تکلیف سعید و محسن روشن شد
به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه در بخشی از گزارش خود نوشته است: برجام زنده است و همچنان بر ارکان مهم اقتصادی ما تاثیرگذار؛ این را میتوان در واکنشها به برخی اظهار نظرات برجامی و مرتبط با برجام به خوبی لمس کرد.
در کنار برجام، اف. ای. تی. اف نیز به نقطهی ثقل برخی چهرههای مترصد ورود به پاستور تبدیل شده است تا جایی که اگر «سعید محمد» بازتابهای پس از انتشار «توئیت ضد افای تی اف» خود را میدانست قطعا اندکی تامل میکرد که این مسئله نشان میدهد یا «سعید محمد» مشاوران خوبی در حوزهی رسانه و سیاست خارجه ندارد یا خود او همچنان حرفهای در عمران و دستِ خالی در سیاست است. در کنار او اما محسن رضایی همچنان مشغول بازی سیاسی با برجام و افای تی اف است ضمن آن که دهقان و دیگران به طور واضح اعلام موضع نکردهاند این در حالی است که علی رغم تمامی تلاشها و تبلیغات منفی طیفی خاص، چنین به نظر میرسد که برجام و افای تی اف برای ورود به پاستور ممکن است قربانی بگیرد یا برگ برنده محسوب شود!
این روزنامه در ادامه نوشته است: سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) در پیامی توییتری مخالفت خود را با پیوستن ایران به افایتیاف اعلام کرد. سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) در رابطه با بحث پیوستن ایران به افای تی اف نوشت: «شفافیت برای داخل کشور ضرورت است نه برای عناصر خارجی؛ که ضرورت محرمانگی آن برای بیگانگان از بدیهیات عقلی است. ردیابی منابع مالی و رصد مبداء و مقصد آن بدون شک یکی از راهکارهای اصلی نجات اقتصاد ایران است اما این شفافیت برای داخل کشور ضرورت است نه برای عناصر خارجی؛ که ضرورت محرمانگی آن برای بیگانگان از بدیهیات عقلی است. شفافسازی اطلاعات مالی کشور برای بیگانه ممنوع؛ برای مردم خودمان یک ضرورت.»
در این باره که نظر و اعتقاد کاندیداهای مطرح برای مسائل مهمی چون برجام، افای تی اف و نظائر آن چه دیدگاهی دارند و آیا حاضر هستند دیدگاههای سیاسی خود را شفاف اعلام کنند حداقل برای افکار عمومی که میخواهد برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تصمیمگیری کند بسیار اهمیت دارد.
اگرچه بسیاری بین آمدن و نیامدن مردد هستند و شاید تا دقیقهی ۹۰ به اضافهی یک نیز از تصمیم خود پردهبرداری نکنند اما «حسین دهقان» دیگر چهرهای است که زیر تیغ تیز منتقدانی است که در اردوی چهرههایی خاص قرار گرفته اند. منهای این مسئله، حسین دهقان هنوز اظهار نظر صریحی درمورد برجام و لوایح چهارگانهی افای تی اف که دو لایحهی آن همچنان تصویب نشده در مجمع باقی مانده است اعلام و منتشر نکرده و همین مسئله افکار عمومی را در برابر این پرسش قرار میدهد که اگر نظری دارند باید به صراحت اعلام کنند مگر آن که اعتقاد داشته باشند بین نظر آنان و نظر افکار عمومی و آحاد جامعه فاصلهای بسیار است و میشود نوعی تردید و احتیاط را در این مسئله ملاحظه کرد.
در روزگاری که بسیاری منتقد دولت حسن روحانی هستند و برجام را خسارت محض و افای تی اف را غیرضروری و حتی مانعی برای ادامهی مسائل میدانند فرار از اعلام نظر صریح در این باره پیامی آشکار دارد و آن این که ۴ سال تلاش و تبلیغ منفی علیه برجام و افای تی اف در روزگارانی که به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک میشویم دو موضوع را آشکار میکند؛ برجام با هر تعبیری و افای تی اف
با هر تحلیلی همچنان ضمانتی تعیینکننده برای ورود به پاستور است چه خوششان بیاید چه خوششان نیاید!