اثر تورم بر محصولات اپل چگونه است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکو ایران، اپل با هزینه های فزاینده ناشی از لجستیک جهانی و افزایش حقوق کارکنان، و همچنین احتمال اینکه مصرف کنندگان به دلیل کاهش قدرت خرید، ارتقای آیفون خود را به تعویق بیاندازند، مواجه است.اپل همچنین با محدودیت های عرضه مرتبط با تعطیلی چین در سال جاری مواجه است که می تواند منجر به کاهش درآمد 8 میلیارد دلاری شود.
بسیاری از شرکت ها، به ویژه آنهایی که قدرت قیمت گذاری دارند، می توانند با افزایش قیمت ها، هزینه های افزایش یافته را به مشتریان خود منتقل کنند، به ویژه اگر تقاضا زیاد باشد.اپل قیمت آیفونها را در ایالات متحده افزایش نداده است، اما به طور مرتب قیمتها را در سراسر جهان در واکنش به نوسانات ارز تغییر میدهد. چند سالی است که اپل ساختار قیمت گذاری محصولات خود را برای دستگاه های جدید خود در پاییز تغییر داده است.اپل میتواند برخی از هزینهها را بپذیرد، و در عین حال قیمتها را ثابت نگه دارد تا از کاهش تقاضا جلوگیری کند.
افزایش هزینه ها:
هزینه حمل و نقل یکی از منابع این هزینه ها است. یکی دیگر از هزینه های رو به افزایش مربوط به کمبود سیلیکون ناشی از قرنطینه کووید-19 چین در نیمه اول سال و کمبود کلی تراشه های کمتر پیشرفته مورد نیاز برای تکمیل محصولات آن است.
اپل همچنین ممکن است با افزایش هزینه های نیروی کار نیز مواجه شود. پس از آنکه برخی از رقبا از جمله گوگل، آمازون و مایکروسافت در اوایل سال جاری در تلاش برای جذب و حفظ استعدادهای برتر فناوری، دستمزد کارکنان شرکتها و خردهفروشیهای خود را در واکنش به شرایط بازار افزایش میدهند.
کاهش احتمالی فروش:
اما افزایش هزینه ها بدترین سناریو برای اپل نیست. خطر بزرگتر این است که تورم و سایر شرایط کلان اقتصادی به تقاضا برای محصولات اپل آسیب برساند.
اقتصاددانان می گویند که به طور سنتی، در دوران رکود اقتصادی یا در مواجهه با کاهش قدرت خرید، مصرف کنندگان خرید کالاهای بادوام از جمله الکترونیک را به تعویق می اندازند.
در مورد اپل، این میتواند به این معنا باشد که مصرفکنندگانی که دو یا سه سال پیش گوشی خریداری کردهاند، ممکن است تصمیم بگیرند که امسال به جدیدترین مدل گوشی خود را ارتقا ندهند و هزینه را تا زمانی که شرایط اقتصادی بهتر شود، به تعویق بیاندازند.
برخی تحلیلگران معتقدند که باتوجه به اینکه آنها یک اکوسیستم بسیار قوی دارند، مشتریان آنها بسیار وفادار هستند. بنابراین احتمالاً دستگاه های خود را به طور منظم ارتقا می دهند، اما رکود مرتبط با تورم می تواند این اعتقاد را زیر سوال ببرد و به درآمدهای اپل صدمه بزند.
اپل البته هنوز ضعفی نشان نداده است. در ماه آوریل، این شرکت اعلام کرد که تقاضا همچنان بالا است و نشان می دهد که نشانه هایی از بدتر شدن اعتماد مصرف کننده مشاهده نشده است و مشکل بزرگتر تولید عرضه کافی برای پاسخگویی به تقاضا برای محصولاتش بود.
اما بازار گوشیهای هوشمند و لپتاپ نشانههایی از کندی را نشان میدهد. Micron Technology، تامینکننده حافظه دستگاههای اپل، روز پنجشنبه هشدار داد که انتظار میرود فروش گوشیهای هوشمند و فروش رایانههای شخصی بهدلیل کاهش تقاضای مصرفکننده، که بخشی از آن ناشی از افزایش تورم در سراسر جهان است، بهطور قابلتوجهی کمتر از تخمینهای قبلی باشد.
مشتریان ثروتمند این ضربه را کاهش می دهند؟
اپل می تواند برخی از هزینه های اضافی را خودش بپردازد.فروش آن در دو سال گذشته رو به افزایش بوده است و حاشیه خوبی را حفظ کرده است که مورد غبطه رقبای سخت افزاری آن است.اما اپل ممکن است اصلاً مجبور نباشد این هزینه های بالاتر را خودش به عهده بگیرد.
مشتریان ثروتمند اپل مشتریان در مقایسه با خریداران دستگاههای اندرویدی که تمایل دارند بر اساس قیمت انتخاب کنند، درآمد قابلتوجهی دارند.
طبق گزارش کانترپوینت، در «بازار فوقالعاده پریمیوم» یا گوشیهایی که بیش از 1000 دلار قیمت دارند، اپل 66 درصد از واحدهای فروش را در سه ماهه اول به خود اختصاص داد.
نظرسنجی مورگان استنلی در ژوئن نشان داد که با اینکه 70 درصد از مصرفکنندگان آمریکایی قصد داشتند هزینههای خود را طی شش ماه آینده به دلیل تورم کاهش دهند. اما خانوادههای ثروتمند - مشتریان اپل - نسبت به وضعیت مالی و مسیر اقتصاد خود مثبت اندیش بودند.