افت مجدد قیمت مرغ در بازار/ نرخ هر کیلو مرغ چند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علی کمالی سروستانی، مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی، از کاهش مجدد قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تا ۲۲ هزار تومان است.
وی متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده از ابتدای سال را ۱۲ هزار و ۳۹۵ تومان و مرغ گرم را ۱۷ هزار و ۶۵۰ تومان اعلام کرد.
کمالی سروستانی از کاهش قیمت ذرت و کنجاله سویا در بازار سیاه خبر داد و گفت: طی یک ماه گذشته به طور دائم، سامانه بازارگاه اعلام بار داشته که این موضوع در افت قیمت نهاده در بازار اثر گذاشته است چرا که عمده نیاز تولیدکنندگان از این بازار تامین می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به میزان جوجه ریزی، نگران مازاد تولید ایام پایانی سال در برابر تقاضا هستیم.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، گفت: با توجه به شرایط تولید و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا نگران افت قیمت و زیان مرغداران هستیم.
این مقام مسئول قیمت هر کیلو ذرت دانه ای داخلی در بازار آزاد را ۳ هزار و ۸۵۰ تا ۳ هزار و ۹۰۰ تومان، کنجاله سویا را ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تومان و دان آماده را ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان اعلام کرد.
وی با بیان اینکه سامانه بازارگاه ۴ کیلو نهاده به ازای هر قطعه مرغ در اختیار مرغدار می گذارد، گفت: با وجود آنکه تامین نهاده از طریق سامانه جوابگوی تنها ۴۰ روز نیاز مرغدار است، بنابراین این میزان جوابگوی تولید مرغ سایز است که کشتارگاه رغبتی به خرید آن ندارد و مرغدار همچاره ای جز نگهداری مرغ خود برای مدت زمان طولانی در سالن ندارد.
کمالی سروستانی ادامه داد: علی رغم آنکه تولید مرغ سایز به نفع مردم و صلاح کشور است، اما کشتارگاه ها رغبتی به خرید آن ندارند که با این وجود بخشی از نهاده مرغدار از بازار آزاد با نرخ های بالاتر تامین می شود.
این مقاممسئول ادامه داد: با تامین ۱۰۰ درصد نهاده دامی مورد نیاز مرغدار، قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده حدود ۱۶ هزار تومان و مرغ گرم ۲۰ هزار و ۴۰۰ تا ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.
کمالی سروستانی از انحصار در واردات نهادههای دامی خبر داد و گفت: واردات ذرت و کنجاله سویا توسط ۱۰ تا ۱۲ نفر صورت میگیرد که با این وجود این افراد بازار را در دست خود گرفته اند، هر چند پشتیبانی امور دام نقش پررنگی در واردات دارد که این امر به تنظیم بازار کمک می کند.
این فعال بخش اقتصادی با بیان اینکه واردات نهاده با ارز دولتی فساد انگیز است، گفت: با وجود اختلاف ارز دولتی با آزاد، زمینه برای فساد مهیاست، به همین خاطر دولت با آزاد سازی نرخ ارز و تزریق یارانه به مصرف کننده باید جلوی این فساد را بگیرد، البته نباید شرایط به گونهای باشد که هزینههای تولید برای تولیدکننده افزایش چشمگیری داشته باشد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر روند توزیع نهاده دامی مناسب باشد به علت کاهش قدرت خرید خانوار، نوسانی در بازار نخواهیم داشت.
وی درباره آینده جوجه ریزی در شب عید گفت: با توجه به تامین نهاده با نرخ مصوب و انگیزه مرغداران به جوجه ریزی، پیش بینی میشود که ۱۲۰ میلیون قطعه مورد نیاز برای ایامپایانی سال جوجه ریزی شود.