خبر مهم یک مقام آمریکایی درباره بررسی پاسخ ایران در خصوص برجام

کدخبر: ۵۱۹۵۳۲
اقتصادنیوز: سخنگوی منطقه‌ای وزارت امور خارجه آمریکا مدعی خطرناک بودن برنامه دفاعی و بازدارنده موشکی ایران شد و آن را خطری برای امنیت آمریکا و متحدانش در خاورمیانه قلمداد کرد.
خبر مهم یک مقام آمریکایی درباره بررسی پاسخ ایران در خصوص برجام

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «ساموئل وربرگ»، سخنگوی منطقه‌ای وزارت امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «الشرق» تصریح کرد که کشورش در حال رایزنی با متحدان خود در خصوص پاسخ ایران به نقطه نظرات آمریکا در مورد پیش نویس توافق هسته ای است و آمریکا پاسخ خود را پس از پایان رایزنی ها به اتحادیه اروپا که نقش میانجی را ایفا می کند، ارسال خواهد کرد.  

3 شرط مهم ایران برای امضا توافق هسته‌ای/ یک مقام اروپایی: تهران نمی خواهد توافق کند

سخنگوی منطقه‌ای وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: آمریکا در حال هماهنگی و رایزنی با متحدان اروپایی امضاکننده این توافق (انگلیس، فرانسه و آلمان) است.

وی افزود: باید نقطه نظرات ایران را بررسی کنیم و در زمان مناسب از طریق میانجی اروپایی به آن پاسخ خواهیم داد.

رونمایی از محتوای برجام رئیسی/ عقب‌نشینی دولت از خطوط قرمز برجامی؟

این مقام آمریکایی گفت که آمریکا معتقد است که "تا زمانی که بر سر همه جزئیات توافق نکنیم، توافقی وجود ندارد. "

وربرگ در ادامه گفت وگو با شبکه تلویزیونی الشرق گفت که کشورش معتقد است که "تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی نباید به شروط بازگشت به توافق هسته‌ای مرتبط شود زیرا ایران با توجه به تعهداتش در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای بایستی با آژانس همکاری کند. "

توصیه یک روزنامه به دولت رئیسی/ اگر نمی خواهید به برجام برگردید، وقت را تلف نکنید/ اقتصاد را با چین و روسیه ببندید

 

این مقام آمریکایی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که آمریکا سازوکارها و ابزارهای لازم را برای برخورد با آنچه به زعم وی "چالش‌های امنیتی از جانب ایران بویژه در حوزه برنامه موشکی است"  دارد.

برپایه این گزارش، وربرگ در ادامه همچنین مدعی "خطرناک بودن" برنامه دفاعی و بازدارنده موشکی ایران شد و آن را "خطری برای امنیت آمریکا و متحدانش در خاورمیانه - حتی در صورت بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی-" خواند.

 آیت الله رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان دوشنبه گذشته در جمع رسانه‌های داخلی و خارجی تصریح کرد: مذاکرات برای رفع تحریم ها و آنهایی است که به تعهد خود پشت پا زدند باید برگردند و تعهداتشان را عمل کنند. ما تاکیدمان در این مذاکرات رفع تحریم‌هاست.

وی افزود که جمهوری اسلامی ایران بر راستی آزمایی اطمینان بخش و تضمین‌های اعتماد آفرین در مذاکرات تاکید و اصرار دارد که مسایل پادمانی حتما حل و فصل شود. رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: این یک رکن در مذاکرات است و بدون آن سخن از توافق معنا ندارد. توافق باید همراه باشد با حل و فصل مسایل پادمانی و نکاتی که ایران به عنوان راهبرد دنبال می‌کند. ما از تحقق منافع ملت ایران کوتاه نیامده و نخواهیم آمد.

آیت الله رئیسی چهار شرط را به عنوان مولفه‌های اصلی توافق بیان کرد و توضیح داد: آنچه در توافق مدنظر است نخست، تضمین‌های اطمینان آور، دوم راستی آزمایی عینی و عملی نسبت به رفع تحریم‌ها، سوم رفع تحریم‌ها به صورت معنادار و پایدار و چهارم بسته شدن ادعاهای سیاسی در رابطه با پادمان است.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.

به گزارش ایرنا، برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین  ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخ‌های ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب به هماهنگ‌کننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید