چالش های آینده بانکداری از زبان رئیس کل بانک مرکزی
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، عبدالناصر همتی در خصوص کنفرانس بینالمللی بانکداری در کشور کویت گفت: به دعوت رئیس کل بانک مرکزی کویت که دو هفته پیش انجام شد در این جلسه شرکت کردم تا هم از نزدیک با مباحث سمینار آشنا شوم و هم فرصتی باشد که با برخی همکارانمان در سایر کشورها مذاکره و گفتوگو کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه رؤسای بانک مرکزی بسیاری از کشورهای حاشیه منطقه خلیج فارس همچنین مصر، اردن، موریس و مالزی در این کنفرانس حضور داشتند، افزود: در این کنفراس درباره چالشهای آینده بانکداری بحث شد. خصوصا توسعه تکنولوژی که با سرعت در حال پیشرفت است و ما نیاز داریم خودمان را با سرعت تکنولوژی تطبیق دهیم و اگر ندهیم همان بلایی که سر موبایلهای قدیمیتر در مواجه با تکنولوژی موبایلهای هوشمند آمد برای بانکداری نیز اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: همچنین موضوع بدهیهای دولتها و خانوارها که به صورت اوراق و سیستم بانکی است، در این کنفرانس مطرح شد.
به گفته همتی، بدهیهای شرکتی در حال افزایش است و اگر افزایش ادامه پیدا کند در سال ۲۰۴۰ بدهیها نسبت به تولید ناخالص جهان تقریبا ۵۰۰ درصد بیشتر میشود و بدهی شرکتی افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد.
طبق اعلام بانک مرکزی، رئیس کل این بانک خاطرنشان کرد: در حاشیه کنفرانس با رؤسای بانک مرکزی، روابط خوب و دوستانه برقرار کردیم. علیرغم جو و فشاری که آمریکا ایجاد میکند خیلی از کشورها تمایل داشتند با ما همکاری کنند و ابراز دوستیشان را مطرح کردند. یکی - دو کشور نیز بخاطر فشارهای آمریکا تمایل برای ارتباط نشان ندادند و برای ما قابل درک است.
همتی افزود: دیدارها و مذاکرات خوبی با هم داشتیم و امیدواریم در آینده این مباحث را به جاهای خوبی برسانیم.
وی با اشاره به اهمیت حضور رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس گفت: حضور رئیس کل بانک مرکزی ایران بسیار مهم و ضروری بود و توانستیم مواضعمان را با دوستانمان مطرح کنیم. همچنین اتفاقاتی که در کشورمان افتاده و مقاومتی که مردم بزرگ ایران انجام دادند و برنامهریزیهایی که برای خنثی کردن حداکثر فشار دولت آمریکا شده را برایشان تشریح کردیم.
همتی در پایان عنوان کرد: بسیاری از رؤسای کل بانکهای مرکزی کشورهای منطقه تاکید داشتند که آمریکا سلاح تحریمش کند شده است و خیلی خوشحال بودند که شرایط خوبی در ایران حاکم شده و ثبات در اقتصاد ایران برقرار است و تحریمهای آمریکا دیگر نمیتواند اثربخش باشد.