تصمیمات شبانه دولت رئیسی درباره بورس /پیش بینی بورس هفته دوم بهمن 1400
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، شاخص کل بورس در هفته گذشته روند نزولی داشت و به پائینترین سطوح در 6 ماه اخیر رسید. در اولین روز هفته شاخص کل 2 هزار و 411 واحد رشد کرد اما روزهای نزولی بازار از روز یکشنبه شروع شد که شاخص ریزش 25 هزار و 254 واحدی داشت. روز دوشنبه شاخص 21 هزار و 824 واحد پائین آمد و روز سهشنبه بیشترین سقوط هفته را تجربه کرد.
شاخص کل در این روز با کاهش 26 هزار و 659 واحدی مواجه شد. اما در آخرین روز کاری هفته اخیر روند نزولی شاخص متوقف شد و 21 هزار و 497 واحد بالا آمد، آیا روند نزولی بورس به پایان رسیده و شاخص برگشته است؟
عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهامداران میدهند؟
بازدهی منفی بورس
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 49 هزار و 970 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی 4 درصد شد.
همانند شاخص کل، در هفته اخیر شاخص کل هموزن نیز نزول کرد در 4 روز ابتدایی هفته روند نزولی داشت. روز چهارشنبه که شاخص کل رشد کرد، شاخص هم وزن هزار و 691 واحد رشد کرد و به رقم 318 هزار و 643 واحد رسید. اما در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 16 هزار و 880 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی منفی 5 درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
در هفته اخیر، نرخ نزول بازار مشابه هفته قبل بود و شاخص افت 4 درصدی داشت اما این هفته دامنه نوسان شاخص بسیار بلند بود و به استثنای روز شنبه در باقی روزها تغییرات شاخص بیش از 20 هزار واحد بود. همچنین روند خروج نقدینگی از بازار سهام بدون توقف ادامه یافت و میزان آن نسبت به هفته پیشین بیشتر شد. روز چهارشنبه برای بیست و پنجمین روز پی در پی شاهد خروج سرمایه حقیقی از بازار بودیم.
در مجموع کل هفته 2 هزار و 690 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 538 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد 36 درصدی داشته است. در 25 روز اخیر 9 هزار و 13 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شده که میانگین روزانه آن 360 میلیارد تومان میشود.
در حالی که شاخص در پایان معاملات روز سهشنبه تا نزدیکی سقوط به کانال پائینتر پیش رفته بود، روز چهارشنبه شاخص به سمت بالا جهش کرد و رشد 21 هزار واحدی داشت. روز چهارشنبه پس از 20 روز کاری متوالی معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد و همچنین رقم نقدینگی حقیقی خروج از بورس به کمترین سطح در 2 ماه اخیر رسید.
سهشنبه شب ابراهیم رئیسی وعده خبرهای خوش بورسی را داده بود و روز چهارشنبه وزیر اقتصاد اعلام کرد که هیئت دولت مصوبه ستاد اقتصادی را به عنوان اصلاحیه لایحه بودجه 1401 تصویب کرده است. علاوه بر آن معاون اول رئیس جمهور ابلاغیه به وزاری اقتصادی، رئیس بانک مرکزی، رئیس مرکز سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای ذیربط صادر کرده که شامل سقفگذاری نرخ خوراک و نرخ سوخت میشود.
بنابراین به نظر میرسد مسئله نرخ خوراک و سوخت صنایع شیمیایی حل و فصل شده است. پیش از این به نظر میرسید که در هیئت دولت بر سر مصوبه ستاد اقتصادی اختلاف نظر وجود داشت و این مصوبه از سوی دولت به مجلس ارائه نمیشد تا جایی که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نامهای رسمی به ابراهیم رئیسی خواهان ارسال اصلاحیه بودجه شده بود.
اما سؤال این است که آیا بازار به این تصمیمات و وعدهها اعتماد میکند؟ پیش از این دیدهایم که دولت سیزدهم بر تصمیمات خود پایدار نمانده و یا اعضای هیئت دولت و معاونین ابراهیم رئیسی مواضع متضادی داشتهاند. اما این بار محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس دولت، عصر چهارشنبه در حساب کاربری خود در توییتر با اشاره به تصمیمات دولت برای حمایت از بازار سرمایه، نوشت: «شب گذشته ده بند حمایت از بورس که دو ماه پیش در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصویب کرده بودیم، مورد تأکید قرار گرفت و مقرر شد بندهایی از آن به مجلس ارسال و بقیه به وزرا ابلاغ شود». محسن رضائی تأکید کرد که «تیم اقتصادی دولت در حمایت از بورس مصمم و هماهنگ است». بنابراین اگر مجلس نیز با تصمیمات دولت همراهی کند سهامداران و فعالان بازار میتوانند به بازگشت شاخص بورس امیدوار باشند.