اعلام اولویت های وزارت صمت در ١۴٠٠

کدخبر: ۴۰۰۸۷۸
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، پشتیبانی از بخش تولید را وظیفه همه ارکان حاکمیت دانست و گفت: بر این اساس، توسعه سرمایه‌گذاری اولویت وزارت صمت در سال ۱۴۰۰ است.
اعلام اولویت های وزارت صمت در ١۴٠٠

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سعید زرندی در برنامه «تیتر امشب» با تاکید بر اینکه پشتیبانی از بخش تولید، وظیفه همه ارکان حاکمیت است، گفت: تحقق پشتیبانی که در شعار امسال بر آن تاکید شده، نیازمند همکاری و ورود همه ارکان حاکمیت است.

حوزه تولید نیازمند مشارکت مردم

معاون طرح و برنامه وزارت صمت، رسیدن به اهداف تعیین شده در حوزه تولید را نیازمند مشارکت مردم اعلام کرد و افزود: باید بتوانیم از ظرفیت مردم و بخش خصوصی در حوزه تولید استفاده کنیم؛ در سال ۹۹ تا حدی این کار توسط وزارت صمت انجام شد و در بخش صنعت، علی‌رغم همه چالش‌ها و نبود یک ساختار مدون، به تشکل‌ها و بخش خصوصی اعتماد کردیم و اقداماتی را در این زمینه انجام دادیم که امیدواریم در سال ۱۴۰۰ بتوانیم با نهادینه کردن این نگاه و اعتماد به بخش خصوصی در همه دستگاه‌ها، به بخش تولید کمک کنیم.

ضرورت ایجاد جذابیت در حوزه تولید

زرندی ایجاد جذابیت در حوزه تولید را یکی دیگر از عوامل مهم در رونق بخش تولید اعلام کرد و افزود: تولید در کشوری رشد می‌کند که دارای جذابیت باشد و برای این کار، مجلس شورای اسلامی می‌تواند کمک زیادی انجام دهد.

طبق توضیحات معاون طرح و برنامه وزارت صمت، باید شرایط به گونه‌ای باشد که سرمایه‌گذار بین بازارهای موازی مانند ارز، طلا، مسکن و تولید، به سمت سرمایه‌گذاری در بخش تولید روی آورد و این نیازمند ایجاد جذابیت در بخش تولید است.

استفاده از ابزار مالیات در کنترل بازارهای موازی تولید

وی ادامه داد: برای این کار نیازمند کنترل بازارهای موازی و استفاده درست از ابزار مالیات هستیم و باید اقتصاد کلان را به سمتی ببریم که سرمایه‌گذاری در بخش تولید انجام شود.

طبق گفته‌های زرندی، ایجاد جذابیت در بخش تولید منوط به همکاری و هماهنگی بین همه ارکان و دستگاه‌های حاکمیتی است.

حوزه تولید نیازمند پشتیبانی همه دستگاه‌ها

 

وی در بخش دیگر گفتگو با بیان اینکه بخش تولید تنها مربوط به وزارت صمت، جهاد کشاورزی و یا راه و شهرسازی نیست، تصریح کرد: وزارت صمت تنها یک حلقه از زنجیره تولید است و موضوع پشتیبانی که در فرمایشات مقام معظم رهبری و در شعار سال بر آن تاکید شده است باید از طرف همه دستگاه‌ها مورد توجه قرار بگیرد و لازم است همه بخش‌ها، به طور شفاف برنامه‌هایشان را برای این موضوع مطرح کنند.

زرندی در ادامه بر همکاری مجلس و قوانین حمایتی تاکید کرد و گفت: وزارت صمت اقدامات زیادی در راستای حمایت از تولید در سنوات گذشته انجام داده است؛ در سال گذشته به دنبال اصلاح ساختار مالی شرکت‌های تولیدی، بیش از ۲۰۰ شرکت وارد مرحله پذیرش بورس شدند و تعداد زیادی اوراق بدهی برای این شرکت‌ها منتشر شد.

معرفی طرح‌های نیمه‌تمام برای سرمایه‌گذاری جدید

 

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با اشاره به مشکلات متعددی که در بخش تولید وجود داشت، رشد بخش تولید را خوب توصیف کرد و اظهار داشت: در سال گذشته بیش از هزار و ۴۶۰ واحد تولیدی راکد به چرخه تولید برگشت، در کنار آن شناسایی ظرفیت‌های خالی سرمایه‌گذاری و معرفی طرح‌های نیمه‌تمام برای سرمایه‌گذاری جدید، شناسایی ۱۳ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی تعطیل از جمله اقدامات وزارت صمت برای رونق تولید کشور بوده است.

اجرای طرح آزادسازی معادن حبس شده در آینده نزدیک

زرندی در ادامه به طرح‌های مختلف وزارت صمت برای رشد تولید در بخش معدن اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارتخانه مربوط به آزادسازی معادن محبوس شده است که به زودی اجرا خواهد شد.

۱۸ دستگاه مرتبط به حوزه تولید وجود دارد

 

وی در ادامه با یادآوری اینکه ۱۸ دستگاه با بخش تولید در ارتباط هستند و وزارت صمت تنها متولی فرآیند راه‌اندازی کار تولید است، تصریح کرد: بر اساس بخشنامه‌ها و قوانین موجود، دستگاه‌های متعدد در مراحل مختلف ورود می‌کنند و خوشبختانه با پیگیری وزارت صمت بخشنامه‌ای از سوی رئیس جمهور در بهمن ماه سال گذشته صادر شد که بر اساس آن، تولید کننده قبل از شروع کار و تنها یکبار به همه دستگاه‌های مربوطه تعهدات لازم را می‌دهد.

توسعه سرمایه‌گذاری اولویت وزارت صمت در ۱۴۰۰

زرندی در پایان اولویت اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت را در سال ۱۴۰۰، توسعه سرمایه‌گذاری و تلاش برای حذف مقررات زاید عنوان کرد و افزود: موضوعی که در بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره شده، موضوع مشوق‌های سرمایه‌گذاری است که در این زمینه وزارت صمت، با دعوت از ۱۰۰ شرکت برتر و بزرگ کشور کار جدی را آغاز کرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید