شرکت های تحقیقاتی از مالیات معاف شدند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا،علیرضا منادی سفیدان در گفتوگویی با اشاره به پایان بررسی احکام مربوط به برنامه هفتم توسعه در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، اظهار کرد: در کمیسیون آموزش مجلس مصوبات مهمی برای اجرای درست و دقیق قوانین دائمی از جمله قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون رتبه بندی معلمان، اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی مبنی بر آموزش رایگان و آموزش مهارتی به تصویب رسید.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اضافه کرد: یکی از مصوبات کمیسیون آموزش در قانون جهش تولید دانش بنیان این بود که هرکس در زمینه تحقیق و توسعه کاری انجام دهد به عنوان اعتبار مالیاتی برای او یا آن شرکت محسوب شده و از هزینههایش کسر میشود. این موضوع در برنامه هفتم قید نشده و برعکس تصریح شده بود که هر سال ۱۰ درصد از این شرکتها مالیات گرفته شود و تا پایان قانون برنامه هفتم این عدد به ۵۰ درصد برسد.
منادی سفیدان افزود: این حکم برنامه هفتم توسعه توسط کمیسیون آموزش مجلس حذف شد چراکه در لایحه دولت دقیقا بر خلاف گفته رئیس جمهور مبنی بر اینکه قوانین دائمی نباید در برنامه هفتم تغییر کند، عمل شده بود و عملاً ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان در قانون برنامه حذف میشد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر کمیسیون با پولی شدن آموزش عالی در دانشگاههای دولتی مخالفت کرد و این موضوع نیز بر خلاف اصل ۳۰ قانون اساسی بود که کمیسیون در این زمینه نیز وارد شد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: همچنین برای تقویت صندوق نوآوری و شکوفایی در قانون جهش تولید دانش بنیان آمده بود که نیم درصد از بودجه عمومی دولت باید به صندوق واریز شود که در برنامه هفتم توسعه تأکید شد این تخصیصها باید ۱۰۰ درصدی باشد تا این حکم قانونی نیز به صورت کامل اجرایی شود.