کدام خوراکی در صدر افزایش قیمتهای ماهانه قرار گرفت+جدول
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، طبق گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه شهریورماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور نسبت به مرداد ماه با ۰.۲ درصد افزایش به ۲۶ درصد رسید.
برای اینکه بتوان نگاهی واقع بینانه به تورم در جامعه و بازار داشت باید تغییرات ماهانه و همچنین نقطهای (مثلا شهریور 99 به نسبت شهریور 98) را بررسی و میزان افزایش یا کاهش قیمت را مد نظر قرار داد.
طبق این گزارش، درصد تغییر قیمت ماهانه شاخص کل در شهریور ماه 99 به نسبت مرداد 3.6 درصد افزایش یافته و به بیان دیگر گران شده است.
افزایش قمیت برای خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات 3 درصد و برای کالاهای غیرخوراکی و خدمات 3.9 درصد ثبت شد. این میزان افزایش ماهانه نشان از تورم بالا داشته و حتی شیب آن کند یا نزولی نشده که بتوان نسبت به کاهش نرخ تورم در ماههای آینده امیدوار بود.
نرخ تورم نقطهای شاخصی است که به وضوح نشان میدهد مردم برای خرید یک محصول یا خدمت نسبت به مدت مشابه سال قبل چه میزان بیشتر یا کمتر خرید کردهاند.
طبق آمار، در شهریور ماه 34.4 درصد مردم نسبت به شهریور سال 98 بیشتر باید بیشتر هزینه کنند.
نرخ تورم نقطهای شهریور برای خوراکیها و آشامیدنی و دخانیات 31.5 درصد و کالاهای غیرخوراکی و خدمات 35.9 درصد بوده است. به عبارت دیگر هر خانوار به همین نسبت بیشتر هزینه کرده است. روند ادامه دار تورم قطعا منجر به کوچکتر شدن سفره معیشت و قدرت خرید مردم میشود.
جدول زیر قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوار را به تفکیک بررسی و میزان افزایش قیمت نسبت به ماه و مدت مشابه سال قبل را ارائه کرده است.
بیشترین افزایش قیمت ماهانه برای حمل و نقل 8.4 درصد، شیر پنیر تخم مرغ 6.8 درصد، ماهی و صدفداران 6.6 درصد، چای قهوه و کاکائو و رب گوجه 5.1 درصد است.
کمترین میزان افزایش قیمت ماهانه کالاها نیز برای میوه و خشکبار 0.8 درصد، گوشت قرمز و ماکیان 1 درصد، خدمات نگهداری و تعمیرات مسکونی 1.3 درصد و دخانیات 1.4 درصد است.