تحلیل خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از انفجارهای فجیره؛ کابوس مالکان آسمانخراش های جنوب خلیج فارس

کدخبر: ۲۸۳۱۴۰
اقتصادنیوز:خبر آنقدر حساس بود که مانند بمب عمل کند و صدایش دیوار صوتی رسانه های جهان را بشکند؛ انفجار در میان نفتکش های فجیره و تکذیب فوری از سوی مقامهای اماراتی و البته تایید آن بعد از چند ساعت.
تحلیل خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از انفجارهای فجیره؛ کابوس مالکان آسمانخراش های جنوب خلیج فارس

به گزارش اقتصادنیوز  به نقل از ایرناصبح امروز یکشنبه، اخبار ضد و نقیضی از وقوع یک انفجار مهیب در بندر 'فجیره' در شرق امارات منتشر شده که ابتدا با سکوت رسمی اماراتی ها روبرو شد.
بندر فجیره در ساحل دریای عمان مهمترین بندر صادرات نفت امارات است که روزانه تا یک میلیون و 800 هزار بشکه از آن صادر می شود. تکذیب اولیه می توانست تا حدی زهر روانی خبر را در یکی از لنگرگاه های حساس و بنادر انرژی جهان بشکند اما انکار آن میسر نبود.
به گزارش شبکه المیادین، وقوع انفجار در بندر فجیره ناشی از آتش سوزی در تعدادی از تانکرهای ذخیره سوخت روی داد که در پی گسترش آن چندین کشتی در بندرگاه فجیره منفجر شدند.
المیادین به نقل از منابع محلی خود گزارش داده که این آتش سوزی و انفجار بین ساعات چهار تا هفت صبح امروز روی داده است .
این شبکه همچنین اعلام کرد که هواپیماهای جنگی فرانسه و آمریکا در منطقه در پی آتش سوزی و انفجارهای حاصل از آن به پرواز درآمده اند.اما با انتشار این خبر، خبرگزاری دولتی امارات (وام) به نقل از دفتر حاکم امارت فجیره هرگونه آتش سوزی و انفجار در بندرگاه صادرات نفت این امارت را تکذیب کرد.
این دفتر تاکید کردکه بارگیری و فعالیت نفکش ها در بندر فجیره به صورت عادی جریان دارد.
اما برخی رسانه ها حتی نام نفتکش های آسیب دیده را هم منتشر کردند؛ خبری که نشان می داد اطلاعات درباره این انفجارها آنقدر دقیق است که امکان تکذیب، سانسور یا بایکوت خبری وجود ندارد.
حمله به هفت نفکش در خبر اولیه آمد که در میان آنها نام های «المرزوقه»، «المیراج»، «المجد»، «الامیجال»، «خمس 10» به چشم می خورد و البته در خبر تکمیلی و تاییدی اماراتی ها نام 4 فروند از این کشتی ها تایید شد. 
وزارت خارجه امارات متحده عربی روز یکشنبه حدود 14 ساعت بعد از حادثه، اعلام کرد که چهار فروند کشتی در نزدیکی آبهای منطقه ای این کشور مورد اقدامات خربکارانه قرار گرفته است.
بر اساس اعلام این وزارتخانه، این اقدام مخرب تهدیدی برای امنیت و صلح بین المللی بوده و جامعه جهانی مسئول تامین امنیت کشتیرانی بین المللی است.
حالا رسانه های عربی گزارش داده اند که تیم حقیقت یاب بین المللی عازم بندر فجیره شده است. هنوز جزئیاتی از عاملین اقدام منتشر نشده و گمانه زنی ها در این باره ادامه دارد.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم چاپ لندن نوشت: سوال مطرح این است که هویت مجریان این انفجارها مشخص نیست و هنوز اطلاعاتی درباره نوع انفجارها نیز منتشر نشده مثلا اینکه آیا حمله موشکی رخ داده یا هوایی یا با مین های دریایی این انفجارها به وقوع پیوسته است یا حتی این گمانه مطرح است که یگان های کماندوی غواص اقدام به کاشت بمب در بدنه کشتی ها کرده باشند.

** سقوط بورس کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه گزارش داد که به دنبال تشدید تنش ها در منطقه شاخص بورس کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سقوط کرد.
شاخص اصلی بورس عربستان سعودی دو درصد کاهش یافت و به هشت هزار و 675 واحد رسید که پایین ترین میزان از ماه مارس است.
بنابراین گزارش، محمد علی یاسین از مسئولان اجرایی شرکت «ابوظبی کاپیتال» در ابوظبی گفت: تنش های نظامی رو به افزایش میان آمریکا و ایران برای سقوط بازارها فشار می آورد.
شاخص بورس دبی نیز 1.6 درصد به دلیل کاهش 3.5 درصدی سهم بانک دبی یکی از بزرگترین بانک های این امارت نشین کاهش یافت و به رقم دو هزار و 630 واحد رسید.
همچنین شاخص بورس بحرین 0.6 درصد کاهش، بورس قطر 1 درصد کاهش و بورس کویت نیز 2.2 درصد کاهش را نشان می دهد.
تجربه ثابت کرده است که ناامنی در خلیج فارس به سود هیچ طرفی نیست اما برخی طرف ها در این میان آسیب پذیرترند. واقعیت این است که اقتصاد باراندازی امارات و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس که در دهه های گذشته به لطف مراقبت مداوم ایران و به مدد امنیت در خلیج فارس به خود بالیده اند اکنون با کمترین تهدید امنیتی می تواند به دره سقوط کند. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید