیرعامل استقلال به اروپا جست‌و‌جو کرد. علی نظری برای مذاکره با چند گزینه اروپایی در حالی به هلند رفت که نکته قابل توجه همراهی علی تاجرنیا نیز در این سفر بود. اتفاقی که به وضوح این پیام را منتقل می‌کند؛ هیئت مدیره، به ویژه رئیس آن، اعتماد کاملی به عملکرد مدیرعامل ندارد و ترجیح داده است شخصاً بر مذاکرات نظارت داشته باشد!‌ از سوی دیگر، عضو دیگر هیئت مدیره که در ماجرای انتخاب بوژوویچ نقش پررنگی داشته و زمزمه‌های دخالت همه‌جانبه وی در امور اجرایی باشگاه به گوش می‌رسد، در این سفر حضور نداشت؛ اتفاقی که می‌تواند معنای مشخصی داشته باشد که رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال برای این عضو جنجالی هیئت مدیره در برنامه‌های آینده خود جایگاهی قائل نیست!

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید