تروریستی اعلام کردن سپاه فقط لفاظی است، دستورکاری مطرح نیست/اقدامات آمریکا جناحهای مختلف ایران را در یک صف قرار داد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در لندن در این گفتوگو در پاسخ این سوال که چه توضیحی در برابر این ادعای آمریکا که ایران به طور دائم با القاعده در ارتباط است؛ برای ارائه دادن دارد گفت: من با شما موافقم که آنها در بخشهایی از کلامشان بزرگنمایی میکنند اما این چیزهایی که به ما نسبت داده میشود، این که ایران با القاعده ارتباطهایی داشته است، چیز جدیدی نیست. آنها چندین بار این را تکرار کردهاند و ما نیز همیشه آن را رد کردهایم. اما آمریکا همواره خواسته است فشارها را افزایش دهد و الفاظی به کار ببندد که این مسئله را بر بیانگیزد این برای ما تازگی ندارد.
مجری این برنامه تلویزیونی گفت که این موضوع برای شما تازگی ندارد اما برخی از اعضای القاعده پس از حادثه یازده سپتامبر و همچنین یکی از پسران اوسامه بن لادن در ایران بودهاند و بعیدی نژاد در پاسخ به این ادعای مطرح شده گفت: همانطور که گفتم ادعاهایی مطرح بوده است اما دلیل و مدرکی برای اثبات آنها ارائه نشده است اما به مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا توصیه میکنم که با هیلاری کلینتون در این باره مشورت کند چرا که کلینتون به وضوح اعلام کرد که آمریکا این گروه را در زمان اتحاد جماهیر شوروی ایجاد کرد و اوسامه بن لادن را به کار گرفت و تجهیزات پیشرفته لازم را در اختیار وی و گروههای جهادی گذاشت که پس از آن القاعده را شکل دادند. القاعده دست نشانده آمریکا است.
بعیدی نژاد سپس در پاسخ به این سوال که آیا درباره وجود تلاشهایی برای تقویت شرایطی که منجر به شکلگیری کمپینهایی برای اقدام نظامی علیه ایران باشد نگرانی وجود دارد یا خیر گفت: آمریکا سیاست منسجمی ندارد. با این حساب آنها به الفاظ خود شدت میبخشند و سپس فراموش میکنند به سیاستهای اعلام شده خودشان در عمل پایبند باشند. ما شک داریم که آیا آنها قصدی برای افزایش فشار در ایران دارند یا خیر اما باید دید که چه میشود.
سفیر کشورمان در لندن در ادامه در واکنش به موضوع مخالفت سرسختانه برخی از اعضای کنگره آمریکا با هر گونه اقدامی مبنی بر جنگ با ایران و احتمال این مسئله با توجه به این که دولت آمریکا در حال انجام دادن اقدامات ضد ایرانی بیسابقهای علیه ایران مانند قرار دادن نام یک شاخه رسمی نظامی حکومتی ایران (سپاه پاسداران) در فهرست سازمانهای تروریستی است، به خبرنگار سیانان گفت: این هم بخشی از لفاظی آنها است، واقعیت نشان میدهد که آنها به هیچ وجه تمایلی به در نظر گرفتن معنی چنین تصمیمگیریهایی در منطقه و ایران ندارند. همانطور که میدانید رهبران منطقه بسیار نگران هستند و با افراد لازم در واشنگتن تماسی برقرار کردهاند تا در چنین تصمیمی (تروریستی اعلام کردن سپاه) بازبینی شود و به این سیاست آمریکا اعتراض کردهاند و رهبران منطقه به وضوح سیاستهایشان را بیان میکنند.
وی در ادامه دیدگاه ملت ایران را نسبت به جایگاه سپاه پاسداران ایران بیان کرد و گفت: در افکار عمومی ایران، سپاه پاسداران جایگاه مستحکمی دارد و از حمایت بزرگ مردم برخوردار است و هیچ نهاد یا بخشی از افکار عمومی مردم با چنین الفاظی که در آمریکا جریان دارد خود را همراه نکرده است. سپاه پاسداران در موقعیتی مستحکم از نظر حمایت مردمی قرار دارد.
بعیدینژاد در باره جوانب اقدام متقابل ایران مبنی بر قرار دادن فرماندهی نیروهای آمریکایی (سنتکام) در فهرست سازمانهای تروریستی توضیح داد: این یک مقابله به مثل در برابر اقدام آمریکا برای نامیدن نیروهای مسلح ما به عنوان سازمانی تروریستی است که این اقدام (علیه ایران) برخلاف واقعیت است. سپاه پاسداران به طور مؤثری با داعش مبارزه کرده و در کمک به عراق و سوریه در مبارزه علیه داعش کمک کرده است. بنابراین از نظر ما باید از سپاه پاسداران تقدیر به عمل بیاید نه این که مورد تحریم قرار گیرد.
