آخرین تحولات بازار سهام؛ رد پای دولت در سقوط بورس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، در معاملات روز سهشنبه 23 فروردین ماه، شاخص کل بورس پایتخت 33 هزار و 522 واحد افت کرد. 80 درصد از نمادهای بازار سهام کاهش قیمت داشتند و شاخص کل هم وزن 6 هزار و 746 واحد کاهش یافت.
عامل اصلی سقوط قیمتها در بازار سهام بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اخذ عوارض صادرات از محصولات صنعتی و معدنی است. پس از انتشار بخشنامه وزارت صمت مبنی بر اخذ عوارض صادرات به صورت پلکانی از واحدهای صنعتی و معدنی قیمت سهام اغلب نمادهای صنعتی و معدنی در بازار سهام سقوط کرد.
سقوط بزرگ شاخصها
امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل بورس نزولی شد و در پایان معاملات شاخص کل در سطح یک میلیون و 445 هزار و 969 واحد قرار گرفت که نسبت به روز دوشنبه 33 هزار و 522 واحد صعود کرد.
شاخص هموزن نیز امروز روند نزولی داشت و در پایان معاملات با ریزش 6 هزار و 746 واحدی نسبت به روز کاری گذشته در رقم 380 هزار و 295 واحد ایستاد.
همچنین شاخص کل فرابورس با 259 واحد کاهش به رقم 19 هزار و 930 واحد رسید.
مازاد عرضه در پایان معاملات سهشنبه
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت و 928 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 73 درصد افت کرد و در رقم 138 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد ورنا (شرکت سرمایه گذاری رنا) با صف خرید 40 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ورنا، نمادهای وسپهر (شرکت سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات) و دیران (شرکت ایران دارو) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به نماد خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 140 میلیارد تومانی داشت. پس از خگستر، نمادهای خساپا (شرکت سایپا) و خودرو (شرکت ایران خودرو) بیشترین صف فروش داشتند.
غلبه سمت نزولی بازار
در پایان معاملات روز سهشنبه، 96 نماد رشد قیمت داشتند و 388 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 19 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 80 درصد بازار افت قیمت داشتند.
خروج سرمایه
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و هزار و 10 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز سهشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 107 میلیارد تومان بود. پس از فولاد، نمادهای شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و تجلی (شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
لیدرهای بازار
امروز اغلب نمادهای صنعتی و معدنی قرمزپوش شدند. گروههای بانکها و مؤسسات اعتباری، فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای، محصولات شیمیایی و استخراج کانههای فلزی قرمزترین گروههای بازار بودند. نمادهای «فولاد»، «فملی» و «شستا» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند. فارس، ومعادن، شبندر، شپدیس، شتران، وبملت، فخوز، خودرو، نوری، پارسان، وغدیر و کچاد دیگر بزرگان سرخپوش بازار بودند که بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نمادهای «پاکشو»، «مبین» و «وامید» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «هرمز»، «زاگرس» و «آریا» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «وسپهر»، «بپاس» و «مارون» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس شستا صدرنشین است و وساپا و فولاد در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای تجلی، آریا و کرمان پرتراکنشترین نمادها هستند.
کاهش ارزش معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 8 هزار و 593 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 734 میلیارد تومان بود که 20 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش یک درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 604 میلیارد تومان رسید.
بیشترین ارزش معاملات
در معاملات امروز نماد وساپا (شرکت سرمایه گذاری سایپا) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 476 میلیارد تومان بود.
پس از وساپا، نماد ورنا بیشترین ارزش معاملات را داشت و فولاد رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن شستا و شبندر در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
بیشترین حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز نیز سهام شستا با تعداد یک میلیارد و 710 میلیون و 798 هزار و 286 سهم در صدر قرار گرفته است. وساپا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به نماد تجلی تعلق داشت. نمادهای ورنا و خبهمن نیز در رتبههای بعدی قرار داشتند.