نگاهی به بالاترین و پایین‌ترین دستمزدها در جهان

کدام کشورها بیشترین دستمزدها را پرداخت می کنند؟

کدخبر: ۳۸۲۱۷۷
مساله کار حالا به سبب شیوع کرونا در جهان به مساله‌ای مهم و حیاتی در جهان بدل شده است. در این میان اما وضعیت کارکنان شاغلان در جهان تفاوت‎های اساسی با هم دارد. در بین تمام کشورهای دنیا لوکزامبورگ بیشترین دستمزد را در قبال هر ساعت کار و کوبا کمترین دستمزد را به شاغلان پرداخت می‌کند.
 کدام کشورها بیشترین دستمزدها را پرداخت می کنند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین،  مذاکرات تعیین دستمزد در ایران نیز در حالی آغاز شده است که شاغلان ایرانی نیز در سال های گذشته با عقب ماندگی دستمزد از هزینه‌های زندگی روبرو بودند.

دیدگاه‌های مختلفی در دنیا در خصوص قانون حداقل دستمزد کارگران مطرح شده است؛ برخی آن را خلاف معیار کاهش فقر تشخیص داده اند و برخی نیز بر این عقیده اند که قانون حداقل دستمزد استاندارد زندگی برای فقیرترین و آسیب پذیرترین طبقه جامعه را بالا می‌برد؛ با این وجود که قانون حداقل دستمزد مخالفان زیادی در سراسر دنیا دارد اما این قانون در اکثر کشورهای دنیا تصویب شده است.

براساس آخرین برآوردها لوکزامبورگ با پرداختی ساعتی  ۱۳ دلار و ۷۸ سنت بالاترین نرخ حداقل دستمزد در دنیا و در مقابل آن کوبا با پرداختی ماهانه ۳۰ دلار و ۳۳ سنت پایین ترین نرخ حداقل دستمزد را در دنیا به خود اختصاص داده اند.

پس از لوکزامبورگ به ترتیب استرالیا، فرانسه، نیوزلند، المان، هلند، بلژیک، انگلیس، ایرلند و کانادا ده کشوری هستند که بالاترین نرخ حداقل دستمزد در دنیا را به خود اختصاص داده اند . جدول زیر میزان دستمزد ساعتی در این کشورها را نشان می‌دهد.

جدول دستمزد

گفتنی است که حداقل دستمزد در لوکزامبورگ برای کارگر فنی ای که ۱۸ سال یا بیشتر دارد ۲۰ تا ۲۵ درصد بیشتر می شود، در این میان حداقل دستمزد در آمریکا ساعتی ۷ دلار و ۱۲ سنت در نظر گرفته شده است که همین امر این کشور را در جایگاه ۱۲ این فهرست قرار داده است با این وجود تفاوت آمریا با سایر کشورهای دنیا در این است که نرخ حداقل دستمزد در ایالت های مختلف این کشور متفاوت است و گاهی تا ۲ دلار و ۷۰ سنت در هر ساعت پایین می اید.

در مقابل این ده کشور نام برده شده با بالاترین حداقل دستمزد ده کشور دیگر دنیا قرار دارند که پایین ترین حداقل دستمزد را به نام خود به ثبت رسانده اند؛ کوبا در جایگاه اول این فهرست قرار دارد و پس از آن موریتانی که کشوری مستقل در آفریقای غربی است در جایگاه دوم این فهرست قرار گرفته است، حداقل دستمزد در این کشور سالانه ۶۸ دلار و ۵۱ سنت تخمین زده شده است.

سومین کشور این فهرست جمهوری دموکراتیک کنگو یا کشور کنگو است که در مرکز آفریقا واقع شده است و حداقل دستمزد در این کشور سالانه ۱۰۳ دلار و ۲۶ سنت است و پس از آن کشور تاجیکستان با حداقل دستمزد سالانه ۱۰۵ دلار و ۸۹ سنت جایگاه چهارم این فهرست را به خود اختصاص داده است.

پنجمین کشور این فهرست اتیوپی نام دارد که حداقل دستمزد سالانه در آن ۱۵۵ دلار و ۵۶ سنت است و پس از آن کشور سنگال که کشوری است در غرب آفریقابا حداقل دستمزد سالانه ۱۶۲ دلار و ۱۷ سنت در جایگاه ششم این فهرست قرار گرفته است و هفتمین جایگاه نیز به کشور ازبکستان با حداقل دستمزد سالانه ۱۹۷ دلار ۷۹ سنت اختصاص یافته است و سه کشور انتهای این فهرست نیز به ترتیب اندونزی، بنگلادش و قرقیزستان هستند که حداقل دستمزد سالانه در آنها ۲۱۱ دلار و ۳۷، ۲۱۱ دلار و ۷۹ و ۲۱۹ دلار و ۲۹ سنت است.

اکثر کشورهایی که حداقل دستمزد در آنها بسیار پایین است از جمله کشورهای آفریایی هستند اما با این وجود یکی از غول های اقتصادی دنیا یعنی هند نیز به این فهرست راه پیدا کرده است و این کشور با حداقل دستمزد سالانه ۲۵۴ دلار و ۲۶ سنت جایگاه یازدهم این فهرست را به خود اختصاص داده است.

از جمله کشورهایی که حداقل دستمزد در آنها نسبتا بالا است می‌توان به کره جنوبی، ترکیه، لهستان و یا روسیه اشاره کرد به طوری که حداقل دستمزد در کره جنوبی ساعتی ۶ دلار و ۸۴ سنت، در ترکیه ۶ دلار و ۵ سنت، در لهستان ۳ دلار و ۳۵ سنت و در روسیه ۲ دلار و ۲۷ سنت است . به این ترتیب حداقل دستمزد در این کشورها سالانه به ترتیب ۱۹ هزار و ۸۸۰ دلار، ۱۲ هزار و ۶۱۶ دلار، ۱۳ هزار و ۲۱۴ دلار و ۴ هزار و ۷۳۴ دلار است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید