با کالابرگ چه اقلامی میتوان خرید؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی درباره این که مجلس منتظر اعلام نظر دولت درخصوص اجرای پایلوتهای انجام شده در خصوص کالابرگ است تا درباره این امر تصمیمگیری کند، گفت: منظور از کالابرگ الکترونیکی همان کارتهای یارانهای است که امروز در آنها یارانه نقدی واریز میشود که بعدها اگر دولت زیرساختها را آماده و فراهم کرد، اینها را به کالابرگها اختصاص دهیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز هم در فروشگاهها با همین یارانهها افراد خرید میکنند منتها چون در همان کارت یارانه قبلی واریز میشود، میتوانند نقدی هم دریافت کنند.
وی افزود: در ادامه طرح این است که این کارت یارانه، یارانه کالایی شود یعنی افراد با این کارتها کالاهای مورد نیاز خانوادهشان را در فروشگاههایی که دستگاه کارتخوان برای این کارتها اختصاص داده میشود، خرید کنند.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو خاطرنشان کرد: دادن کالابرگ به هیچ عنوان در خرید کالاهای عمومی محدویت ایجاد نمیکند که به طور مثال فقط شامل مرغ، روغن و امثال اینها باشد بلکه اشخاص میتوانند هر کالایی که مورد نیازشان است را از حبوبات گرفته تا گوشت و لبنیات و شویندهها خریداری کنند.
وی تاکید کرد: یارانه که برای جبران کاهش قدرت خرید مردم است امروز به صورت نقدی داده میشود، فردا اگر زیرساختهایش آماده شد به صورت کالابرگهای الکترونیکی داده میشود که اتفاقا میتواند باعث یک رقابت سالم بین فروشگاهها شود به طوری که فروشگاهها میتوانند تخفیفهای خوبی مانند کارت حکمت به خریداران خود دهند.
میرتاجالدینی درباره رصد مجلس روی هوشمندسازی ارائه نان گفت: به شخصه خودم این موضوع را پیگیری کرده و مسئله را مورد ارزیابی قرار دادهام. بله؛ بعضی از اشکالات در شروع کار وجود داشته و طبیعی هم هست تا یک روشی راه بیفتد دارای ایراد و اشکال است.
وی ادامه داد: ایراداتی که در این زمینه وجود داشت؛ از جمله زمان پخت و پز نانواییها در بعضی از شهرها بود که کم شده بودند و ما به فرمانداران توصیه کردیم زمانی که درخواستها از سوی مردم زیاد است، زمان پخت را طولانی و یا تمام وقت کنند تا مشکلی پیش نیاید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ارزیابی که داشتیم نشان میداد این روش، روش خوبی در کنترل مصرف گندم و جلوگیری از فساد است و کاهش چشمگیری را در این زمینه داشتهایم و از در خواستهای غیرضرور در این زمینه جلوگیری شده است.
وی افزود: حدود ۳۰ درصد درخواست کاذبی که برای نان داشتهایم، از بین رفته است که در نهایت ۳۰ الی ۴۰ درصد صرفهجویی در مصرف آرد و گندم کشور به همراه خواهد داشت.