در هیات دولت مطرح شد؛

پاسخ تند روحانی به ادعای ترامپ درباره فعال سازی مکانیسم ماشه: عقل، خوب چیزی است/ برجام را بخوان

کدخبر: ۳۵۶۶۱۴
رئیس‌جمهور گفت: ما امسال در محرم مثل همه سال‌ها عشق مان را باید به اهل بیت نشان دهیم، البته شکل عزاداری ممکن است تغییر کند و اجتماعات را باید در حد مجاز انجام دهیم.
پاسخ تند روحانی به ادعای ترامپ درباره فعال سازی مکانیسم ماشه: عقل، خوب چیزی است/ برجام را بخوان

به گزارش اقتصادنیوز، حسن روحانی صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: ماه محرم برای ما یک مدرسه گسترده و بزرگ در سطح جامعه و دنیای اسلام و تشیع و در سطح مناطق بزرگی از جهان است که همه از این مدرسه بزرگ درس آموزی می‌کنند.

روحانی گفت: امام حسین (ع) از آغاز حرکت خود به همه نشان داد که چه راهی انتخاب کرده است. آن شبی که فردا صبح آن عازم کربلا و عراق بود، فرمود هرکس که آماده است تا جانش را فدا کند و هرکس که مشتاق لقاء پروردگار است، می‌تواند فردا همراه ما حرکت کند.

وی افزود: امروز هم پیام کاروان حسینی به همه ما و نسل جوان ما همین است، هرکس آماده فداکاری است کاروان در حرکت است و مقصد آن روشن است. در همین کاروان، مسیر و راه وقتی خبرهایی به امام حسین (ع) رسید که برای برخی دلسردکننده بود آن خطبه معروف را ایراد کرد که در این دنیا خیلی‌ها هستند بنده قدرت، مقام و ثروت هستند و وقتی روز امتحان می‌رسد تعداد دینداران کاهش پیدا می‌کند.

اهم اظهارات رئیس جمهور را در ادامه به نقل از مهر، ایرنا و ایسنا بخوانید؛ 

* امام حسین (ع) به ما می‌گوید خود را برای روز سختی و امتحان آماده کنید. هر ملتی و امتی روزهای سختی پیش رو دارد و در آن روزهای سخت است که جوهره انسان‌ها مشخص می‌شود

* ما امسال در محرم مثل همه سال‌ها عشق مان را باید به اهل بیت نشان دهیم. البته شکل عزاداری ممکن است تغییر کند و اجتماعات را باید در حد مجاز انجام دهیم و دستورالعمل‌ها را باید مراعات کنیم.

* یکی از اصول دینی ما حفظ جان خودمان و هم‌نوعان و هم‌کیشانمان است. فضای مجازی و سایت‌ها و صداوسیما هم باید پرچم عزای محرم را به اهتزاز دربیاورند. ما باید پرچم عزای امام حسین را در خانه و زندگیمان به اهتزاز درآوریم و فضای کشور از شنبه باید حسینی باشد.

* بر رعایت اصول بهداشتی در مراسم عزاداری‌های حسینی، تاکید می کنم. همه، از فضای مجازی، صداوسیما، مردم و... به هر شکل باید پرچم عزا را به اهتزار درآورند. من یک بار در یکی از کشورهای آفریقایی بودم. صبح نخستین روز ماه محرم به خیابان آمدم، دیدم در جلوی درب خانه‌ها، پرچم عزای امام حسین (ع) قرار دارد.

* پرچم عزاداری امام حسین (ع) باید در خانه‌ها، دل‌ها و جامعه و... به اهتزار درآوریم، فضا باید از روز جمعه، حسینی باشد و هر کسی به جامعه نگاه کند، عشق به امام حسین (ع) را ببیند که به قول امام (ره) هرچه داریم، از محرم و صفر داریم و عاشورا و تاسوعا ما را پیروز کرده است.  

* امسال با همان شکوه و رعایت اصول بهداشتی، عزاداری را برگزار می‌کنیم. همه مسوولان تکایا، حسینیه‌ها و مساجد به وظایف خود عمل می‌کنند.  

*{ با اشاره به همزمانی ایام سوگواری سیدالشهدا (ع) با هفته دولت}: هفته دولت هفته‌ای درس‌آموز و مهمی برای ماست. سختی‌ها را که مشاهده می‌کنیم یادمان می‌آید در سال‌های ۵۹ و ۶۰ چه سختی‌هایی داشتیم. در هفتم تیر بزرگترین شخصیت‌های ما را شهید کردند و فکر کردند کل نظام تعطیل می شود. گفتند مجلس، قوه قضاییه و دولت تعطیل شده اما مسئولان و مردم ما و هدایت‌های امام (ره) نگذاشتند مجلس یک روز هم تعطیل شود.  

* آن روزها نشان داده شد که این نظام قابل شکست نیست. من آن روز در مجلس احساس کردم که هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را شکست دهد چون طراحی حادثه ۷ تیر طراحی استکبار جهانی بود ولی مزدوران آنها این کار را انجام دادند. البته با این تیر نتوانستند نظام را به زمین بزنند و آمدند و در فاصله کوتاهی و دو ماه بعد، در ۸ شهریور یک توطئه دیگری طراحی کردند و مقامات دولتی را به شهادت رساندند و آن صدای انفجاری که از همین ساختمانی که در آن هستیم بلند شد.

روحانی

* ما امروز در دولت یک مسئولیت بزرگی داریم مثل همان روزهای دهه شصت که روزی دشمن با ترور شخصیت‌ها می‌خواست نظام را زمین بزند و با جنگ این کار را بکند، امروز با تحریم اقتصادی به دنبال همین است.

* ما با همه توان در صحنه هستیم و ایستادگی خود را از دست نخواهیم داد. گاهی در موقعیت‌هایی موفقیت بیشتری داشتیم و گاهی هم ممکن است اینگونه نباشد اما مردم بدانند ما یک روز را هم برای خود تعطیل نمی‌بینیم. دشمن می‌خواهد ما تسلیم شویم اما چنین چیزی را نخواهند دید.

* کسی برای شماها که از مرداد ۳۲ تا امروز علیه این کشور و آن قدرت قانونی کودتا کردید و یک جبار را بر مردم حاکم کردید و علیه دموکراسی و قدرت قانونی عمل کردید و هنوز دارید ادامه می‌دهید، فرش قرمز پهن نخواهد کرد. آن ۲۸ مرداد بود که دشمن به ظاهر موفقیتی به دست آورد هرچند در باطن راه غلط بود. اما در ۲۴ مرداد امسال در شورای امنیت حتی همان موفقیت ظاهری را هم به دست نیاوردید.

* من از آن یازده کشوری که رای ندادند به آن قطعنامه تشکر می‌کنم و از آن دو کشور دوست هم که علیه این قطعنامه عمل کردند متشکرم. چرا ما این کار را توانستیم انجام دهیم؟ به خاطر تدبیر نظام و دولت. اگر آن روز که آنان از برجام خارج شدند ما هم خارج می‌شدیم همه هزینه‌ها و قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ما می‌شد و آنوقت بی‌هزینه آمریکا به ما خیانت کرده بود.

* حالا این رسانه‌های بیگانه فارسی‌زبان دست بر این گذشته‌اند که آمریکا می‌خواهد از مکانیسم فلان برای برجام استفاده کند. عقل هم چیز خوبی است! بخوانید آن قرارداد برجام را! برای کسانی است که در داخل برجام باشند. آمریکا که به صراحت از آن خارج شده است. دیگر چه استفاده‌ای از آن مکانیسم؟

* مردم بدانند دولت با همه توان برابر این ابرقدرت ایستادگی می‌کند. برخی می‌گویند برجام اگر پایه‌هایش محکم نبود آمریکا نمی‌توانست چنین کند. آمریکا از پیمان اقلیمی پاریس خارج شد، پایه‌های آن هم محکم نبود؟ از سازمان بهداشت جهانی خارج شد آن هم پایه‌هایش محکم نبود؟ او از هرچه پیمان مفید بوده خارج شده، چرا حماقت دشمن را نمی‌بینیم؟ باور کنید که اگر دولت را حمایت کنیم نظام حمایت می‌شود. همه ما در کنار هم خدمتگزار مردم هستیم.

* هم جباران کاخ سفید برای همیشه نمی‌مانند و هم تحریم‌ها؛ اینجور نیست که همیشه چنین چیزی برقرار باشد اما آنان در چنین وضعیتی گیر افتاده‌اند و خروج از آن هم برایشان سخت است.

* مردم باید واقعیتی را هم بدانند یک زمانی صد میلیارد دلار پول نفت وارد این کشور می‌شد اما الان دیگر چنین چیزی نیست. این افتخار دولت است که اقتصاد ما بدون نفت اداره می‌شود. ما الان صادرات غیرنفتی را توسعه دادیم و با آن داریم کشور را اداره می‌کنیم. این در تاریخ ما بی‌سابقه است، چه پیش و چه پس از انقلاب. الان ما تنها ده درصد بودجه‌مان متکی به نفت است، قدیم تا ۳۵ یا ۴۰ درصد به نفت متکی بود. ولی الان چنین نیست و نمی‌خواهیم در سال رونق تولید که مردم نیاز به حمایت دارند از آنان مالیات زیادی بگیریم.

*ما هم قدرت داریم که پنجاه هزار میلیارد مثل دولت قبل از بانک مرکزی استقراض و پول پرفشار وارد بازار کنیم اما این را به مصلحت کشور نمی‌دانیم. ما تا امروز و با همه مشکلات یک‌بار دست‌مان را به سوی بانک مرکزی دراز نکردیم.

* پس یا باید اوراق خزانه بفروشیم که این کار را آغاز کردیم یا سهام بفروشیم که چنین هم کرده‌ایم و معتقدیم اقتصاد باید به مردم واگذار شود و از اول دولت هم به دنبال این بودیم. یک راه دیگر هم فروش نفت است که طرحی برای آن مشخص کردیم و کاملاً این طرح را به نفع مردم می‌دانیم. یک تودهنی به آمریکا است که می‌خواهد ما نفت نفروشیم اما ما نفت را می‌فروشیم.

* این یکی از طرح‌های افتخارآمیز این دولت در نفت است. اگر روسای دو قوه دیگر هم موافقت کردند ما این طرح را می‌آوریم و اجرا می‌کنیم اگر نه به دنبال طرح‌های دیگری می‌رویم.

* می‌دانیم که مردم تحت فشار هستند اما طرح‌هایی را در دولت اجرا می‌کنیم که این مشکلات و فشار کم شود،  ما الان در درمان کرونا داریم این کار را برای مردم رایگان انجام می‌دهیم. چند کشور در دنیا این کار را کرده‌اند؟ بروید بشمرید ببینید چند کشور پیدا می‌کنید؟ ببینید چقدر هزینه درمان بر گردن بیماران کرونا در دیگر کشورهاست.

* همچنین ما در کنار وام‌هایی که در اختیار نیازمندان و برای مسکن و مستأجران در نظر گرفتیم، تلاش برای همسان‌سازی حقوق میلیون‌ها نفر بازنشسته را آغاز کردیم که طی آن حداقل حقوق بازنشستگان ۳۰سال خدمت، ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود که آن را به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش می‌دهیم و آنانی که ۳۵ سال خدمت بودند هم از حداقل حقوق ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۳ میلیون تومان افزایش خواهیم داشت. ما برای این کار ۳۲ هزار میلیارد تومان سهام را واگذار به تامین اجتماعی کردیم که این هدف تحقق یابد. این یک قدم مهم برای جامعه کارگری است که برداشته شده است.

روحانی

* ما به مردم می‌گوییم که می‌دانیم زندگی شما به سختی می‌گذرد اما شبانه روز به دنبال کاهش این مشکلات و سختی‌ها هستیم و بدانید که این شرایط هم پایدار نخواهد بود و مشکلات رفع می‌شود.

*{ با اشاره به در پیش‌رو بودن برگزاری کنکور}: موضوع کنکور موضوع مهمی است و جمعیت عظیمی از جوانان کشورمان به دنبال کنکور هستند و سرنوشت زندگی خیلی از جوانان ما به آن بسته است. ما هم می‌توانستیم بگوییم که اصلا کنکور نباشد. آن وقت چه بلایی سر این همه جوان می‌آمد که می‌خواستند به دانشگاه بروند؟ حداقل این بود که یک سال عمر آنان تلف می‌شد.

*{با اشاره به دیگر راه‌های مواجه با موضوع برگزاری کنکور}: یک راه دیگر این بود که کنکور را به تعویق بیندازیم. این در صورتی منطقی و قابل‌قبول است که بدانیم اگر از تابستان به پاییز برویم یا از پاییز به زمستان برسیم وضع‌مان در آن روزها در برابر کرونا بهتر می‌شود، آیا می‌توان از این موضوع مطمئن بود؟ این ویروس که هر روز یکجور عمل می‌کند آیا اصلاً شرایطش در یکی دوماه آینده قابل پیش‌بینی است؟

* پس ما گفتیم که کنکور با رعایت پروتکل‌ها انجام شود، مثل همه موارد دیگر که در جامعه پروتکل‌ها را رعایت می‌کنیم. چطور در آن موارد رعایت‌ها را می‌پذیریم اما از کنکور که می‌گوییم آسمان به زمین می‌افتد؟

* به نظرم برگزاری کنکور هم مثل سایر موارد است. فقط مهم این است که در هنگام خروج و ورود دیگر مثل همیشه عمل نکنیم که تعدادی از بستگان تا دم در محل برگزاری همراهی کنند و این باعث تجمع شود یا مثلاً در هنگام خروج افراد جمع شود و درباره سوالات باهم گفت‌وگو کنند و این تجمع در پی داشته باشد.

* امیدواریم کنکور به بهترین وجه برگزار شود و عزاداری هم به بهترین وجه صورت پذیرد و هر دو مورد را به درستی و با رعایت پروتکل‌ها پیش ببریم. هم کنکور برای ما مهم و هم عزاداری‌ها برای ما مقدس است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید