پیش بینی قیمت ارز پس از توافق وین
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، مسئله بازار ارز بیشتر ربط به نرخ تورم، نرخ بهره، جذب سرمایهها در بازار تولید، رفع بیکاری و خلاصه مدیریت مسائل اقتصادی در داخل دارد. البته مطمئنا بر طرف شدن تحریمهای ظالمانه، آثار خوبی را در وضعیت اقتصادی میگذارد، ولی نه به سرعت.
همانطور که وضع تحریمها اثر فوری نداشته و سالها بعد اثر خود را میگذارد، رفع آن هم اثر فوری نخواهد داشت. البته از هر خبر خوب و بدی سودجویان و فرصتطلبان برای جوسازی استفاده میکنند تا برای خودشان سودهایی حاصل کنند.
آن نهادی که میبایست با درایت و ایجاد ثبات در بازار ارز از این سودجوییهای غیربهداشتی و ناجوانمردانه جلوگیری کند، در همه همه جای دنیا همانا بانکهای مرکزی هستند.
با توافق وین و آزاد شدن پولهای بلوکه شده، بعد از توافق میتوان دو نوع برخورد داشت. یک برخورد احساسی و مقطعی و تقریبا عوامفریبانه، که به معنی تزریق فراوان و بیش از تقاضای ارز به بازار به منظور پایین آوردن قیمت است که ممکن است، این اتفاق با پشتیبانی سودجویان و فرصتطلبان و حتی دخالت و استقبال برخی کشورهای رقیب در منطقه رخ بدهد و در این صورت ممکن است برای مدتی که البته به نظر من بسیار کوتاه خواهد بود، قیمتها کاهش جدی پیدا کند و حتی به قیمت نیما هم برسد، ولی رویکرد دیگری که من امیدوارم اینگونه بشود، این است که ارز های آزاد شده با قیمتهای واقعی به بازار عرضه شود و مقدار عرضه ارز هم کنترل شده و با قیمت واقعی باشد و مقداری از ارزها هم به صورت وام کم بهره در اختیار نیروهای کارآفرین قرار گیرد، سود سپرده های بانکی هم، چه برای ارز و چه برای ریال به شدت کاهش یابد و به نزدیک صفر برسد و با ترمیم و بازسازی زیرساختهای اقتصادی، با استفاده از این فرصت طلایی جراحی لازم در اقتصاد انجام شود و با واقعی کردن همه قیمتها از جمله حاملهای انرژی و تک نرخی کردن ارز با فروش ارز به بالاترین قیمتها سعی در جمع آوری هر چه بیشتر تومان از یک طرف و ایجاد شغل با دادن وامهای کم بهره از سوی دیگر همت کنند.
در اکوایران ببینید؛
در این صورت هر چند ممکن است قیمت ارز کاهشی فوری نیابد و حتی با شیب اندک رو به بالا هم برود، ولی بهزودی با ایجاد شغل و کم شدن نرخ بیکاری وضعیت اقتصادی کشور بهبود مییابد و با به هم خوردن توازن بین عرضه و تقاضای شغل به نفع کارگران، دستمزد آنها هم افزایش یافته و با پیوستن آنها به جمع مصرفکننده گان باز هم تولیدات داخلی به صرفه میشود و این باعث احتیاج به کارگران بیشتر خواهد شد،
بار دیگر تاکید می کن، فرصت طلایی برای اصلاحات اقتصادی فراهم شده است. امیدوارم با مصلحت اندیشی ها و دلسوزی های خام و ساده دلانه و یا سودجویی های طمع ورزانه، و یا دشمنی های زیرکانه، این فرصت از دست نرود.
* رییس اسبق کانون صرافان