نقشه چراغ خاموش حامیان رئیسی برای ورود به مجلس دوازدهم /نزدیکان علی لاریجانی هم آماده رقابت شدند
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه اعتماد نوشت:
با مرور نوع کنش و واکنش دولت سید ابراهیم رییسی و مجلس یازدهم تحت مدیریت محمدباقر قالیباف دور از ذهن نیست که چهرههای نزدیک به دولت با لیستهای مستقلی به خصوص در شهرهای کوچک سعی کنند تا بخش قابل توجهی از صندلیهای بهارستان را تصاحب کنند .
در این استراتژی مهمتر از لیست و سرلیستی و رقابت برای آن حضور و تصاحب تعداد صندلیهای بیشتر به عنوان یک جریان اثرگذار در مجلس است. لیستهای خاموشی که میتوانند با نشستن روی صندلیها، رایهای تصمیمسازی برای انتخابات رقم بزنند.
در میان لیستهای این دو جریان میتوان چهرههای تازهای از عدالتخواهان، امام صادقیها و نزدیکان به حلقههای فکری موسساتی همچون سراج و مصاف را نیز دید. مردان و زنانی که میخواهند چراغ خاموش به مجلس بروند، اما میتوانند با تغییر ترکیب سیاسی نمایندگان در سرنوشت طرحها و لوایح اثرگذار باشند.
نمایندگان ادوار
بر اساس اخبار به گوش رسیده نمایندگانی از دورههای هشتم و نهم و دهم که عموما نزدیک به علی لاریجانی هستند، در حال زین کردن اسب انتخابات مجلس دوازدهم هستند. اگرچه منصور حقیقتپور، مشاور علی لاریجانی در مجلس دهم اخیرا اعلام کرده که بعید میداند علی لاریجانی شخصا وارد عرصه انتخابات شود، اما از یاد نبرید که در انتخابات سال 1400 هم تا ساعات پایانی گفته میشد علی لاریجانی کاندید انتخابات ریاستجمهوری نمیشد، اما دیدیم که گمانهزنیها نادرست بود.
با علی لاریجانی یا بدون کاندیداتوری او، چهرههای زیادی از فراکسیون رهروان ولایت در مجلس نهم و فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس دهم در حال آماده شدن برای کاندیداتوری هستند. هدف و خاستگاه اصلی این گروه هم عموما شهرستانهای کوچکتر است.
خیز دولت سابق با محوریت رحمانیفضلی
اخیرا پایگاه خبری جمهوریت در مطلبی مدعی شده است که عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور دولتهای یازدهم و دوازدهم که انتخابات زیادی برگزار کرده است، یکی از چهرههای دولت حسن روحانی است که برای این انتخابات کاندیدا خواهد شد. او که سابقه نمایندگی مجلس را در کارنامه خود دارد، در حال ارزیابی نامزدی از تهران، شیروان، قوچان یا مشهد است. رحمانیفضلی از چهرههای نزدیک به روحانی و لاریجانی است و نقش مهمی در انتخابات آتی در تعیین و انسجامبخشی به نیروهای جریان موسوم به اعتدال، برای انتخابات مجلس دوازدهم خواهد داشت.
اگرچه ممکن است در مرزبندی سختگیرانه نتوان تمامی وزرای دولت روحانی را ذیل اصولگرایان تقسیمبندی کرد، اما عموم آنها به خصوص با هدایت رحمانیفضلی بخشی از تحولات سیاسی-انتخاباتی این جریان را رقم میزنند و نقشی از نقوش بازیگران این صحنه را دارند. صحنهای آمیخته به بازی لیست و سرلیستی که به لطف دایه مهربانتر از مادر شورای نگهبان برای اصولگرایان با یکدیگر رقابت میکنند و مصداق همان مثال قدیمی در بیکاری سر هم را میتراشند.