آینده روابط روسیه و عربستان در سایه سفر پوتین به ریاض

کدخبر: ۳۰۷۵۰۰
اقتصادنیوز؛ شبکه خبری "الخلیج الجدید" قطر در گزارشی با اشاره به سفر فردای (دوشنبه) رییس جمهوری روسیه به عربستان تاکید کرد که این سفر آینده روابط ریاض و مسکو را تعیین می کند.
آینده روابط روسیه و عربستان در سایه سفر پوتین به ریاض

به‌گزارش اقتصادنیوز به نقل از شبکه عربی الخلیج، "ولادیمیر پوتین" فردا برای جذب سرمایه عربستان به ارزش میلیاردها دلار که ریاض قولش را به مسکو داده بود، به این کشور سفر می کند. قولی که مقامات عربستان به آن وفا نکرده اند و پوتین امیدوار است که ریاض را به افزایش تجارت دوجانبه قانع کند.

الخلیج الجدید تاکید کرد: اگر این سفر نتایج مدنظر پوتین را به همراه نداشته باشد، ممکن است مسکو از توافق "اوپک پلاس" که قیمت جهانی نفت را طی دو سال گذشته بالا نگه داشته، خارج شود و ممکن است بیشتر به ایران نزدیک شود.

اوپک پلاس ساختاری است که از برخی کشورهای عضو اوپک و تولید کنندگان غیراوپکی تشکیل شده و در دو سال اخیر با توافق‌هایی در چارچوب آن، تولید نفت کشورهای تولیدکننده برای ثبات بازار نفت کاهش یافته است. 

این پایگاه خبری ادامه داد که پوتین اولین بار در سال ۲۰۰۷ به عربستان سفر کرد و "ملک سلمان" شاه صعودی در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار به مسکو رفت و در سفر خود متعهد شد میلیاردها دلار در صنعت نفت روسیه، پالایشگاه گاز مایع شرکت "نوواتک ارکتیک" و تأسیسات پتروشیمی "سیبور" روسیه سرمایه گذاری کنند. سعودی ها همچنین وعده سرمایه گذاری در شرکت "اوراسیا درلنج" بزرگ ترین پیمانکار حفاری در زمینه نفت و گاز روسیه را دادند. اما به هیچ یک از این وعده ها جز مالکیت ۳۰ درصد از شرکت گازی و نفتی "نوومت" روسیه عمل نکردند.

الخلیج الجدید تاکید کرد: قدرت روس ها و سعودی ها به افزایش روابطشان بستگی دارد و بر اساس این روابط می توانند رویکردهای متفاوت خود را مدیریت کنند، به عنوان مثال ریاض تلاش می کند توافق "اوپک پلاس" تا ۲۰ سال ادامه داشته باشد، اما روسیه با این رویکرد مخالف است. روس ها و سعودی ها همچنین در خصوص صندوق توسعه مشترک و طرح های مربوط به آن اختلاف نظر دارند. دو کشور در سال ۲۰۱۷ میلای این صندوق را برای سرمایه گذاری مشترک تشکیل دادند، اما روس ها می خواهند از آن برای سرمایه گذاری در زمینه انرژی استفاده کند ولی سعودی ها  تمایل دارند از آن در زمینه زیرساختی مانند فرودگاه ها استفاده کنند.

 این پایگاه خبری نوشت: توافق اوپک پلاس در حال حاضر هزینه هایی برای عربستان به عنوان تامین کننده اصلی نفت چین به دنبال داشته است چرا که ریاض مجبور شد بخش بزرگی از تخفیف ها را متحمل شود و در این میان روسیه تلاش کرد که بر آن بخش از بازار از دست رفته سعودی ها در چین، مسلط شود و همین موضوع دلیل اصلی تمرکز عربستان برای سرمایه گذاری در زمینه انرژی در کشورهای وارد کننده نفت مانند چین، هند و پاکستان است.

این پایگاه خبری تاکید کرد: ریاض نیاز دارد که برخی از تعهدات خود را در زمینه انرژی با روسیه عملی کند و گرنه باید خطر سردی روابط با مسکو و کناره گیری کرملین از توافق "اوپک پلاس" را بپذیرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید