نزول دسته جمعی تمام بازارها + نمودار
به گزارش اقتصادنیوز در بازار ارز و سکه هم فروشندگان دست بالا را داشتند تا فلز گران بهای داخلی حدود 1.3 درصد افت قیمت را تجربه کند و اسکناس آمریکایی هم کاهش 8 دهم درصدی را به ثبت برساند. با این اوصاف می توان گفت، در تمام بازارها، خریداران متضرر شدند.
چرا تمام بازارها کاهشی شدند؟
برخی از تحلیل گران، افت دسته جمعی بازارها را نشانه ای از تعدیل انتظارات تورمی می دانند و اعتقاد دارند در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، روند نزولی دارایی های پرریسک ادامه خواهد یافت، چرا که خریداری جدیدی در بازارها حضور ندارد و با نزدیک شدن به آغاز کار بایدن در کاخ سفید، به احتمال زیاد عده ای ترجیح می دهند که باز هم سکه، ارز و سهام خود را به فروش برسانند. غیبت ریال در بازار ارز و سکه به طور مشهودی مشخص است و در بازار سهام هم معامله گران حقیقی زیادی اقدام به خروج کرده اند. در این میان، عده ای از تحلیل گران عنوان میکنند که وضعیت کنونی ادامه دار نیست. از نگاه آن ها گشایش اقتصادی خاصی رخ نداده است که انتظارات تورمی تا این حد تعدیل شود. این گروه باور دارند، به مرور تاثیر عبور از ترامپ در بازارها کاهش خواهد یافت و معامله گران خود را با واقعیت های اقتصادی تنظیم خواهند کرد. این عده معتقدند، تنها اگر مذاکره ای برای رفع تحریم ها صورت بگیرد و فشارهای اقتصادی کاهش پیدا کنند، می توان انتظار ادامه روزهای کم تقاضا در بازارها را داشت.البته در مورد بازار سهام، شماری از تحلیل گران باور دارند که شاخص در نزدیکی کف به سر می برد و تفاوتی ندارد که در آن سوی مرزها چه اتفاقی رخ دهد، چرا که از لحاظ تکنیکالی، بورس می تواند ظرفیت رشد در میان مدت را دارد. با این حال، پیش بینی های زیادی در سال جاری در مورد بازار سهام صورت گرفت که محقق نشد، در نتیجه به نظر می رسد، معامله گران این بازار محتاط تر اقدام به خرید و فروش کنند.
در بازار ارز و سکه، افراد زیادی در اصطلاح بازاری ها بر روی«مال» هستند و همین مساله موجب می شود که تمام تلاش خود را برای بالا آوردن حتی موقت قیمت ها بکنند؛ با این حال، حداقل در هفته گذشته حتی با جوسازی پیرامون وقایع عراق هم قیمت سکه و دلار در جهت افزایشی قرار نگرفت.