گزارش «اقتصادنیوز» از بازار ارز

مشام بازار ارز در روز سقوط شام/ 2 شرط مهم برای کاهش قیمت دلار/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱۸ آذر 1403

کدخبر: ۶۹۰۶۳۸
اقتصادنیوز: معامله گران معتقدند بازار ارز همچنان تحت تأثیر تحولات سیاسی و اقتصادی قرار دارد و با وجود اینکه برخی تلاش‌ها برای کاهش قیمت‌ها انجام شده است، تنش‌های منطقه‌ای و اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای همچنان نقشی کلیدی در تعیین روند قیمتی دارند؛ آن هم در روزی که صبحگاه در خاورمیانه با خبر سقوط دمشق و حکومت بشار اسد آغاز شد
مشام بازار ارز در روز سقوط شام/ 2 شرط مهم برای کاهش قیمت دلار/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱۸ آذر 1403
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در نخستین روز هفته با کاهش قیمت‌ها همراه شد و شاهد عقبگرد قیمت دلار و درهم نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته بود؛ روندی که به گفته معامله‌گران نتیجه نبود محرک‌های صعودی و تأثیر کاهش ارزش طلای جهانی است.

با این حال، قیمت دلار تهران و هرات به‌عنوان شاخص‌های مهم بازار آزاد، روند نزولی مشابهی را در روز شنبه تجربه کردند. دلار در بازار تهران در نیمه اول دامنه 70 هزار تومان معاملات را آغاز کرد، اما به‌سرعت وارد مسیر نزولی شد و در نیمه دوم این دامنه به کار خود پایان داد. در هرات نیز شرایط مشابهی حاکم بود و این ارز با شروع از محدوده مشابه تهران، تا کف دامنه قیمتی پیش‌بینی‌شده کاهش یافت. این افت عمدتاً ناشی از فشار روانی موجود در بازار، همراه با عدم وجود تقاضای واقعی و کنترل سیاست‌های پولی بوده است.

در این میان، درهم امارات نیز به‌عنوان یکی از ارزهای تعیین‌کننده در بازار، معاملات خود را با گپ منفی نسبت به هفته گذشته در محدوده 19 هزار و 700 تومان آغاز کرد و با کاهش تدریجی به 19 هزار و 540 تومان رسید. 

معامله گران در بازار رسمی نیز برخلاف بازار آزاد، شاهد افزایش قیمت‌ها بودند و دلار رسمی با افزایش به 54,627 تومان رسید، در حالی که دلار نیما وارد کانال 53 هزار تومان شد. همچنین، قیمت یورو با افزایش به 57,705 تومان رسید. این روند در بازار حواله نیز مشاهده شد، به‌طوری که حواله یورو به کانال 56 هزار تومان و حواله درهم به 14,469 تومان رسید. این رشد قیمتی در بازار رسمی، می‌تواند بازتابی از تلاش سیاست‌گذاران برای تنظیم نرخ‌های بازار و کنترل نوسانات باشد.

از سوی دیگر، بازار بیت کوین نیز در 24 ساعت گذشته نوسانات محدودی را تجربه کرده است و قیمت این ارز دیجیتال که بین محدوده 99 هزار و 500 دلار و 99 هزار و 99 دلار در گردش بوده است، در حال حاضر در سطح 99 هزار و 200 دلار قرار دارد. این محدوده نوسانی می‌تواند نشان‌دهنده فاز تثبیت کوتاه‌مدت باشد، به ویژه با توجه به تغییرات اندک قیمت، تحلیل‌گران تکنیکال این روند را به عنوان یک فرصت برای شناسایی سطح‌های حمایتی و مقاومتی کوتاه‌مدت می‌بینند.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله‌گران فنی، سطح حمایتی بیت کوین در نزدیکی 99 هزار دلار قرار دارد و این سطح می‌تواند به عنوان نقطه‌ای برای بازگشت قیمت عمل کند، زیرا در این محدوده تقاضای خرید قابل توجهی مشاهده می‌شود. از سوی دیگر، سطح مقاومتی بعدی بیت کوین در 100 هزار و 500 دلار قرار دارد و اگر قیمت بتواند به بالاتر از این سطح صعود کند، احتمالاً یک روند صعودی جدید شکل خواهد گرفت.

پیش‌بینی کوتاه‌مدت برای بیت کوین نشان می‌دهد قیمت این رمزارز در نواحی حمایتی و مقاومتی در نوسان خواهد ماند، اما با هرگونه تغییر در شرایط کلان اقتصادی یا نوسانات شدید بازار ارزهای دیجیتال، امکان شکست این سطوح وجود دارد.

به گزارش اقتصادنیوز، قیمت ارز دیجیتال تتر نیز در 24 ساعت گذشته در محدوده 71 هزار و 500 تومان تا 72 هزار و 500 تومان در نوسان بوده است و در حال حاضر در قیمت 72 هزار و 200 تومان قرار دارد. این نوسانات کم‌دامنه می‌تواند به دلیل ثبات نسبی تتر به عنوان یک استیبل کوین باشد که تحت تاثیر مستقیم نوسانات شدید بازار ارزهای دیجیتال قرار نمی‌گیرد.

با این حال، سطح حمایتی تتر در 71 هزار و 500 تومان قرار دارد و در صورت کاهش قیمت به زیر این سطح، احتمال افت بیشتر تا مرز 71 هزار دلار تومان نیز محتمل است. سطح مقاومتی تتر نیز در محدوده 72 هزار و 500 تومان است و اگر قیمت تتر به بالاتر از این سطح صعود کند، پیشروی تا مرز 73 هزار تومان محتمل است.

تحلیلگران معتقدند بازارهای مالی در آغاز هفته نشان‌ از شرایطی دارد که ناشی از تعادل نسبی میان نیروهای عرضه و تقاضا و نبود محرک‌های صعودی و ثبات در بازارهای جهانی است. در بازار ارز، کاهش ارزش دلار و درهم به‌عنوان شاخص‌های کلیدی، فشار روانی زیادی بر معامله‌گران وارد کرده و بازار را در مسیر نزولی قرار داده است.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، مرز حمایتی 19 هزار و 500 تومان برای درهم بسیار حیاتی است و در صورت شکسته شدن این سطح، احتمال کاهش بیشتر قیمت به 19 هزار و 300 تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی درهم در 19 هزار و 800 تومان قرار دارد و عبور از این سطح می‌تواند قیمت را به محدوده 20 هزار تومان نزدیک کند.

با توجه به تحلیل‌ها، پیش‌بینی می‌شود که در صورت شکست حمایت‌های فعلی، بازار ارز و رمزارزها به سمت کاهش بیشتر حرکت کنند. از سوی دیگر، هرگونه تحول در متغیرهای کلیدی نظیر ارزش طلای جهانی، نرخ بهره بانکی یا سیاست‌های پولی، می‌تواند روند فعلی را تغییر دهد.

از سوی دیگر،‌ فعالان بازار معتقدند بازگشت دلار به کانال ششم دور از انتظار است و در صورت کاهش تنش‌های خاورمیانه و ارسال اخبار مثبت از سوی دولت، نرخ‌های فعلی ممکن است تا پایان آذر ماه حفظ شوند. به باور این گروه، اخبار مرتبط با تحولات سوریه از جمله سقوط حکومت بشار اسد و تصرف دمشق پایتخت این کشور توسط گروه تروریستی تحریرالشام و اظهارات عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد درباره افزایش نرخ ارز، همچنان بر فضای بازار سایه افکنده است و موجب تقویت تقاضا در بازار شده است.

بازار ارز همچنان تحت تأثیر تحولات سیاسی و اقتصادی قرار دارد و با وجود اینکه برخی تلاش‌ها برای کاهش قیمت‌ها انجام شده است، تنش‌های منطقه‌ای و اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای همچنان نقشی کلیدی در تعیین روند قیمتی دارند. در صورت انتشار اخبار مثبت، امکان کاهش نرخ ارز وجود دارد، اما در غیر این صورت، حفظ قیمت‌های فعلی یا حتی افزایش محدود در روزهای آینده محتمل به نظر می‌رسد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید