جزئیات گزارش دخل و خرج شهرداری پایتخت؛ رونمایی از عامل دوپینگ درآمدی شهرداری
به گزارش اقتصادنیوز، پس از تشدید تحریمها و همچنین بحران کرونا که وجب ایجاد وضعیت بحرانی در درآمدهای شهرداری در چهارماهه نخست سال جاری شده بود، به نظر میرسد در نیمه تابستان وضعیت درآمدی این بخش بهبود یافته یافته باشد. با توجه به وضعیت نامناسب درآمدی در 4 ماه نخست سال 99، بهبود درآمدهای شهرداری در گزارش 5 ماهه نشانگر رشد چشمگیر درآمدی مدیریت شهری در مردادماه است.
براساس گزارش خزانهدار، طی پنج ماهه ابتدایی امسال، مبلغ ۷ هزار و ۶۶۱ میلیارد تومان تحقق درآمدی رخ داده که معادل ۶۰ درصد سقف در نظرگرفته شده( ۱۲ هزار و ۷۳۹ میلیارد تومان) درآمد کسب شده در این مدت است.
در این بازه زمانی، کسری عملکرد بودجه معادل ۵ هزار و ۷۷۶ میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد بودجه مصوب این دوره بوده است. در این دوره زمانی از کل درآمد پنج ماهه ۲ هزار و ۲۳۳ میلیارد آن معادل ۲۹ درصد پایدار و ۷۱ درصد ناپایدار بوده است.
بررسی ها نشان می دهد: در بخش عملکرد هزینهای پنج ماهه منتهی به پایان مرداد۹۹، نیز شهرداری اجازه داشته تا سقف ۱۱ هزار و ۲۴۹ میلیارد تومان هزینه کند که عملکرد بودجه حاکی از آناست که ۸ هزار و ۴۱۳ میلیارد تومان معادل ۷۵ درصد هزینه ها ثبت شده که از این رقم ۹۷ درصد آن نقدی و ۳درصد آن غیرنقدی بوده است.
در برش عملکرد مردادماه بودجه امسال، شهرداری موظف بود تا سقف ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تحقق درآمدها داشته باشد که از این رقم معادل هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان (۷۰ درصد) محقق شده که از این میزان ۳۲ درصد از محل درآمدهای پایدار بوده است.
در این ماه، در برش هزینه ها شهرداری تا سقف ۲ هزار و ۲۴۹ میلیارد تومان اجازه داشته که بیش از ۱۲۳ درصد آن ثبت شده است. از این میزان، معادل ۹۲ درصد آن به صورت پرداخت نقدی بوده است.
جهت مقایسه درآمد کسب شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته، با درنظرگرفتن تفاوت بودجه مصوب و اینکه بودجه امسال نسبت به سال قبل افزایش داشته، میزان کسب درآمد از ۶۵ درصد در سال ۹۸ به ۷۴ درصد در سال ۹۹ رسیده که باتوجه به شرایط فعلی و رکود پیش آمده در کسب درآمد، قابل توجه است.
از کل درآمد پنج ماهه امسال، ۲۹ درصد پایدار و ۷۱ درصد ناپایدار است این در خالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته سهم درآمدهای پایدار معادل ۳۵ درصد و سهم درآمدهای ناپایدار معادل ۶۵ درصد منابع بودجه بوده است. کاهش ۶ واحد درصدی درآمدهای پایدار در سال جاری نسبت به سال گذشته، مهم است.