مواظب قارچهای سمی باشید؛ مرگ عجیب و دردناک 2 خواهر ساروی + نحوه تشخیص این گیاه مرگبار
به گزارش اقتصادنیوز، ماجرای تلخ مرگ ۲ خواهر اهل شهر آکند از توابع شهرستان ساری بر اثر مصرف قارچ سمی طی روزهای اخیر بازتاب زیادی در فضای مجازی و رسانهها داشت. گفتههای برادر این ۲ جانباخته، کمی متفاوت از روایت مطرح شده در برخی رسانههاست. او میگوید: آنها با دیدن قارچهایی که از دل زمین بیرونزده هیجان زده شروع به چیدن قارچها کردند و پس از آن به سمت خانه رفتند و قارچها را به مادر تحویل دادند. او نیز شروع به آشپزی کرد و با قارچهای تازه غذایی پخت که در آخرین دورهمی که با هم داشتند، شروع به خوردن آن کردند.
مدت کوتاهی که خوردن غذا گذشته بود که مادر و دخترانش احساس کردند که حالشان خوب نیست و دچار مشکلات گوارشی شدهاند. با حضور دیگر اعضای خانواده، مادر و دخترانش به درمانگاه منتقل شدند که با توجه به علائم مسمومیتشان به بیمارستان رازی قائمشهر انتقال یافتند. از همان زمان تلاش پزشکان برای نجات جان آنها آغاز شد اما خلاف تلاشهای بسیار و شستوشوی معده آنها، یکی از خواهران به نام مهدیه فردای آن روز جان خود را از دست داد. خواهر دیگر هم روز چهارشنبه ۲۳ آبان بعد از چند روز تلاش و جنگ برای زندگی، روی تخت بیمارستان در تهران جان باخت. در این بین مادر آنها با توجه به اینکه غذای کمتری خورده بود، وضعیتش رو به بهبودی رفت.
نحوه تشخیص قارچ سمی:
تشخیص سمی بودن قارچها به دلیل شباهت ظاهری برخی قارچهای خوراکی و سمی، کار دشواری است و بهتر است در صورت نداشتن دانش کافی، از چیدن و مصرف قارچهای وحشی خودداری کنید. با این حال، نکات زیر میتواند کمک کند:
شناسایی انواع قارچها
از کتابهای تخصصی قارچشناسی یا اپلیکیشنهای شناسایی قارچ استفاده کنید. قارچهای خوراکی و سمی میتوانند شبیه به هم باشند؛ بنابراین هرگز بر اساس ظاهر به تنهایی تصمیم نگیرید.
بررسی مشخصات ظاهری
رنگ: قارچهای رنگارنگ و درخشان اغلب سمی هستند.
بافت: قارچهایی با کلاهک چرب، براق یا زبر ممکن است خطرناک باشند.
حلقه یا غشاء: بسیاری از قارچهای سمی (مانند قارچ کلاهمرگ) حلقهای در پایه ساقه دارند.
همچنین برخی از قارچهای سمی بوی ناخوشایند یا تند دارند؛ (هرچند همه قارچهای سمی بوی خاصی ندارند). از سوی دیگر، قارچهایی که در نزدیکی مناطق آلوده، درختان خاص، یا محیطهای شیمیایی رشد میکنند، ممکن است سمی باشند.
بعضی قارچها هنگام بریدن یا فشار دادن تغییر رنگ میدهند (مانند رنگ آبی). این تغییر رنگ ممکن است نشانه سمی بودن باشد.این نکته را بهخاطر داشته باشید که طعم قارچ لزوماً نشانه سمی یا غیرسمی بودن آن نیست و یا اینکه حیوانی از قارچ تغذیه کند، به معنای ایمن بودن آن برای انسان نیست.