جزئیات سفر انریکه مورا به تهران از زبان سخنگوی وزارت خارجه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، سعید خطیبزاده، در نشست خبری صبح امروز خود ضمن تبریک مجدد عید فطر و پس از ارائه گاهشمار دستگاه دیپلماسی در هفته گذشته، در پاسخ به این سوال که برنامه سفر انریکه مورا، هماهنگکننده برجام در تهران چه خواهد بود، گفت: مذاکرات ایران و ١+۴ تا همین امروز بدون وقفه ادامه داشته است و رد و بدل کردن پیامها در حال انجام است. سفر آقای مورا پس از گفتوگوی تلفنی آقای امیرعبداللهیان و آقای بوررل صورت گرفته است. لازم بود پس از پیشنهاد آقای بوررل این دیدار انجام شود. آقای مورا با آقای باقری دیدار خواهند کرد و دستور کار این سفر مشخص است. امیدواریم بتوانیم نتیجه خوبی را به دست بیاوریم.
وی ادامه داد: حضور مورا نشان میدهد ما گفتوگوها را علیرغم همه کارشکنیهای آمریکا پیگیری میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اهداف سفر بشار اسد به ایران، گفت: سفر آقای اسد مدتی در حال تنظیم بود و شرایط باید مهیا میشد. دو دور مذاکره با رییسجمهور داشتند و خدمت مقام معظم رهبری رسیدند. آقای امیرعبداللهیان دیداری با همتای سوری خودشان داشتند و دیداری سه جانبه با وزیر راه صورت گرفت. سوریه از فضایی که تروریستها برایش حاکم کرده بودند خارج شده و در مسیر بازسازی قرار گرفته است. سفر آقای بشار اسد پیام مهمی دارد و ایران به عنوان یکی از همراهان سوریه مقصد یکی از سفرهای منطقهای آقای اسد قرار گرفت.
خطیبزاده در پاسخ به این سوال که مذاکرات ایران و عربستان در چه مرحلهای قرار دارد و آیا وزرای خارجه دیداری خواهند داشت، گفت: تحول جدیدی از دور آخر گفتوگوها در بغداد نداریم و اگر تحول جدیدی روی دهد، اعلام میکنم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با اخبار مرتبط با سفر امیر قطر به تهران گفت: سفر در دستور کار و در پاسخ به سفر رییسجمهور به دوحه انجام میشود که حاکی از روابط نزدیک دو کشور است. آقای رییسجمهور همچنین در آینده نزدیک سفر دیگری به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس خواهند داشت. در خصوص دستور کار این سفر هم باید بگویم که روابط دوجانبه و منطقهای محور مذاکرات خواهد بود.
خطیبزاده همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات جوزپ بوررل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره بنبست در مذاکرات وین را تائید میکنید، گفت: آنچه در وین اتفاق افتاده متوقف است در بعد تصمیمات واشنگتن بین ایران و ۱+۴ جمعبندی انجام و متن بین ما توافق شده و درباره آنچه باقیمانده آمریکا باید پاسخ دهد. آمریکا قرار نیست هدیهای به ایران بدهد. حقوقی از ملت ایران ضایع کرده و از جیب ملت ایران چیزهایی برداشته که باید بازگرداند و اگر چنین شود میتوان گفت مذاکرات در دسترس است. من نمیگویم بنبست. تصمیم واشنگتن به راحتی میتواند توافق را در وین محقق کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص سفر گزارشگر تحریمهای سازمان ملل به تهران گفت: درخواستی طرح شد و ایران هم موافقت کرد و ایشان ملاقاتهایی را با گروههای مدنی و سازمانها و اشخاص و البته اصحاب رسانه خواهند داشت و ما امیدواریم که برای یکبار ظلم و گردنکشی ایالات متحده در جایی ثبت شود.
خطیبزاده در پاسخ به این سوال که آیا انریکه مورا حامل پیامی از ایالات متحده است و چه دیدارهایی در تهران خواهد داشت، گفت: فعلا کار ویژه آقای مورا و اتحادیه اروپا انتقال پیام است و ایشان نقش هماهنگکنندهای دارند و فعلا تنها ملاقات قطعی با آقای باقری خواهد بود اما ایشان درخواست ملاقاتهای بیشتری دارند که باید بررسی شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد هماهنگکننده برجام دست کشیدن تهران از موضوع سپاه پاسداران است، گفت: به صراحت عرض میکنم خطوط تعیین شده که توسط مراکز راهبری و عالی نظام درباره مذاکرات است تا به امروز رعایت شده و به همین خاطر است که امروز در این نقطه قرار داریم. شما اهالی رسانه اجازه ندهید در این بازی طراحی شده برخی در واشنگتن و سرزمینهای اشغالی قرار بگیرید. آنچه بین آمریکا و ایران وجود دارد را به یک موضوع فرونکاهید.
خطیبزاده همچنین در خصوص پرونده حمید نوری در سوئد و ارتباط آن با پرونده احمدرضا جلالی و صدور حکم اعدام برای وی، گفت: جلالی به جرم جاسوسی مدتهاست در ایران دستگیر و حکمش صادر و درخواست بازنگری کرده که در حال بازنگری است و خسارات عمدهای هم زده است. اینکه درباره نوری طراحی میشود و گروهک شکست خورده منافقین دامی را پهن میکند و شاهد میآورد و دادگاه را سیاسی میکند و دولت سوئد اجازه میدهد، شک ما را برمیانگیزد که چگونه این اتفاقات رخ میدهد.
وی ادامه داد: اینها هیچ ارتباطی به هم ندارند و اگر هست طرف سوئدی میخواهد این ارتباط را برقرار کند. دادگاه نوری صلاحیت نداشته و حقوق اولیه آقای نوری رعایت نشده است. متاسفانه دولت سوئد توجه نکرده و باید هر چه زودتر به مسیر درست برگردد. فکر نکند با این گروکشیها موضوع جلالی فراموش میشود. موضوع جلالی جاسوسی است و در مسیر خوب پیگیری میشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که رئیسجمهور بارها بر اهمیت تشکیل سازمانی مرتبط با مهاجران تاکید کردهاند، وزارت امور خارجه چه اقدامی در این راستا انجام داده است، گفت: وزارت خارجه موضوع و اهمیت بسیار زیاد مهاجران را به صورت مکتوب و شفاهی اعلام کرده است و نظرات خود را در این خصوص مکتوب سازمان فرابخشی و فراوزارتخانهای داشته باشیم. یکی از معضلات در موضوع مهاجران این است که دارای مشکلات متعددی هستند که در چند سازمان پیگیری میشود. وزارت خارجه از مدتها قبل این موضوع را به عنوان موضوع اساسی و درست پیگیری و اعلام موضع کرده است.
خبر در حال تکمیل می باشد...