واکنش بورس به شایعه تغییر ریاست

کدخبر: ۴۴۶۱۹۶
شریعتی با اشاره به زمزمه های تغییر ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار نیز اظهار کرد:هرچند تغییرات ریاست سازمان بورس نباید در معاملات بازار سرمایه و ارزش شرکت ها تاثیرگذار باشد اما به نظر می‌رسد بازار دوست دارد خواسته یا ناخواسته تشنج داشته باشد
واکنش بورس به شایعه تغییر ریاست

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، روزبه شریعتی، با اشاره به وضعیت کاهشی بازار سرمایه در روز گذشته اظهار کرد: بازار روز گذشته غیرقابل انتظار منفی خورد، چراکه انتظار می‌رفت برخی شرکت ها که در انتظار گزارش های خوب آن ها برای فصل تابستان هستیم، بازار هیجانی و رو به پایین نفروشد. در هر حال این اتفاقات جزو نوسانات بازار است و همیشه وقتی گزارش های واقعی به  بازار مخابره شود از هیجانات بازار کاسته و شرایط منطقی تر می شود.

واکنش منفی بازار به شایعات نسبتا مثبت

وی ادامه داد: البته باید گفت روز گذشته بازار بیشتر از اینکه بخواهد منطقی برخورد کند درگیر هیجانات و شایعات پیرامون تغییرات افراد سیاسی و گزارش گروه پالایشی و محاسبات صورت گرفته بود. هفته قبل پیش از آنکه صورت حساب از سمت شرکت ملی پالایش و پخش و وزارت خانه به پالایشگاه ها اعلام شود، بازار انتظار سودآوری داشت اما طبق شنیده ها صورت حساب برای پالایشگاه ها طبق ابلاغ شده است و محاسبات صورت گرفته است. اما درمورد این دستورالعملی که ابلاغ شده است بین تحلیلگران تناقض وجود دارد و راجع به سودهای براورد شده شرکت های پالایشی تلورانس بالایی وجود دارد. برای برخی پالایشگاه ها سود صفر تومان تا ۸۷۰ تومان براورد کرده اند.

این تحلیلگر بازار سرمایه به تاکید بر اینکه گروه پالایشی، گروه تاثیرگذاری در بازار سرمایه است، گفت: گروه پالایشی چه از لحاظ ارزش بازاری، چه از لحاظ روان شناسی معاملات و چه از نظر روانی در بازار بیشترین تاثیرگذاری را دارند و از آنجایی که روز گذشته این شایعه شدت گرفت که این گروه از لحاظ سودآوری خیلی پایین تر از انتظار بازار هستند بازار واکنش نشان داد.

شریعتی در ادامه با اشاره به زمزمه های تغییر ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار نیز اظهار کرد:هرچند تغییرات ریاست سازمان بورس نباید در معاملات بازار سرمایه و ارزش شرکت ها تاثیرگذار باشد اما به نظر می‌رسد بازار دوست دارد خواسته یا ناخواسته تشنج داشته باشد. هرچند تغییرات ریاست سازمان باید مبتنی بر منطق و اصول باشد ولی عملکرد آقای دهقان نیز به شدت قابل دفاع است.

وی درمورد رئیس جدید بانک مرکزی نیز گفت: انتخاب آقای صالح آبادی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی نیز باید به بازار سرمایه سیگنال مثبت دهد، زیرا اولین رئیس بانک مرکزی است که به صورت مستقیم سکان سازمان بورس را بر عهده داشته است و انتظار می‌رود با حضور ایشان تنش بین دو بازار پول و سرمایه به حداقل برسد.

شریعتی تاکید کرد: انتظار می‌رود با حضور آقای صالح آبادی نرخ بهره بازار پول و اوراق ها که روی بازار سرمایه تاثیر زیادی می‌گذارد، شفاف تر شود. در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵  با سودهای بیش از ۲۹ درصدی این نرخ ها، بازار سرمایه آسیب دید و اگر این اتفاق تکرار شود بازار سرمایه و اقتصاد اسیب می‌بینند. اما اگر بهره بین ۲۲ تا ۲۳ درصد باقی بماند و بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق با همین نرخ فروش رود اتفاق خوش یمنی برای بازار سرمایه است، چراکه خیالش راحت می‌شود که رخ بازار رقیب از این بیشتر نمی شود و چرخ تولید ممملکت می‌چرخد.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: از طرف دیگر سیگنال مذاکرات آمد و دلار به محدوده ۲۷ هزار و ۶۰۰ تومان رسید اما باز هم دلار نیما محدوده ۲۳ هزار و ۲۰۰ تومان بود که درواقع دلار نیما نرخی است که برای شرکت های بازار سرمایه محاسبه می‌شود. بنابراین نمی‌توان گفت کاهش نرخ دلار در بازار آزاد به ریزش بازار منجر شود و اگر دلار آزاد و دلار نیما در همین محدوده بمانند بسیاری از سهم های بازار ارزنده هستند.

انتظار  پایان ریزش بازار

شریعتی با بیان اینکه TTM P/E بازار از محدوده بالای ۳۰ واحد به زیر ۱۰ واحد رسیده است، توضیح داد: این موضوع نشان از رشد سودآوری سهم ها و عدم رشد قیمت سهم ها است. به محدوده ای رسیده است که اصطلاحا باید گفت بازار دیگر ریزش ندارد و می‌توان با قطعیت بالایی گفت که اگر همه متغیرها مانند قیمت ارز، قیمت خوراک و هرچیزی از سمت دولت به شرکت ها تحمیل می‌شود ثابت بماند، بازار نباید ریزش داشته باشد و افزایش یا کاهش بین ۱۰ درصد محدوده ثبات بازار است.

وی ادامه داد: کمتر از دو هفته به انتشار گزارش های شش ماهه شرکت ها مانده است و گزارش های شهریور نشان داد که شرکت ها هم از لحاظ سودآوری و هم از لحاظ نرخ فروش نسبت به بهار بالاتر بودند. سودآوری بیش از ۱۰۰ شرکت در تابستان ۱۴۰۰ نسبت به تابستان ۱۳۹۹ رشد قابل توجهی داشت. همه این اتفاقات نوید گزینه های ارزنده زیادی دارد و سرمایه گذاری بلند مدت می‌تواند جذاب باشد.

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: البته از آنجایی که شرایط سیاسی تغییرات وجود دارد و بازار دچار دوگانگی شده است احتمالا بازار در همین محدوده تا دو - سه هفته باقی بماند و پس از گزارش های شش ماهه در اوایل ابان و اخر پاییز بازار آهسته آهسته بالاتر رود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید