زلنسکی در کنگره: صدقه نمی گیریم!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی به کنگره ایالات متحده گفت که کمک به اوکراین سرمایه گذاری در دموکراسی است و «نه صدقه»، همانطور که او از نبردهای آمریکا علیه نازی ها در جنگ جهانی دوم استفاده کرد تا برای کمک بیشتر به تلاش های جنگی کشورش فشار بیاورد.
اولین واکنش روسیه به دیدار بایدن و زلنسکی/ می خواهند روسیه را در سه روز فتح کنند
اظهارات زلنسکی در روز چهارشنبه در حالی مطرح می شود که جمهوری خواهان آمریکا - که برخی از آنها نسبت به ارسال این همه کمک به اوکراین ابراز تردید کرده اند - قرار است در 3 ژانویه کنترل مجلس نمایندگان آمریکا را از دموکرات ها پس بگیرند. برخی از جمهوریخواهان تندرو حتی خواستار پایان دادن به کمکها و ردیابی چگونگی هزینههای تخصیصی شدهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، زلنسکی در جلسه مشترک سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده که به زبان انگلیسی صحبت می کرد، گفت: «پول های شما خیریه نیست. این سرمایه گذاری در امنیت جهانی و دموکراسی است که ما به مسئولانه ترین شکل از آن استفاده می کنیم». زلنسکی در حالی که خواستار حمایت هر دو حزب شد، گفت که جهان آنقدر به هم پیوسته است که به هیچ کشوری اجازه نمی دهد کنار بایستد و احساس امنیت کند.
پیش از این، زلنسکی با پوشیدن شلوار و ژاکت سبز زیتونی -برند خود- در اولین سفر خارجی خود در زمان جنگ، با رئیس جمهور جو بایدن ملاقات کرد و در آن خواستار ادامه حمایت ها در سال 2023 شد.
در همین شرایط، ایالات متحده 1.85 میلیارد دلار کمک نظامی دیگر به اوکراین از جمله سامانه دفاع هوایی پاتریوت برای کمک به این کشور برای جلوگیری از رگبار موشک های روسیه اعلام کرد. زلنسکی گفت سامانه پاتریوت گام مهمی در ایجاد سپر هوایی است. زلنسکی در کنفرانس خبری کاخ سفید که در کنار بایدن ایستاده بود، گفت: «این تنها راهی است که میتوانیم دولت تروریستی را از ابزار اصلی ترور خود - امکان ضربه زدن به شهرها و زیرساخت های انرژی ما- محروم کنیم ». زلنسکی به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ما دوست داریم میهن پرستان بیشتری داشته باشیم... ما در جنگ هستیم». اوکراین در هفتههای اخیر بارها تحت حملات روسیه قرار گرفته است که زیرساختهای انرژی این کشور را هدف قرار داده است و میلیونها نفر را بدون برق یا آب لولهکشی در زمستان سردی رها کرده است.
خبرگزاری تاس به نقل از سفیر روسیه در آمریکا نوشت که سفر زلنسکی تایید کرد که اظهارات آمریکا مبنی بر عدم تمایل به درگیری با روسیه کلماتی توخالی است. تاس به نقل از آناتولی آنتونوف گفت: اقدامات تحریک آمیز آمریکا در اوکراین منجر به تشدید تنش شد که تصور عواقب آن غیر قابل گریز بود». روسیه هفته گذشته اعلام کرد، اگر سامانههای پاتریوت به اوکراین تحویل داده شود، هدف قانونی برای حملات روسیه خواهد بود.
زلنسکی همچنین به فهرست بلندبالایی از رهبران جهان پیوست تا در جلسات مشترک سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده سخنرانی کند، سنتی که در سال 1874 با دیدار پادشاه هاوایی کالاکائوا آغاز شد و شامل دیدارهای تقریباً افسانه ای زمان جنگ توسط نخست وزیر بریتانیا وینستون چرچیل، پادشاهان، ملکه ها و یک پاپ بود.
اعضای مجلس نمایندگان و سناتورهای هر دو حزب برای تشویق بخشهایی از سخنرانی زلنسکی در حالی که نبرد کشورش را به جنگ جهانی دوم و حتی انقلاب آمریکا تشبیه میکند، به پا خاستند.
زلنسکی با اشاره به رئیس جمهور سابق فرانکلین روزولت، که بین سال های 1933 و 1945 خدمت کرد، و تلاش ها برای رهایی اروپا از اشغال نازی ها، از آمریکایی ها درخواست کرد همانطور که آنها با خانواده برای کریسمس جمع شده بودند، به حمایت از اوکراین ادامه دهند: «درست مانند سربازان شجاع آمریکایی که در کریسمس 1944 خطوط خود را حفظ کردند و با نیروهای هیتلر مقابله کردند، سربازان شجاع اوکراینی نیز همین کار را با نیروهای پوتین در کریسمس انجام می دهند».
کنگره در آستانه تصویب 44.9 میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی اضطراری است که هم طراز 50 میلیارد دلاری است که امسال به اوکراین ارسال شده است. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که واشنگتن هیچ نشانه ای از تمایل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای مشارکت در برقراری صلح نمی بیند. اما دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که ارسال تسلیحات بیشتر غرب به اوکراین منجر به "تعمیق" درگیری خواهد شد. زلنسکی گفت که صلح عادلانه با روسیه به معنای عدم مصالحه در مورد حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین است.