فرمان خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل امضا شد

کدخبر: ۷۰۲۵۷۲
اقتصادنیوز: دستور اجرایی خروج ایالات متحده آمریکا را از شورای حقوق بشر سازمان ملل و نیز ممنوعیت تامین مالی آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی امضا شد.
فرمان خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل امضا شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی، علاوه بر امضای خروج دوباره کشورش از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، همچنین فرمان اجرایی ممنوعیت تامین مالی آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را امضا کرد.

رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی با انتقاد از عملکرد سازمان ملل متحد گفت: سازمان ملل پتانسیل فوق‌العاده‌ای دارد و در حال حاضر از آن پتانسیل استفاده نمی‌کند. آنها باید دست به کار شوند.

ترامپ ادعا کرد، جهان در حال انفجار است و دلیل آن عمل نکردن سازمان ملل متحد به وظایف خود است. سازمان ملل متحد، کشورهای عضو زیادی را از دست خواهد داد زیرا به درستی مدیریت نمی‌شود.

رئیس جمهوری آمریکا  با بیان اینکه همه کشورهای جهان باید به سازمان ملل کمک مالی کنند، گفت: «باید ببینیم برای بهبود اوضاع چه کاری می‌توانیم انجام دهیم».

پیش از این، تارنمای آمریکایی پولیتیکو اعلام کرده بود که ترامپ روز سه‌شنبه فرمانی اجرایی صادر کند که به موجب آن ایالات متحده آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده و کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای فلسطینیان در نوار غزه (UNRWA) را متوقف می کند.

این اقدامات که سیاست‌های دولت قبلی ترامپ را دوباره به اجرا درمی‌آورد، همزمان با روزی است که ترامپ قرار است با بنیامین نتانیاهوا نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید دیدار و گفتگو کند.

 ایالات متحده آمریکا مدت‌هاست که شورای حقوق بشر را به جانبداری از اسرائیل و حمایت از دولت‌هایی که حقوق بشر را نقض می کنند، متهم کرده است.

این اقدامات پس از آن صورت می‌گیرد که دولت بایدن کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی و کارهای سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی در خاورمیانه (UNRWA) را پس از گزارش‌هایی مبنی بر اینکه برخی از کارکنان این آژانس در حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل دخالت داشته اند، متوقف کرد.

یک مقام کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی گفت که امضای فرمان اجرایی به سه‌شنبه موکول شده است.

همچنین این اقدام  در حالی صورت می‌گیرد که دولت ترامپ،  آینده آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) را - که حقوق بشر را در خارج از کشور نیز ترویج می‌کند - به دلیل این نگرانی که آیا با سیاست "اول آمریکا"ی ترامپ مطابقت دارد و دلارهایش چگونه خرج می‌شود، زیر سوال برده است.

آنروا (UNRWA)  آژانس اصلی ارائه‌دهنده کمک به مردم غزه است که در پی فاجعه انسانی ناشی از حمله اسرائیل به این منطقه پس از حمله ۷ اکتبر، فعالیت می‌کند. اما سازمان ملل تابستان گذشته چندین نفر از کارکنان خود را پس از یک تحقیق داخلی که نشان داد ممکن است آنها در حمله مذکور دخالت داشته باشند، اخراج کرد.

این، همچنین فصل جدیدی در رابطه پیچیده و در حال تغییر ایالات متحده با شورای حقوق بشر سازمان ملل است که در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش پسر تاسیس شد. در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما و جو بایدن، ایالات متحده آمریکا با این شورا تعامل داشت؛ اما در دوران بوش و ترامپ، این تعامل وجود نداشت.

یک سخنگوی سازمان ملل به درخواست برای اظهار نظر بلافاصله پاسخ نداد.

به گزارش پولیتیکو، یک مقام کاخ سفید علام کرد که شورای حقوق بشر "هدف خود را محقق نکرده و همچنان به عنوان یک نهاد محافظتی برای کشورهایی که نقض‌های وحشتناک حقوق بشر انجام می‌دهند، استفاده می‌شود" و موضع آن را در قبال اسرائیل محکوم کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید