هفته گذشته چند نفر بیکار شدند؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا: با نزدیک شدن به فصل سرما و ماههای پایانی سال شیوع ویروس کرونا نه تنها در آمریکا کاهش نیافته بلکه روند مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ همچنان در حال افزایش است و محدودیتهای اشتغال نیز تاثیر منفی بر بازار کار در آمریکا داشته است.
به دنبال تاثیر کلان کرونا بر اقتصاد آمریکا، وزارت کار این کشور روز پنجشنبه اعلام کرد که روند شمار هفتگی بیکاران برای اولین بار از اوایل ماه اکتبر (آبان) افزایش یافته و به ۷۴۲ هزار نفر رسیده است.
پیش از این کارشناسان اقتصادی تخمین زده بودند که روند شمار هفتگی بیکاران آمریکا باید به ۷۱۰ هزار نفر برسد اما آمار بیکاران نسبت به تخمین کارشناسان اقتصادی بیشتر است.
آمار ارائه شده توسط وزارت کار آمریکا نشان میدهد که بازار کار در این کشور برای بهبود با مسیر ناپایدار روبهرو است، این در حالی است که شیوع ویروس کرونا به بالاترین رکورد روزانه رسیده و موج جدیدی از اعمال محدودیت و تعطیلی مدارس کشور را در بر میگیرد.
شمار بیکاران در آمریکا در حالی روند افزایشی پیدا کرده است که براساس مطالعه صورت گرفته توسط اتاق فکر بنیاد قرن (The Century Foundation) با اتمام تاریخ بستههای حمایت مالی در انتهای سال در حدود ۱۲ میلیون شهروند آمریکایی روز بعد از کریسمس دیگر بیمه بیکاری دریافت نمیکنند.
براساس گزارش بنیاد قرن در حالی در تاریخ ۲۶ دسامبر (ششم دی ماه) دو بسته حمایت کرونایی دولت آمریکا به پایان میرسد که کنگره تا کنون هنوز هیچ بسته حمایتی جدیدی را به تصویب نرسانده است.
یکی از بستههای کمکهای حمایتی کرونا، قانون امداد و امنیت اقتصادی است که براساس این بسته شماری از بیکاران در مدت زمان شیوع ویروس کرونا بیمه بیکاری دریافت میکردند، در صورت پایان یافتن این بسته و عدم تمدید آن در حدود ۷.۳ میلیون شهروند بیکار آمریکایی از دریافت بیمه بیکاری محروم میشوند.
بسته دیگر حمایتی کرونا با عنوان جبران خسارت بیکاری اضطراری (PEUC) است که با اتمام آن نیز ۴.۶ میلیون شهروند آمریکایی که تا امروز بیمه بیکاری دریافت میکردند، دیگر قادر به دریافت آن نخواهند بود.
"اندرو اشتتنر" کارشناس بنیاد قرن بر این باور است که بستههای حمایت مالی دولت باعث شده که بسیاری از مشاغل و خانوارها در دوران کرونا سرپا بمانند و بتوانند در برابر تعطیلیها طولانی مدت کرونا کنار بیایند.
به گفته اشتتنر، قطع این کمکها در آینده ممکن است شوک دیگری بر خانوارها در آمریکا و اقتصاد وارد کند.