تصمیم بانک مرکزی برای افزایش سود بانکی،تورم را کاهش می دهد؟

به گزارش اقتصادنیوز ، دنیای اقتصاد در این باره نوشت: با اعلام نرخ سود ۲۳درصدی اوراق گواهی سپرده، وضعیت بانکها درزمینه ماندگاری سپردهها و همچنین و جذب سپردههای جدید، بهبود نسبی پیدا کرده است. به این ترتیب بهنظر میرسد که بانک مرکزی قادر است در مقطع زمانی کنونی، نرخ سود سپردهها را افزایش دهد و آن را به سطوح بالاتر مثلا ۲۳درصد برساند.
از طرفی ازآنجاکه وضعیت بازار سرمایه با وجود افزایش نرخ سود اوراق گواهی سپرده و رساندن آن به ۲۳درصد، وضعیت نسبتا مناسب خود را حفظ کرد، احتمالا بستر افزایش سود سپردههای بانکی از هر زمان دیگری بیشتر فراهم باشد. اگر نرخ سود سپردههای بانکی افزایش یابد و مثلا به سطح ۲۳درصد برسد، وضعیت بانکها هم در عرضه منابع یعنی تسهیلاتدهی و هم در تقاضا منابع یعنی سپردهگیری بهبود پیدا کند و به تعادل برسد.
این اقدام موجب کاهش رشد تقاضا، کمک به انطباق بیشتر تقاضا با عرضه و تعدیل انتظارات تورمی و نهایتا، کاهش فشارهای تورمی خواهد شد.
در تعیین نرخ سود سپردههای بانکی نیز لازم است حفظ ارزش پول سپردهگذاران و حفاظت از پسانداز آنها در تناسب با تحولات مورد انتظار نرخ تورم در چشمانداز پیشرو بهعنوان یک ملاحظه اصلی مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد. تعیین نرخ سود سپردههای بانکی در سطوحی بسیار پایینتر از نرخ تورم جاری و نرخ تورم انتظاری (نرخ سود حقیقی منفی)، انگیزه سپردهگذاران برای پسانداز در قالب سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت و انواع سپردههای طولانیمدتتر در بانکها را کاهش میدهد و در مقابل، انگیزه آنها برای استفاده از سپردههای سیالتر (جاری و کوتاهمدت) جهت انجام فعالیتهای سوداگرانه و سفتهبازانه را افزایش میدهد. این امر، میتواند زمینه افزایش کاذب قیمت داراییها از جمله ارز، طلا و مسکن و سهام و بیثباتی بازارهای مالی و دارایی، افزایش انتظارات تورمی و نهایتا، افزایش نرخ تورم را فراهم کند.