عقبنشینی در بازار دلار
به گزارش اقتصادنیوز، از نگاه برخی فعالان بازار، این اتفاق پیام معنی داری برای برخی معاملهگران ارزی داشت. به باور این دسته، ناتوانی دلار برای عبور از مقاومت ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و ماندن بالای مرز ۲۴ هزار تومانی نشان میدهد که تقاضای جدید برای ورود به بازار محتاط است و معاملهگران تمایل ندارند که بیگدار به آب بزنند.
روز یکشنبه دلار رشد قابل توجه ۳۵۰ تومانی را تجربه کرد و پا به کانال ۲۴ هزار تومانی گذاشت. این اتفاق موجب شد که انتظارات افزایشی تازهای در بازار پس از ۲ افت متوالی ایجاد شود. با این حال، افت روز دوشنبه موجب شد که این انتظارات بار دیگر کمرنگتر شوند. روز دوشنبه اسکناس آمریکایی ساعت ۳ بعدازظهر در محدوده ۲۳ هزار و ۹۲۰ تومان قرار گرفت که ۸۰ تومان پایینتر از روز یکشنبه بود.
برخی فعالان اعتقاد داشتند که افت روز دوشنبه نیز مرتبط با اخبار سیاسی و برجامی بود. روز دوشنبه وزیر امور خارجه از فوریت احیای برجام سخن گفت و این مساله موجب شد که عده ای از معاملهگران تصور کنند که دوران لغو تحریمها نزدیکتر شده است. بهنظر میرسد در شرایط کنونی، احیای برجام از انتخابات ریاستجمهوری برای معاملهگران ارزی اهمیت بیشتری دارد و معاملهگران اخبار مربوط به مذاکرات را با دقت و جدیت بیشتری دنبال میکنند. به گفته فعالان، برای بازار مساله فروش یا عدمفروش نفت و راحتی جابهجایی پولی اهمیت قابل توجهی دارد. برخی از معاملهگران عنوان میکنند، در صورت آزاد شدن فروش نفت، احتمال افت قیمت دلار تا زیر ۲۰ هزار تومان نیز وجود دارد. در حالی که بیشتر معاملهگران باور دارند، انتخابات ریاستجمهوری اثر زیادی بر بازار ارز نخواهد داشت، عده دیگری باور دارند، دلار پس از انتخابات میتواند رشد قیمت را تجربه کند. آنها احتمال رشد قیمت دلار را به تغییرات احتمالی عرضه بازارساز نسبت میدهند. به گزارش سایت اقتصاد نیوز، برخی معاملهگران اعتقاد دارند، بازارساز پیش از انتخابات با عرضه ارز، مانع از افزایش قیمت دلار شده است، ولی پس از برگزاری انتخابات، دیگر عرضه ارز در سطوح بالا ادامه پیدا نخواهد کرد و در نتیجه، اسکناس آمریکایی راحتتر در جهت صعودی به حرکت خود ادامه خواهد داد. در حالی که گروهی از معاملهگران بر افزایش قیمت دلار پس از انتخابات ریاستجمهوری تاکید دارند، در بستر تاریخی گذشته، شواهد تاییدکننده ای دیده نمی شود. به عنوان مثال، در دو انتخابات گذشته ریاستجمهوری قیمت دلار پس از انتخابات روند صعودی نداشت حتی در سال ۹۲ روند قیمت دلار کاهنده بود. نوسانات روزهای اخیر بیشتر وابسته به اخبار برجامی بوده است و این مساله نشان میدهد که برای بازار لغو تحریمها از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی معاملهگران عنوان میکنند، در صورتی که رئیسجمهور بعدی مواضعی را بیان کند که از نگاه بازار، در جهت رفع تحریمها نباشد، ممکن است قیمت دلار رفتار صعودی نشان دهد، ولی در شرایط کنونی، بازار چندان به انتخابات حساس نیست.
سکه ناکام از سطح شکنی
سکه امامی در سومین روز هفته نیز نتوانست از سد ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عبور کند. فلز گرانبهای داخلی، روز دوشنبه در جهت کاهشی حرکت کرد و با افت ۷۰ هزار تومانی به بهای ۱۰ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان رسید. تحلیلگران فنی باورداشتند، در صورتی که سکه نتواند خود را بالای محدوده۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تثبیت کند، در مسیر نزول تدریجی قرار خواهد گرفت. جدا از افت دلار که یکی از دلایل مهم افزایش تعداد فروشندگان در بازار سکه بود، دیروز تا ساعت ۵ بعدازظهر، رفتار طلا در بازارهای جهانی نیز محرک کاهشیهای بازار سکه بود. طلا حدود ساعت ۵ بعدازظهر دیروز در محدوده هزار و ۸۵۰ دلاری حرکت میکرد اما پس از آن رو به افزایش رفت و با نوساناتی تا ساعات ۸ عصر به وقت تهران به ۱۸۶۳ دلار رسید. شروع کاهشی طلای جهانی تاثیر زیادی در انتظارات کاهشی معاملهگران بازار داشت.