مهار مهاجرت با حمایت از استارتآپها
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، بیشک در این مسیر موانعی وجود دارد و همکاری موفق میان این دو به این موضوع بستگی دارد که هر دو طرف بتوانند به منافع و انتظارات خود برسند و فضای مساعد برای درک فرهنگ سازمانی و ضوابط کاری را ایجاد کنند.
در بحران مهاجرت استارتآپها و تضعیف اکوسیستم نوآوری، یکی از راهکارهای موثر برای خروج از وضعیت کنونی، این است که شرکتهای بزرگ خدمات استارتآپها را بخرند و به جز ایجاد ارزش در جامعه، کیفیت بالاتری از خدمات را نیز دریافت کنند. اسنوا به عنوان غول لوازم خانگی ایران، پس از تجربه همکاری با استارتآپ هوما، رویه جدیدی برای استفاده از استارتآپها در کسب و کارش را پیش گرفته است. تاسیس مرکز نوآوری و کارخانه فناوری و تاسیس صندوق خطرپذیر شرکتی (CVC)، از جمله این اقدامات است. اسنوا در ادامه همکاری با استارتآپهای ایرانی بخش مراقبت از سلامت فیزیکی-روانی کارکنانش را با استارتآپ پرکتینو آغاز کرده است. حامد انصاریپور، مدیر منابع انسانی اسنوا درباره این همکاری میگوید: «سرمایه انسانی از مهمترین عوامل رشد و توسعه کشورها هستند. همکاری بین شرکتهای بزرگ در حوزه فناوری و استارتآپها روشی کارآمد برای تقویت صنایع و کسبو کارهای کشور است. این همکاری از یک طرف به شرکتهای بزرگ کمک میکند تا با جذب نیروهایی مستعد، بدنه کارشناسی و مدیریتی خود را بهبود بخشند و به بازارهای بالقوه دسترسی پیدا کنند. و از طرف دیگر به استارتآپها در تسریع فرآیند توسعهشان یاری میرساند.»
وی تاکیدکرد: «حمایت از استارتآپها در اسنوا در راستای مسوولیت اجتماعی شرکتی، ارزش آفرینی و حمایت از نخبگان صورت میگیرد که میتواند در ارتقای دانش کارکنان و روحیه نوآوری و خلاقیت سازمانی موثر باشد.» به گفته مدیر منابع انسانی اسنوا در سالهای گذشته بخشی از جذابیتهایی که این شرکت در محیط کاری خود ارائه کرده است، شامل بهبود محیطهای کاری از نظر ارگونومیک و تغییر ساختارهای تیمی با تعمیق روابط دوستانه و اعطای تسهیلات متعدد در خرید و سفر به کارکنانش و توسعه مراقبت از سلامت فیزیکی-روانی آنهاست. سعید حقیقت، بنیانگذار پرکتینو نیز درباره اهمیت این تعامل میگوید: «همکاری با شرکتهای بزرگ برای اکوسیستمهای نوآوری و بهویژه استارتآپها موقعیتهای ارزشمندی را فراهم میکند. بهویژه در شرایط فعلی که این اکوسیستم به واقع دچار اختلال بنیادی است، تعریف فعالیتهای مشترک میتواند در ایجاد ارزشهای مشترک اقتصادی و اجتماعی راهگشا باشد.»به گزارش سایت ایران تلنت، اسنوا در سالهای اخیر جزو سی برند محبوب کارفرمایی از نظر کارجویان بوده است. در این گزارش میزان حقوق دریافتی، فرصتهای ارتقا و مسیرشغلی مشخص، امنیت شغلی، داشتن فرصت یادگیری و توسعه فردی و ساعات کاری منعطف از مواردی بوده است که کارجویان به آن امتیاز بیشتری دادهاند. پرکتینو که یک استارتآپ ایرانی است، در سال ۱۳۹۹ در مرکز نوآوری سازمان بازنشستگی کشور (صبا نو) مستقر شد و این سازمان سرمایهگذاری مستقیمی روی آن انجام داد. هدف اولیه این استارتآپ، حفظ کیفیت زندگی بازنشستگان بهویژه سالمندان با محوریت ورزشی و ساختار حمایتی، ذهنی، فیزیکی، تغذیه است. این مدل در سال ۱۴۰۰ به کارکنان شرکتها توسعه پیدا کرده و با یک موتور هوش مصنوعی، برنامههای اصلاحی و حمایتی را تعریف کرده است.