وی افزود: این برخلاف واقعیت منطقه و از نظر ما هدیهای به نتانیاهو درست در شب قبل از انتخابات (رژیم صهیونیستی) بود.آنها تمایلی به در نظر گرفتن عواقب این تصمیم ندارند و میخواهند به نتانیاهو کمک کنند تا در سیاست اسرائیل جایگاه مستحکمی داشته باشد.
بعیدی نژاد سپس برای تشریح تأثیر این اقدام آمریکا علیه سپاه پاسداران در منطقه و راهکار ایران برای مواجهه با فشارهای موجود علیه ایران به تمایل ایران برای همکاری با کشورهای منطقه از جمله عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای دیگر منطقه اشاره کرده و گفت که ایران در حال حاضر در موقعیت با ثباتی قرار داشته و از باور آمریکا ترسی ندارد و همکاری مثبتی در تمامی عرصهها از جمله اقتصادی، سیاسی و دفاعی در منطقه دارد و آمریکا با این اقدامات قصد دارد چنین همکاریهایی را تحت تأثیر قرار دهد.
وی در این باره افزود: واقعیت این است که نظامیان آمریکا اکنون در منطقه هستند و اکنون در ساختار آمریکا نگرانیهایی درباره تروریستی نامیدن سپاه پاسداران ایران وجود دارد. چرا که اکنون این اقدام میتواند تأثیر قریبالوقوعی بر موقعیت نظامیان آمریکا در منطقه داشته باشد. آنها در موقعیت پرلغزشی هستند و اگر دستورات واشنگتن را اجرایی کنند، خود را در موقعیت آسیبزایی قرار میدهند. من بر این عقیدهام که هیچ خط مشی مشخصی از طرف واشنگتن برای عملی کردن آن لفاظیها وجود نخواهد داشت چرا که در خلیج فارس هستند و نیروهای سپاه پاسداران را در آنجا خواهند یافت و اگر جرأت کنند آن دستورات را مبنی بر تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران اجرایی کنند و اگر اقدامی برای مقابله با سپاه پاسداران انجام دهند با مقابله به مثل قدرتمندانه مواجه خواهند شد.
سفیر تهران در لندن همچنین درباره وقوع هر گونه اقدامی دیگر علیه سپاه پاسداران گفت: من فکر میکنم اینها فقط یک لفاظی است و هیچ دستور کاری مطرح نیست. همانطور که میدانید سخنگوی ارتش (آمریکا) گفته است که ما هیچ دستور کار جدیدی مبنی بر مقابله با سپاه پاسداران دریافت نکردهایم و اوضاع مانند قبل است.
بعیدی نژاد در توضیح این که آیا اقدامات آمریکا تا کنون موجب آسیب زدن به سپاه پاسداران شده است یا خیر گفت که تصمیمات اشتباه آمریکا موجب همبستگی ملت ایران شده و باعث اتفاق آرا در برابر سیاستهای آمریکا شده است به گونهای که افراد متعلق به خط فکری متفاوت در یک خط قرار گرفتهاند که آن مقابله با تحریمها و تهدیدهای آمریکا است و این تصمیم اخیر علیه سپاه پاسداران موجب حمایت از آن شده است. اینها تصمیماتی اشتباه هستند که نتایجی برخلاف آن چیزی است که انتظارش را دارند به بار میآورند.
خبرنگار سیانان مطرح کرد که سپاه پاسداران تنها یک نهاد نظامی نیست و نقش به سزایی در ایران دارد و بعیدی نژاد در این باره توضیح داد که سپاه پاسداران یک سازمان با شاخههای مختلف است که به طور مثال در حادثه سیل اخیر کمکهای شایانی به مناطق سیل زده کرده است و میراثدار دفاع مقدس بوده و از محبوبیت زیادی برخوردار است.
بعیدینژاد در پایان درباره امکان مذاکره بر سر وضعیت افراد دو ملیتی (آمریکایی) که در ایران در بازداشت به سر میبرند گفت که با توجه به خروج آمریکا از توافق هستهای هیچ راه ارتباطی برای انجام دادن مذاکرهای در این باره وجود ندارد و ایران از بابت زندانی شدن این افراد خوشحال نیست اما آنها به رأی قضات در زندان هستند و ما دنبال بررسی این هستیم که آیا امکان کمک کردن به آنها وجود دارد یا نه اما واقعیت این است که آنها به خاطر جرایمی که مرتکب شدهاند برای گذراندن دوره محکومیتشان در زندان هستند.