درخواست مصر برای حمایت از حل و فصل سیاسی مساله فلسطین

کدخبر: ۷۰۳۶۴۱
اقتصادنیوز: وزارت خارجه مصر از جامعه جهانی درخواست کرد با حمایت یکپارچه از راه حل سیاسی مساله فلسطین به پایان یافتن یک ظلم تریخی در حق این ملت کمک کند.
درخواست مصر برای حمایت از حل و فصل سیاسی مساله فلسطین

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وزارت خارجه مصر در این بیانیه افزود: جامعه جهانی باید با حمایت یکپارچه از راه حل سیاسی مساله فلسطین به پایان یافتن یک ظلم تریخی در حق این ملت و بازگرداندن همه حقوق قانونی غیرقابل تصرف آنها کمک کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: مصر تعرض به حقوق ملت فلسطین از جمله بازگشت آوارگان و دیگر حقوق تضمین شده براساس قوانین بین المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل را محکوم می‌کند.

وزارت خارجه مصر اضافه کرد: ملت فلسطین از یک ظلم بی سابقه و محرومیت از حقوق اساسی از جمله زندگی آزادانه در سرزمین خود رنج می‌برد.

این بیانیه می‌افراید: نادیده گرفتن قوانین و اصول بین المللی در تعامل با بحران‌های منطقه، زیربناهای صلح که برای تقویت و دفاع از آن در طول دهه‌های گذشته تلاش‌ها و فداکاری‌های زیادی شده است را ویران می‌سازد.

وزارت خارجه مصر در پایان این بیانیه بر حق ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت خود در سرزمین خود تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پیش تر در اظهاراتی تاکید کرده بود که اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره نوار غزه تجاری و معامله گرانه است اما نوار غزه املاک و مستغلات قابل معامله نیست.

عبداللطیف القانوع در گفت وگو با شبکه الجزیره گفت: نابودی موضوع و آرمان فلسطین که صهیونیست‌ها به دنبال آن هستند، غیرقابل پذیرش است.

وی افزود: مقاومت به همه بندهای توافق پایبند است اما اشغالگران تلاش می‌کنند که با طفره رفتن از انجام تعهدات خود، آن را به شکست بکشانند.

سخنگوی حماس در ادامه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تاکنون به بخش انسانی توافق پایبند نبوده است، گفت: ما منتظر اقدامات میانجی‌ها برای مجبور کردن دشمن به اجرای توافق هستیم.

وی افزود: ما با یک فاجعه واقعی روبرو هستیم و از همه آزادگان جهان می‌خواهیم که فاجعه کوچاندن ملت فلسطین را به شکست بکشانند.

پنج کشور عربی و مسئول ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین پیش تر در نامه مشترکی به دولت آمریکا با طرح ترامپ برای انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن مخالفت کردند.

به گزارش العربی الجدید، وزیران خارجه عربستان، امارات، قطر، مصر و اردن و «حسین الشیخ» مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این نامه را آنگونه که «آکسیوس» خبر را اعلام کرده، ارسال کرده‌اند. این وزیران خارجه در قاهره در اویل هفته (دوشنبه) جمع شدند.

وزیران خارجه کشور عربی به همراه مسئول ارشد فلسطینی نامه مشترکی به «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا ارسال کرده و در آن مخالفت خود را با طرح کوچاندن فلسطینیان از غزه که از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مطرح شده، اعلام کردند.

در نامه مشترک وزیران خارجه این کشورها و مسئول ارشد فلسطینی آمده است: بازسازی غزه باید از طریق مشارکت مستقیم مردم غزه انجام شود و فلسطینیان در اراضی خود زندگی خواهند کرد و به بازسای آن کمک می‌کنند. نباید آنها از اراضی خود هنگام بازسازی بیرون رانده شوند و باید در روند بازسازی با حمایت جامعه جهانی مشارکت فعالی داشته باشند.

رئیس جمهوری آمریکا پیشتر خواستار تخلیه کامل نوار غزه و اسکان فلسطینی‌ها در کشورهای عربی همسایه شد.

وی با اشاره به فقدان شرایط زندگی در غزه به دلیل ویرانی‌های گسترده، از کشورهای مصر و اردن خواست تا مردم غزه را پذیرش و اسکان و مشکلات این منطقه را از طریق جابه‌جایی ساکنان کاهش دهند.

ترامپ همچنین با لحنی دستوری از رهبران مصر و اردن خواسته بود تا همکاری لازم را برای اجرای این طرح انجام دهند.

این پیشنهاد اما با مخالفت شدید کشورهای همسایه روبه رو شد.

مقام‌های این کشورها تاکید کردند که با آوارگی دائم مردم فلسطین و کوچ اجباری آنها به خارج از سرزمین خود مخالف هستند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید