چین و آمریکا تماسهای دوجانبه را افزایش میدهند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وزارت خزانه داری (دارایی) آمریکا اعلان کرد که جانت یلن رئیس این وزارتخانه در دیدار صریح، اصولی و سازنده روز چهارشنبه با لیون هی معاون نخست وزیر چین در زوریخ (سوئیس)، درباره گسترش تماس ها در زمینه اقتصاد کلان و مسائل مالی، توافق کرده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داد، لیو نیز با ابراز آمادگی برای گفتگوی عمیق گفت که دو کشور به تماس های جدی و هماهنگی در باره مسائلی مانند دگرگونی های آب و هوایی و اقتصادی، نیاز دارند.
وی از طریق مترجم افزود: ما بر این باور هستیم که باید همیشه با توجه به تصویر بزرگ تری که ذهن داریم، برای مدیریت نسبی اختلاف هایمان و دستیابی به زمینه مشترک، تلاش کنیم و امیدواریم که با این روش بتوانیم برای تداوم ثبات کلی در روابط چین و ایالات متحده، همکاری کنیم.
وزارت خزانه داری آمریکا پس از دیدار یلن با لیو در بیانه ای افزود که دو طرف در باره گسترش همکاری های دو چند جانبه در حوزه مالی مانند سازمان ملل متحد، گروه ۲۰ اقتصادهای بزرگ جهان، اپک، اهمیت عملکرد اقتصاد جهانی در گسترش بیشتر تماس ها در زمینه های اقتصاد کلان و مسائل مالی، توافق کرده اند.
یلن در آغاز این نشست گفت: با وجود اختلاف نظرهایی که به صورت مستقیم انتقال خواهیم داد، نباید اجازه دهیم که سوء تفاهم ها به ویژه ناشی از نبود تماس، روابط دوجانبه اقتصادی و مالی ما را به صورت غیرضروری، تیره تر کند.
به گفته یک مقام بلندپایه وزارت خزانه داری آمریکا، یلن و لیو در این دیدار نزدیک به سه ساعته توافق کردند که ۲ کشور بتوانند گام هایی برای پرهیز از رکود در اقتصادهایشان برداشته و هیئت های نمایندگی دو کشور، بررسی های سازنده ای درباره مسائل بدهی های دولتی، امنیت غذایی و انرژی داشته باشند.
جو بایدن و شی جین پینگ رئیسان جمهوری آمریکا و چین در دیدار نوامبر در اندونزی، بر افزایش تماس های دوجانبه تاکید کردند.
لیو که همکار نزدیک شی به شمار می رود، روز سه شنبه از سران کشورهای جهان که برای حضور در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گردآمده اند، درخواست کرد که با کنار گذاشتن ذهنیت جنگ سرد، همکاری های بین المللی را در زمینه هایی مانند دگرگونی های آب و هوایی، گسترش دهند.
یلن و دیگر مقام های بلندپایه واشنگتن، به رغم ابراز امیدواری برای پرهیز از افتادن اقتصاد آمریکا در ورطه رکود در ۲۰۲۳، احتمال کند شدن آهنگ و روند رشد اقتصادی کشورشان را پذیرفته اند.
پیش بینی می شود که رشد اقتصادی چین در پی کاهش محدودیت ها برای جلوگیری از همه گیری کووید - ۱۹ پس از اعمال شدیدترین سطح قرنطینه بهداشتی در نزدیک به ۵۰ سال گذشته، از میانه ۲۰۲۳ ازسرگرفته شود.
صندوق بین المللی پول با هشدار درباره تقسیم اقتصاد جهان به ۲ بلوک رقیب، اعلام کرد که این امر ممکن است موجب کاهش تولید اقتصاد جهان تا هفت درصد و حتی بیش از این در کشورهای آسیب پذیرتر، شود.
دیدار لیو با یلن پیش از سفر او به آفریقا برای گسترش روابط بازرگانی و تجاری ایالات متحده با سه کشور این قاره صورت گرفت که چین از دیرباز بر آنها تسلط داشته است.
یلن از هنگام برعهده گرفتن منصب وزارت خزانه داری، سه بار با لیو، ملاقات مجازی داشته و در بالی اندونزی با یی گنگ رئیس بانک مرکزی چین، دیدار کرده است. قرار است لیو در سال جاری به عنوان بخشی از سیاست بازسازی رهبری اقتصادی چین که در سپتامبر اعلان شد، از مقام خود کناره گیری کند.
پنجاه و سومین اجلاس جهانی اقتصاد از ۱۶ تا ۲۰ ژانویه سال جاری در حالی در داووس سوئیس برگزار می شود که بحران انرژی و اختلال در عرضه برخی دیگر از کالاها به دلیل جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و اقتصاد جهان با فشار ناشی از تورم بالا و رکود دست و پنجه نرم میکند.
اجلاس سالانه داووس با شرکت رهبران اقتصادی و سیاسی جهان، چهره های سرشناس و فعالان اجتماعی در برهه ای برگزار می شود که اقتصاد جهان به دلیل تورم بالا، بحران انرژی، اختلال در زنجیر عرضه ناشی از جنگ و بازگشت موارد کرونا در چین بار دیگر تحت فشار قرار گرفته است.
کلاوس شواب (Klaus Schwab)، بنیانگذار مجمع جهانی اقتصاد به خبرنگاران گفت: بحران های اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و ژئوپلیتیکی در حال همگرایی و ترکیب شدن با یکدیگر هستند و آینده ای بسیار متنوع و نامطمئن را ایجاد کرده اند. نشست سالانه داووس باید اطمینان یابد که رهبران در اندیشه این بحران گرفتار نخواهند ماند.
انتظار می رود اجلاس امسال تحت عنوان «همکاری در یک جهان تکه تکه شده» با حضور برخی از رهبران جهان از جمله یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی، گوستاوو پترو (Gustavo Petro) رئیس جمهور کلمبیا و فردیناند مارکوس جونیور( Ferdinand Marcos Jr) رئیس جمهوری فیلیپین برگزار شود. از قاره آفریقا سیریل رامافوسا (Cyril Ramaphosa) رئیس جمهوری آفریقای جنوبی و سامیه صلحو حسن (Samia Suluhu Hassan) رئیس جمهور تانزانیا شرکت خواهند کرد.
از آمریکا نیز، جان کری نماینده ویژه و کاترین تای نماینده تجاری دولت جو بایدن در این اجلاس حضور خواهند یافت.
انتظار می رود بیش از ۵۰ نفر از سران دولت ها و کشورهای جهان در این اجلاس حضور یابند و اولاف شولتس صدر اعظم آلمان، اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا و پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا از مهمانان احتمالی هستند.
این اجلاس شرکت کننده ای از روسیه نخواهد داشت زیرا مجمع جهانی اقتصاد به دنبال حمله به اوکراین روابطش را با نهادهای روسیه قطع کرد. اوکراین بار دیگر هیاتی از مقامات عالی رتبه را به این اجلاس اعزام خواهد کرد اما به دلایل امنیتی سازمان دهندگان جزییات بیشتری را درباره آن ارائه نداده اند.