دیدار باقری و وزیر خارجه کویت/ تاکید بر اهتمام ایران برای گسترش روابط دو کشور
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه در ادامه دیدارها و رایزنیهای خود در نیویورک با عبدالله علی الیحیا، وزیر امور خارجه کویت، دیدار و گفتگو کرد. باقری با اشاره به اشتراکات فرهنگی فراوان و روابط نزدیک دو کشور، همکاری نزدیک بین ایران و کویت و دیگر کشورهای منطقه را عاملی برای تقویت ثبات و استقرار پایدار در منطقه دانست.
سرپرست دستگاه سیاست خارجی کشورمان با اشاره به سیاست دولت شهید آیتالله رئیسی در تحکیم روابط با همسایگان به عنوان یک اولویت اصلی در سیاست و روابط خارجی، تقویت اعتماد متقابل را نقطه شروع تعامل میان کشورهای همسایه دانست.
وی همچنین تحکیم پیوندهای اقتصادی میان ایران و کویت را لازمه تقویت روابط دو طرف عنوان کرده و بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران بر گسترش روابط با کویت تأکید کرد.
عبدالله علی الیحیا، وزیر امور خارجه کویت نیز در این دیدار به اشتراکات تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی بین دو کشور و مردم اشاره کرد و بر آمادگی دولت کویت برای توسعه همهجانبه روابط با جمهوری اسلامی ایران تأکید نمود.
در این دیدار، طرفین بر توسعه روابط در تمامی عرصهها، فعالسازی و تقویت سازوکارهای روابط دوجانبه از جمله کمیسیون مشترک اقتصادی، کمیته سیاسی و کنسولی تأکید کردند.
علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه به وقت محلی در صدر هیاتی برای شرکت در نشست شورای امنیت در خصوص فلسطین و همچنین نشست شورای امنیت در زمینه چندجانبه گرایی وارد نیویورک شد.
باقری ظهر سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان «همکاری چند جانبه در راستای نظام جهانی پایدارتر، دموکراتیک تر و عادلانه تر» سخنرانی کرد و گفت: چندجانبهگرایی، مستلزم احترام به تقسیم کار میان ارکان ملل متحد است. دستاندازی خزنده شورا به مسایل ورای دستور کارش، که به وضوح در منشور تشریح شده، تمامیت منشور به عنوان یک معاهده بین دولتی را به مخاطره میاندازد و شورا را از کارکرد مناسبش منحرف میکند. علاوه بر این، «اعضای ملل متحد توافق کردند که تصمیمات شورای امنیت وفق منشور را پذیرفته و اجرا کنند». در اینجا، میخواهم به قطعنامههای ناعادلانه تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران طی سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ اشاره کنم که نتیجه ادعاهای بیاساس آمریکا در مورد برنامه هستهای صلحآمیز ایران، در تعارض با حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه و ناقض حقوق بشر بنیادین مردم کشور من بود. تأکید میکنم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آن گروه از اعضایی که نقش اساسی در تحمیل آن تحریمهای غیرقانونی و نامشروع علیه جمهوری اسلامی ایران داشتند، نمیتوانند از مسؤولیت خود در قبال نقض حقوق مردم ما شانه خالی کنند.
او تصریح کرد: اقدامات قهری یکجانبه به شکل تحریمهای فراسرزمینی کماکان مظهر یکجانبهگرایی افراطی و غیرانسانی است. آمریکا و متحدان غربیاش که آن تحریمها را اجرا میکنند، باید برای ویرانی، مرگ و رنج بیپایان ملتهای تحت تحریم از جمله مردم کشور من پاسخگو شوند.
دو نشست شورای امنیت به ریاست سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، برگزار می شود.