اشغال بزرگترین سد سوریه توسط اسرائیل
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، شبکه المیادین گزارش داد که نظامیان ارتش اسرائیل در اطراف سد «المَنطَره» در استان قنیطره مستقر شدهاند که این سد بزرگترین منبع تأمین آب جنوب سوریه به شمار میرود. پیش از این ارتش اشغالگر اسرائیل سد «الوحده» در نزدیکی مرز سوریه با اردن را به اشغال خود در آورده بود. خبرنگار المیادین گزارش داد که رژیم اسرائیل قصد دارد منابع آبی جنوب سوریه را به کنترل خود در آورد.
این در حالی است که رژیم اسرائیل برای تأمین آب مصرفی خود حساب ویژهای بر روی منابع آبی سوریه باز کرده و این مسأله دلیل اصلی اشغال جولان و دریاچه «طبریا» در سال 1967 به شمار میرود؛ این دریاچه دو سوم آب شرب رژیم اسرائیل را تأمین میکند.شبکه العربیه نیز گزارش داد که تانکها و سربازان ارتش اسرائیل وارد منطقه شدهاند و در چندین نقطه، پایگاههای نظامی و سنگرهای خاکی ایجاد کردهاند و هرگونه تردد را جز در ساعات مشخصی که برای ساکنان تعیین کردهاند، ممنوع کردهاند.
العربیه گزارش داد که سد المنطره منبع اصلی تأمین آب قنیطره و روستاهای اطراف آن تا استان درعا و یکی از بزرگترین و مهمترین سدهای آبی جنوب سوریه است.
در این میان منابع سوریه به وبگاه العربی الجدید گفتند که نیروهای اشغالگر در طول ۲۵ روز گذشته، ۱۲ نقطهی نظامی اصلی را در استان قنیطره تثبیت کردهاند که آخرین آنها تعدادی مقر در محور روستاها و شهرکهای رسم الرواض، امالعظام و سد المنطره است.
اقتصادنیوز: وزیر خارجه دولت موقت سوریه گفت: آرزوی ما این است که صفحه جدید و روشنی را در روابط سوریه-عربستان باز کنیم.
سعید المحمد، فعال اهل استان قنیطره، در گفتوگو با «العربی الجدید» توضیح داد که تجهیزات نظامی اسرائیل وارد مناطق عمیقتری از محور مذکور شدهاند و نقاط جدیدی را تثبیت کرده، سنگرهای خاکی ایجاد کردهاند و رفت و آمد شهروندان را در این منطقه جز با مجوز ممنوع کردهاند.
المحمد خاطرنشان کرد که اشغال سدّ المنطره خطرناکترین رویداد در روزهای اخیر است، زیرا این سد بزرگترین و مهمترین منبع تأمین آب این استان است. وی اشاره کرد که اگر سازمان ملل متحد راهحلی برای پایان اشغال و وادار کردن اسرائیل به عقبنشینی به مرزهای ۱۹۷۴ ارائه ندهد، اوضاع در قنیطره بحرانی خواهد شد، زیرا مردم آمادهی محاصره و محرومیت از آب نیستند.
به گفتهی وی، تعداد نقاطی که نیروهای اشغالگر بر آن مسلط شدهاند، زیاد است و ادعای اسرائیل مبنی بر موقتی بودن این نقاط، دیگر ادعایی غیرقابل قبول و آشکارا دروغین است.
وی توضیح داد که اسرائیل از آغاز تجاوزات اخیر خود در قله جبلالشیخ، روستاهای صیدا در جولان، عابدین در غرب درعا، معریه در غرب درعا، نافعه در حوضهی یرموک، کویا در غرب درعا، الدرعیات، البصالی و عین القاضی در حومهی قنیطره، روستای مقرز، امباطنه، روستای جمله در غرب درعا، سدّ المنطره، امالعظام، العدنانیه، ارتفاعات شارة الحرمون در جنوب غرب دمشق، روستای سوئیسة و شهرک الرفید در جنوب قنیطره را به اشغال خود در اورده و مواضع خود را مستحکم کرده است.
المحمد همچنین از سکوت و بی تفاوتی دولت موقت سوریه در مورد تجاوز اسرائیل به استان خود و عدم درخواست کمک از هیچ نهاد بینالمللی برای رسیدگی به این مشکل و حل آن، ابراز تعجب کرد.
از سوی دیگر همزمان با اشغال بخشهای بیشتری از خاک سوریه، منابع سوری عصر امروز (پپنجشنبه) اعلام کردند که رژیم صهیونیستی یک منطقه نظامی در جنوب غرب استان «ریف دمشق» در جنوب سوریه را هدف قرار داده است.
نهاد «دیدهبان حقوق بشر سوریه» خبر داد که منطقه نظامی «تل الحشم» هدف حمله هوایی قرار گرفته است.اما شبکه العربیه به نقل از منابع سوری گزارش داد که مقر لشکر 90 در منطقه «سعسع» در جنوب غرب استان «ریف دمشق» هدف حمله بوده است.
العربیه نوشت که لشکر ۹۰ که در شمال قنیطره واقع شده است و یکی از لشکرهای زرهی اصلی ارتش سابق سوریه به شمار میرود و پیشتر یکی از بازوهای نظامی مقاومت در مرز با فلسطین اشغالی بوده است.
بر اساس گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، تعداد حملات اسرائیل به سوریه در سال گذشته به ۳۷۳ مورد رسید که شامل ۳۴۷ حملهی هوایی و ۲۶ حملهی زمینی است و این بالاترین میزان در یک سال از زمان تشدید حملات اسرائیل تاکنون است.
طبق این گزارش این حملات منجر به آسیب دیدن و نابودی ۱۰۳۲ هدف از جمله انبارهای تسلیحات و مهمات، مقرهای نظامی، مراکز عملیات و خودروهای متعلق به دولت سابق سوریه و همپیمانان این کشور شده است.
همچنین حملات اسرائیل باعث کشته شدن ۴۱۴ نظامی و زخمی شدن ۲۷۷ نفر دیگر و کشته شدن ۶۸ غیرنظامی از جمله ۱۳ کودک و ۱۶ زن و زخمی شدن ۸۵ نفر دیگر شده است.