سومین رویداد همرسانی مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران با محوریتHSE برگزار شد

ارائه توانمندی دانش‌بنیان‌ها در عرصه ایمنی، بهداشت و محیط زیست/ ضرورت اشتراک‌گذاری نیازهای فناورانه شرکت‌های معدنی

کدخبر: ۵۳۳۳۶۹
اقتصادنیوز: سومین رویداد همرسانی دایان به همت مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) و با همکاری واحد ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در راستای معرفی توانمندی‌های چهار شرکت دانش‌بنیان فعال این عرصه برگزار شد.
ارائه توانمندی دانش‌بنیان‌ها در عرصه ایمنی، بهداشت و محیط زیست/ ضرورت اشتراک‌گذاری نیازهای فناورانه شرکت‌های معدنی

به گزارش اقتصادنیوز حسین منصوری مجری طرح ایجاد زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در سومین رویداد همرسانی دایان از بررسی طرح‌های 40 شرکت دانش‌بنیان معدنی از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری که برخی مسایل و مشکلات حوزه HSE را شناسایی کرده بودند، خبر داد.

به گفته وی، در مرحله اول ۱۰ شرکت دانش‌بنیان و سپس چهار شرکت که ایده‌های برتری نسبت به باقی داشتند، در این رویداد برگزیده شده‌اند. هرچند اغلب ایده‌های این شرکت‌ها کارساز نبوده و نتوانسته بودند مشکلات را به خوبی شناسایی و رفع کنند.

منصوری در این رویداد بیان داشت: در بخش معادن با مشکل ایده مواجه هستیم و داشتن ایده‌های نو برای حل مشکلات مختلف از چالش‌های ماست. بر اساس معیار جهانی، ۹۸ درصد ایده‌ها رد می‌شوند و به این معناست که از ۱۰۰ ایده تنها دو ایده انتخاب می‌شوند. ۷۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور خلق شده و نزدیک به ۴۵۰ شرکت از طریق همکاری با معاونت علمی ریاست جمهوری شناخته شده است. از این تعداد هم ۱۰۰ شرکت به فعالیت در حوزه معدن و صنایع معدنی مشغول هستند. همچنین ۵۹ درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه معدن در ایران توسعه بازار و ۲۸ درصد هم تامین منابع مالی و بقیه هم نیروی انسانی را مهم‌ترین دغدغه خود عنوان کرده‌اند‌.

مجری طرح ایجاد زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی تصریح کرد: متاسفانه نیاز معدن به خوبی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی احصا نشده و همین امر باعث خروج متخصصان از کشورمان شده است اما اگر در حوزه نوآوری و فناوری همت کنیم، می‌توانیم جلوی مهاجرت نخبگان را بگیریم. به دلیل همین مهاجرت‌ها برخی شرکت‌های دانش‌بنیان دغدغه نیروی انسانی دارند.

 

تصور دانش‌بنیان‌ها از معدن و صنایع معدنی واقعی شود

در ادامه این رویداد، امیر ولدخانی مدیر بخش ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اظهار داشت: سلامت کارمندان، کارگران، حفظ محیط زیست و ارتقا معدن مهم‌ترین وظیفه واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) است.

او افزود: باید راه‌ها و روش‌های جدید حفظ ایمنی، بهداشت، محیط زیست، پیش‌بینی خطرات، اقدامات کنترلی و مهندسی و همچنین نحوه مدیریت و سیستم‌های آموزشی را به‌کار گیریم.

مدیر بخش ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمیدرو تصریح کرد: باید زمینه مناسبی را برای ورود فناوری‌ها و اقدامات دانش‌بنیان‌ها فراهم کنیم، چرا که در حال حاضر وارد انقلاب صنعتی چهارم و نوآوری‌های خاصی مانند اینترنت اشیا شده‌ایم.

ولدخانی گفت: تمام تلاش واحد HSE، افزایش و کنترل استانداردها، کاهش زمینه‌های خطر و آلایندگی برای ورود دانش‌بنیان‌هاست. ایمینو و ایمیدرو پشتیبان معدن و فعالیت‌های معدنی هستند، اما تصور دانش‌بنیان‌ها از معدن و صنایع معدنی باید واقعی و برداشت‌های آن‌ها کاملا واقع‌بینانه باشد، چرا که شناخت و درک درست از موقعیت است که از بروز خطا در تولید فناوری جلوگیری می‌کند.

وی در ادامه اظهار داشت: نیازمحور بودن اقدامات علمی و فناوری دانش‌بنیان‌ها در معادن در شرایط کشور می‌تواند کمک حال ما باشد. باید اطلاعات و نیازهای شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی اشتراک‌گذاری شود تا بتوانند مشکلات و کمبودها احصا شده و دانش‌بنیان‌ها برای برون‌رفت از مشکلات ایده ارائه دهند.

 

بهره‌مندی دانش‌بنیان‌ها از ارتباطات و تبادلات اتاق‌های بازرگانی

بهرام شکوری رئیس انجمن مس ایران در ادامه این رویداد با اشاره به دوره ریاستش در کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد: اتاق‌های بازرگانی ایران با کشورهای خارجی می‌توانند درباره بازار معدن نقش خوبی ایفا کنند و به توسعه بازارهای آنان کمک کنند.

او افزود: معدن بازار بزرگی در دنیا دارد و در کشورمان هم بازار خوبی برای محصولات معدن و صنایع معدنی وجود دارد، ولی برای داشتن قدرت رقابت با دیگران در این بازار به تجهیزات معدنی خوبی نیاز داریم.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: هرچند که تحریم‌ها برای حوزه معدن ایران مشکلاتی ایجاد کرده است، اما با این حال می‌توانیم با همت و عزم بالا با شرکت‌های معدنی خارجی که در مقیاس کوچک کار می‌کنند، همکاری تجاری کنیم.

 

ارائه توانمندی چهار شرکت دانش‌بنیان در عرصه HSE

 

در ادامه رویداد همرسانی تبلور ایده‌های فناورانه در بخش معدن و صنایع معدنی چهار محصول در بخش ایمنی، بهداشت و محیط زیست معرفی شد.

محصولات دانش‌بنیان برگزیده این رویداد از شرکت‌های پارس آب فناوران در زمینه تولید پکیج تصفیه فاضلاب برای تصفیه پساب واحدهای آبکاری و صنعتی، شرکت ابزار دقیق آب آزما در زمینه سیستم‌های پایش آب و پساب، شرکت مبتکران هوشمند در زمینه سیستم‌های هوشمند، اینترنت اشیاء و اینترنت اشیای صنعتی و از شرکت اندیشه‌سازان فرتاک خاورمیانه در زمینه تصفیه هوا معرفی شدند و نمایندگان این شرکت‌ها نیز درمورد ایده‌ها و فعالیت‌های خود توضیحاتی ارائه دادند.

سومین رویداد همرسانی دایان به همت ایمینو و با همکاری واحد ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) ایمیدرو همچنین با حضور مدیران واحد HSE شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو، مدیران بخش خصوصی، دانشگاهیان، مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شتابدهنده‌ها و اصحاب رسانه صبح روز 16 آبان در سالن همایش ایمیدرو برگزار شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید