صیادان خیار دریایی نقرهداغ شدند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، شاهمراد جعفری روز چهارشنبه اظهار کرد: در پی دریافت گزارش های مردمی و تحقیقات به عمل آمده مبنی بر اینکه یک شرکت با نام مشخص در این جزیره اقدام به صید غیرمجاز خیار دریایی از گونه های تحت حمایت و در معرض انقراض برای صادرات می کند، بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان محیط زیست این اداره و سازمان منطقه آزاد قشم قرار گرفت.
وی ادامه داد: با بررسی به عمل آمده و اقدامات انجام شده توسط کارشناسان محیط زیست در بازدید از شرکت یادشده مقدار ۲ هزار و ۹۲۵ کیلوگرم از این جاندار دریایی کشف شد.
اقتصادنیوز: رییس اداره محیط زیست شهرستان شیراز اعلام کرد: مقادیری مرجان دریایی در فرودگاه شیراز کشف شد که این موجودات برای انتقال به زیست بوم اولیه خود به زیستگاه استان بوشهر برگردانده شدند.
جعفری اضافه کرد: شعبه رسیدگی کننده در دادگاه کیفری پس از بررسی مستندات موجود در این پرونده، این شرکت متخلف را به دلیل صید، خرید و فروش غیر مجاز، این گونه تحت حمایت محیط زیست به پرداخت یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.
وی گفت: همچنین علاوه بر جریمه یادشده بهای هر کیلوگرم خیار دریایی به استناد مصوبه ۴۴۲، ۲۵ تیر ۱۳۹۸ و اصلاحیه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ به لحاظ مطالبه ضرر و زیان موضوع بند چ ماده سه قانون شکار و صید هفتاد و یک میلیون و پانصد هزار ریال تعیین شده است.
خیار دریایی از نظر دارویی برخی از اشکال سرطان را درمان و به عنوان ماده ضد باکتریایی و ضد قارچی در درمان بسیاری از بیماری های کلیوی، پوستی، آرتروز و درد مفاصل استفاده می شود.
خیار دریایی گروه بزرگی از آبزیان را تشکیل می دهد و از نظر رده بندی جزو راسته خارپوستان و رده خیاران دریایی است.
این جاندار بدنی چرم مانند دارد و بیشتر در کف دریاها زندگی می کند و نامگذاری آن به خاطر شکل خیار مانند آن است.