4 محور کلیدی؛ برادر بن سلمان حامل چه پیامی برای تهران بود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، تنشهای مداوم میان جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل که همزمان با ازسرگیری مذاکرات هستهای میان ایران و ایالات متحده در جریان است، منطقه را به نقطهای حساس و سرنوشتساز رسانده است. چشمانداز بروز یک درگیری فراگیر منطقهای که اکنون بیش از هر زمان دیگری نزدیک بهنظر میرسد، تهدیدی مشترک برای ایران و عربستان سعودی است، که هیچکدام در صورت آغاز جنگ، از آتش آن در امان نخواهند بود.
در این چارچوب، سفر اخیر وزیر دفاع عربتان سعودی به تهران که با دیداری کمسابقه و در سطح بالا با عالیترین مقام تصمیمگیرنده جمهوری اسلامی ایران همراه بود، نشانهای مهم از گامی رو به جلو برای تقویت روابط دوجانبه تلقی میشود؛ گامی که بیانگر تلاش دو کشور همسایه برای رویارویی مشترک با چالشهای منطقهای است.
به گزارش امواجمیدیا، نکته حائز اهمیت آن است که وزیر دفاع عربستان حامل پیامی از پادشاه این کشور بود، پیامی که بهگفته منابع مطلع، محورهایی کلیدی همچون فلسطین، یمن، امنیت دوجانبه و تعاملات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با آمریکا را در بر گرفته است. در تمام این حوزهها، تحولات چند سال اخیر موجب نزدیکی بیسابقه دیدگاهها و مواضع ایران و عربستان شده است.
میزبانی کمسابقه از شاهزاده سعودی
وزیر دفاع عربستان، خالد بن سلمان آل سعود، یکی از چهرههای شاخص خاندان سلطنتی سعودی در تاریخ ۱۷ آوریل با رهبر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و نامهای شخصی از پدرش، ملک سلمان بن عبدالعزیز، به او تحویل داد.
این نخستین دیدار شاهزادهای عالیرتبه از عربستان با رهبری ایران نیست. در سال ۱۹۹۷، آیتالله خامنهای با ولیعهد وقت و بعدها پادشاه عربستان، عبدالله بن عبدالعزیز (۲۰۰۵–۲۰۱۵)، دیدار کرد. همچنین در سال ۱۹۹۹، وزیر دفاع وقت عربستان، سلطان بن عبدالعزیز، و در سال ۲۰۰۶، وزیر خارجه وقت، سعود الفیصل، با او دیدار کردند. با این حال، دیدار با خالد بن سلمان بهدلیل اینکه اولین تعامل رسمی در این سطح پس از عادیسازی روابط دو کشور در سال ۲۰۲۳ است، اهمیت ویژهای دارد و نشاندهنده شتابگیری در مسیر بهبود روابط دوجانبه است.
پس از دیدار ۱۷ آوریل، هر دو طرف پیامهای مثبتی در شبکههای اجتماعی منتشر کردند. رهبری دریافت نامه ملک سلمان را تأیید کرد و از سفر شاهزاده جوان سعودی استقبال نمود و گفت: «روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به نفع هر دو کشور است.» او افزود: «بهتر آن است که برادران منطقه غرب آسیا به جای اتکا به بیگانگان، با هم همکاری و همافزایی داشته باشند.»
از سوی دیگر، خالد بن سلمان در توییتی نوشت: «نامهای از سوی خادم حرمین شریفین تقدیم کردم و درودهای رهبری را رساندم. درباره روابط دوجانبه و موضوعات مورد علاقه مشترک گفتوگو کردیم.»
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «چهار محور کلیدی؛ برادر بن سلمان حامل چه پیامی برای تهران بود؟/ خیز ریاض برای میزبانی مذاکرات غیررسمی؟» بخوانید.