نیم‌قرن با اقتصاد ایران، 9 بهمن

کمک یارانه‌ای به 7 دهک

کدخبر: ۴۷۲۳۴۹
اقتصادنیوز : مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات9 بهمن در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:
کمک یارانه‌ای به 7 دهک

به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است. 

واریز سود ۶۰۰ هزار تومانی سهام عدالت برای 49 میلیون نفر

نهم بهمن 1381؛ تولید «موسو» آغاز شد

با اجرای سیاست‌های درست در بخش خودرو، می‌توانیم هم نیاز بازار داخلی و هم نیاز بازار منطقه را تامین کنیم.

مهندس اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن در مراسم افتتاح خط تولید خودروی «موسو» افزود: در 10 ماه سال جاری 420 هزار دستگاه خودرو تولید شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال این مقدار به 500 هزار دستگاه خودرو افزایش یابد.

وی شفاف کردن سیاست‌های صنعت خودرو را از دیگر برنامه‌های وزارت صنایع و معادن در سال‌های اخیر ذکر کرد و گفت: با اعلام سطوح کیفیتی خودروهای ساخت داخل، متقاضیان می‌توانند با توجه به کیفیت و قیمت خودروی موردنظر خود را تهیه کنند.

وزیر صنایع و معادن فعال کردن بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو ایران را از دیگر سیاست‌های وزارتخانه برشمرد و گفت: در حال حاضر خودروسازان معتبر کشور در حال مذاکره برای شریک شدن با شرکت‌های خودروساز معروف جهان هستند.

مهندس الماسی، مدیرعامل شرکت صنعتی و تولیدی «مرتب» گفت: این شرکت در چارچوب سیاست‌های دولت و با حفظ محیط رقابت سالم در بخش خودروسازی کشور در بهمن‌ماه سال گذشته قرارداد تولید خودروی موسو را با شرکت سانگ یانگ کره جنوبی امضا کرد.

وی با اشاره به مشارکت شرکت دایملر کرایسلر با شرکت سانگ یانگ کره جنوبی اظهار کرد: کلیه خودروهای این شرکت ازجمله موسو تحت لیسانس شرکت دایملر کرایسلر تولید می‌شود.

الماسی ظرفیت تولید خودروی موسو را 5 هزار دستگاه در سال و میزان سرمایه‌گذاری را 2.2 میلیون دلار و 30 میلیارد ریال ذکر کرد.

واگذاری ساخت ماهوار «زهره» به روس‌ها

ایران خواستار ارائه ضمانت‌نامه برای دوره ساخت ماهواره زهره توسط دولت روسیه شد.

عضو هیات مدیره شرکت مخابرات ایران افزود: درخصوص ماهواره زهره، آخرین دیدار ما با روس‌ها به دو هفته گذشته بازمی‌گردد که میزبان معاون آژانس هوا، فضای روسیه بودیم و طبق آخرین عملکرد به لحاظ اینکه مقیدیم، مصالح و منافع کشور حفظ شود، از آژانس هوا و فضا به عنوان متولی دولتی در بخش هوا و فضای روسیه خواسته شده در موضوع ضمانتنامه و ارائه تضمین برای دوره ساخت ماهواره، ضمانت‌های لازم را ارائه دهند.

مسعود مقدس گفت: در این باب چند نکته وجود دارد که به عنوان مشکلات ما و شرکت سازنده مطرح است. اینکه تاکنون آنها به لحاظ محدودیت‌هایی که در باب تضمین‌های دولتی دارا هستند نتوانسته‌اند این تضمین‌ها را از دولت روسیه به ایران ارائه دهند.

درآمد حاصل از خصوصی‌سازی به 166 میلیارد تومان رسید

میزان درآمد دولت از محل واگذاری سهام شرکت‌های دولتی طی 10 ماه اول سال‌جاری اعلام شد. آخرین آمار ارائه‌شده ازسوی وزارت امور اقتصادی و دارایی حاکی از آن است که طی این دوره زمانی به 165 میلیارد و 535 میلیون و 300 هزار تومان رسیده است.

براساس بررسی‌های آماری، درآمد مذکور به واسطه فروش 259 میلیون و 359 هزار و 701 سهم از سهام واحدهای دولتی حاصل شده است.

واگذاری سهام واحدهای دولتی تنها ازسوی سه شرکت مادر تخصصی «سازمان خصوصی‌سازی»، «سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران» و «شرکت شهرک‌های صنعتی ایران» صورت گرفته است.

سازمان خصوصی‌سازی بیشترین میزان واگذاری سهام و همچنین بالاترین آمار درآمدی از محل خصوصی‌سازی را دارا بوده است؛ به‌طوری‌که 67.4 درصد از کل سهام واگذار شده به بخش خصوصی متعلق به این سازمان است.

تعداد کل سهام خصوصی‌شده متعلق به این شرکت 174 میلوین و 764 هزار و 590 سهم گزارش شد. درآمد دولت از محل واگذاری سهام در حالی به 165 میلیارد تومان رسیده است که طبق پیش‌بینی‌های دولت کسب درآمدی حداقل معادل 1500 میلیارد تومان مدنظر بود به این ترتیب کمتر از 15 درصد کل اهداف درآمدی در این زمینه محقق شده است.

نهم بهمن 1391؛ کمک یارانه‌ای به 7 دهک

آخرین توافقات صورت‌گرفته در جلسات مشترک دولت و مجلس درخصوص «کمک» یارانه‌ای نوروزی ازسوی رئیس‌جمهوری اعلام شد. طبق جزئیات اعلام‌شده ازسوی محمود احمدی‌نژاد، قرار است «کمک خوبی» تا اواسط اسفند به هفت دهک جامعه پرداخت شود، اما درحالی‌که رئیس دولت رقم مورد توافق برای پرداخت به مردم را اعلام نکرد و از گمانه‌زنی‌ها انتقاد هم کرد، روز گذشته یک عضو هیات رئیسه مجلس برآوردی از ارقام در نظر گرفته شده، ارائه داد که بر مبنای آن احتمالا کمک نقدی دولت به مردم چیزی در حدود 80 تا 100 هزار تومان خواهد بود.

رئیس‌جمهوری در جلسه هیات دولت گفت: از رهبری معظم انقلاب که جلسات مشترک دولت و مجلس را برگزار کردند و تاکید فرمودند که هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود و به مردم نیز کمک جبرانی ارائه گردد، صمیمانه تشکر می‌کنم.

محمود احمدی‌نژاد اضافه کرد: در مجموع هشت جلسه بسیار فشرده برگزار کردیم و در این نشست‌ها دو محور دنبال می‌شد که محور نخست بخش هدفمندی یارانه‌ها بود که در این بخش وجوه و گزینه‌های گوناگون هدفمندی موردبحث قرار گرفت و گام‌هایی به جلو برداشتیم و امیدواریم تفاهم نهایی حاصل شود و بتوانیم طرح هدفمندی را به نفع مردم و اقتصاد کشور اجرا کنیم.

وی افزود: بحث بعدی، فشارهای اقتصادی است که در یک سال گذشته مردم متحمل شدند.

احمدی‌نژاد گفت: برای کاهش بخشی از این فشارها قرار شد به مردم کمک شود که این کمک‌ها متناسب با تورم و فشارهای اقتصادی خواهد بود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: به‌نظر می‌رسد رقم این کمک‌ها که برای هفت دهک جامعه در نظر گرفته شده است، خوب باشد و تا حدود زیادی بخشی از نواقصی را که تاکنون داشته‌ایم، جبران کند.

همچنین در اکوایران ببینید : فرصت ها و تهدید های بورس با ساخت ۴ میلیون مسکن

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۳ بهمن

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید