2 آمار کرونایی امیدوار کننده در نیمه اول آذرماه؛

اوج فشار حداکثری کرونا به کادر درمان

کدخبر: ۳۷۶۵۸۱
آمارها نشان می دهد با وجود علائم امیدوار کننده از مدیریت کرونا اما کادر درمان در مرحله فشار حداکثری قرار دارد زیرا جمعیت تحت درمان در نقطه اوج است.
اوج فشار حداکثری کرونا به کادر درمان

به گزارش اقتصادنیوز، آمارهای کرونایی در تقویم آبان ماه ایران، سیری صعودی داشت و رکوردهای بالا و نگران کننده ای را از خود برجای گذاشت. این روند اما در آذرماه پس از نوسانی کوتاه، شروع به کاهشی جدی کرد. به طوری که در روز های اخیر به طور میانگین شاهد افتی 2.9 درصدی در میزان جانباختگان بودیم. این در حالی است که حد بهبودی ها در ده روز سپری شده از آذر ماه از حد روزانه 5 هزار نفر به مرز 10 هزار نفر نزدیک شده است.

 روز گذشته نیز، پس از 5 روز کاهش درشمار فوتی‌ها این رقم رشدی 2.96 درصدی را نسبت به روز قبل به ثبت رساند. از سوی دیگر آمار مبتلایان روزانه کرونا نیز در روز یازدهم آذرماه به حدی معادل با 13 هزار و 881 نفر رسید که نسبت به روز قبل 4 درصد رشد را نشان می دهد. اما آن چیز که می تواند وضعیت این بیماری را از منظری دیگر بررسی کند فشاری است که کادر درمان در مبارزه با این بیماری متحمل می شوند. 

تابلوی ایست در مقابل بیماران بدحال کرونا

روند بیماران بدحال کرونایی از 12 مهرماه به بعد صعودی بود. پس از رکوردی که در این روز با حد 4 هزار و 126 نفر به ثبت رسید در ادامه نیز تا 54 روز بعد شاهد رکوردهایی پی در پی در این بخش بودیم. این رکوردزنی ها از سه روز پیش متوقف شد و اکنون به حدی معادل با 5 هزار و 84 نفر در روز یازدهم آذر رسیده است. 

همزمان با کاهش آمارهای بیماران وخیم بخش بستری روزانه نیز دستخوش تغییراتی همسو با این متغیر کرونایی شد. در این بخش در ابتدا در روز هشتم آذر حد بستری های روزانه به کمتر از 2 هزار نفر رسید و کمترین میزان یک ماه اخیر خود را به ثبت رساند. این در حالی است که در اواخر آبان و اوایل آذرماه میزان بستری های روزانه نزدیک به 3 هزار نفر بوده است.

بالا و پایین شدن آمارهای بستری که در این بازه روزانه به ثبت رسیده است نمی تواند درک درستی از وضعیت درمانی در این بیماری را تببین کند. به همین خاطر متغیری را به عنوان متغیر فشار بر کادر درمان تعریف می کنیم. این متغیر از المان‌های مهم تاثیرگذار در بیان آینده این بیماری در ایران می‌تواند باشد. اما متغیر فشار بر کادر درمان چیست و از چه طریق محاسبه می‌شود؟

با توجه به آنکه آمار بیمارستانها به صورت روزانه بوده و احتمال هم پوشانی در تجمع آمار وجود دارد در محاسبه این متغیر بایستی آمار کل مبتلایان تجمعی را از مجموع جانباختگان و بهبودی های روزانه کسر کرد.

در همین راستا ابتدا به بیان تغییرات جماعت تحت درمان در هر روز می پردازیم.

کرونا 11 آذر

روند تغییرات درمان 

 اگر هر روز تعداد بهبودیافتگان و فوتی های تجمعی را از کل مبتلایان کرونایی کسر می کنیم به حدی می رسیم که آن را جماعت تحت درمان در هر روز می نامیم. این اجتماع یا در بیمارستانها تحت مداوا و بررسی هستند یا آنکه در منزل مداوا می شوند و قرنیطنه هستند. چون نسبتی از این رقم در بیمارستانها مشغول مداوا هستند می توان از این متغیر به عنوان فشار درمان نام برد. 

این میزان در ابتدای تابستان حدی معادل با 30 هزار و 900 نفر داشت. در ادامه در میانه تابستان کمترین حد این رقم رخ داد و آماری معادل با 21 هزار نفر تنزل پیدا کرد.

در روز 11 آذرماه این رقم حدودا 250 هزار نفر به ثبت رسیده است و بالاترین رکورد این رقم در تمام مدت شیوع کرونا در ایران بوده است.

کرونا 11 آذر

متغیر فشار بر کادر درمان

نسبت این متغیر به مبتلایان تجمعی در هر روز مسیری از سهم فشار را بر کادر درمان به معرض نمایش می گذارد. بر این اساس این متغیر در ابتدای تابستان حدی معادل با 15 درصد داشت در ادامه در میانه تابستان به کمترین حد خود رسید ولی اکنون رکوردی معادل با 26 درصد را به ثبت رسانده است. این نسبت بالاترین رکوردی است که در ماههای اخیر در این بخش به ثبت رسیده است. 

به بیان دیگر با وجود آنکه روند بهبودی های روزانه رشدی قابل توجه را پیدا کرده اند و فوتی ها نیز در حال کاهش هستند اما بخاطر ابتلای بالا در این روزها هنوز نمی توان تصویر دقیقی از وضعیت کرونا در روز های آتی ترسیم کرد.

روند تغییرات در متغیر درمان نشان می دهد هنوز در بالاترین حد فشار بر کادر درمان قرار داریم و چنانچه عوامل پیشگیرانه در خصوص این بیماری جدی تر گرفته نشود می تواند وضعیت را وخیم تر از آنچه در قبل بود کند.

کرونا 11 آذر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید