آیا ائمه جمعه به این سوال میتوانند پاسخ بدهند؟
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه ایران نوشت: البته حذف فیلترینگ یا به تعبیری کم کردن محدودیتها، خواسته اکثریت جامعه است. چرا که طبق نظرسنجیهای معتبر، درصد بالایی از بهرهبرداران اینترنت از این میهمان ناخوانده استفاده کرده و مهمتر اینکه در قبال این استفاده ناخواسته، مبالغ زیادی هم به فروشندگان فیلترشکن و اپراتورهای تأمینکننده اینترنت پرداخت میکنند، چرا که با استفاده از فیلترشکن، مصرف بر پایه خارج از کشور حساب شده و دریافتی آن از مشتری چند برابر مصرف کننده داخلی است.
این استفاده کنندگان که درصد بالایی را بهخود اختصاص دادهاند، از دولت میخواهند کمک کند تا از این پدیده نامحرم نجات یافته، با اینترنتی که جمهوری اسلامی برای آنان در نظر گرفته، به تحقیق و پژوهش و کسب و کار خود بپردازند.
اما در مقابل، عدهای هم هستند که به وسیله همین شبکههای اجتماعی اطلاعرسانی کرده و با دعوت به اجتماع اعتراضی، حمایت خود را از فیلتر کردن شبکههای اجتماعی اعلام کرده، با فریاد مرگ بر فلان شبکه اجتماعی خارجی، خواسته خود را اعلام میکنند و از طریق همین شبکههای اجتماعی، صدای خود را به گوش مردم و مسئولین میرسانند؛ حتی چهرههای روحانی هم در نمازهای جمعه از این پدیده نگذشته و در موافقت با محدودسازی دولت برای شبکههای اجتماعی سخن گفته و کار کردن و آزادسازی این شبکهها را دامن زدن به فساد میدانند.
سؤالی که از بزرگان دین و ائمه محترم جمعه مطرح است، این است که آیا بزرگان دینی که اهل پژوهش و تحقیق هستند، پژوهشی پیرامون سود و زیان این تصمیم داشتهاند یا خیر؟ یا از متخصصان امر خواستهاند که براساس تخصص و تعهدی که دارند، منافع و مضار فیلترینگ و استفاده از فیلترشکن را بازگو کرده و براساس نظر کارشناسی تصمیمی اتخاذ کنند که هم جامعه روی آرامش ببیند و هم خانوادهها با اطمینان بیشتری از این وسیله ارتباط جمعی استفاده کنند تا در مقابل دولت موظف باشد از طریق مراکز آموزشی و رسانهها و حتی صدا و سیما به طریق درست و تخصصی، (نه احساسی) با افزایش سواد رسانهای در جامعه، به متخصصان سواد رسانهای مأموریت دهد تا با بازگویی فواید و مضرات و نحوه استفاده صحیح از اینترنت به اقشار مختلف جامعه بویژه دانشآموزان و دانشجویان آموزش دهد.
در این شرایط دیگر دسترسیها آسانتر و فیلترشکنها از تلفنها حذف میشود و بار دیگر به فرهنگ ممنوعیت استفاده از فیلترشکن دامن زده خواهد شد.
در این صورت هر کاربری میتواند با اطمینان و با نام واقعی خودش در فضای مجازی فعالیت داشته باشد و استفاده صحیح از شبکهها در کشور ترویج خواهد شد. درصورت تحقق این مهم، اقشار مختلف جامعه از جمله اندیشمندان و اساتید دانشگاه و محققان و حتی کسبه، میتوانند از این نعمت توانمند و کارآمد برای انجام وظایف و اطلاعرسانی سریع به نحو احسن استفاده کنند.