شعب بانکی برای خرید ارز سهمیه ای معرفی شدند

کدخبر: ۵۵۶۴۵۹
فروش ارز سهمیه‌ای در شعب منتخب ۵ بانک از هشتم ماه بهمن آغاز شده و متقاضیان می‌توانند تا سقف ۵ هزار یورو از این شعب ارز خریداری کنند.
 شعب بانکی برای خرید ارز سهمیه ای معرفی شدند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از  اکوایران، صحبت از ارز سهمیه‌ای از خرداد به میان آمد و پس از آن مردم با مراجعه به برخی صرافی‌ها تا سقف 2 هزار یورو و معادل آن، ارز مورد نیاز خود را دریافت می‌کردند. 

با 185 میلیون تومان این پژو ۲۰۷ صفر را بخرید

این روند تا نیمه آبان 1401 ادامه داشت تا اینکه بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که علاوه بر صرافی‌ها، برخی شعب چهار بانک ملی ایران، صادرات، ملت و تجارت نیز اقدام به توزیع ارز می‌کنند. 

در این شیوه نیز اشخاص حقیقی بالای 18 سال با ارائه کارت ملی می‌توانستند ارز سهمیه‌ای دریافت کنند و بازار اجاره کارت ملی همچنان داغ بود. این در حالی بود که معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز با ارسال پیامکی به مردم و کسانی که کارت ملی خود را برای خرید ارز سهمیه‌ای به دیگران اجاره می‌دهند، هشدار داد که اطلاعات هویتی خریداران برای سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سازمان امور مالیاتی ارسال می‌شود.

با وجود اینکه خریداران ارز سهمیه‌ای باید علاوه بر مالیات ارزش افزوده، یک درصد نیز سود بپردازند اما همچنان از ارزپاشی بانک مرکزی توسط مردم استقبال می‌شود. 

از روز شنبه 8 بهمن نیز شعب منتخب بانک‌های ملی ایران، ملت، تجارت، سپه و صادرات ایران نسبت به فروش ارز در سرفصل تأمین نیازهای ضروری در سقف معادل ۵۰۰۰ یورو اقدام کنند.

آخرین لیست اعلامی بانک مرکزی برای شعب منتخب ارائه دهنده ارز سهمیه‌ای را در ادامه می‌توانید مشاهده کنید. 
 
بانک ملی
ملی 1

ملی 2

ملی 3

بانک تجارت

تجارت

بانک صادراتصادرات

بانک سپهسپه1

سپه 2

سپه 3

سپه 4

سپه 5

سپه 6

سپه 7

سپه 8

بانک ملت

mellat

بر اساس اعلام بانک مرکزی، شرایط فروش ارز سهمیه‌ای در شعب منتخب بانک‌های فوق دارای شرایط زیر است:

1- فروش ارز (اسکناس) به متقاضیان، حداکثر به مبلغ 5 هزار یورو یا معادل آن به دلار به نرخ اعلامی در پایگاه مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به نشانی www.ice.ir تحت عنوان «آخرین نرخ» مجاز است.

2- فروش ارز به‌صورت اسکناس صرفاً به اشخاص حقیقی ایرانی بالای 18 سال و اشخاص حقوقی مقیم (به استثنای بانک‌ها و صرافی‌ها) امکان‌پذیر است.

3- تأمین ارز از محل منابع داخلی آن بانک، بازار متشکل معاملات ارزی و اسکناس خریداری شده مجاز است.

تبصره یک: خرید ارز به صورت اسکناس از اشخاص حقیقی و حقوقی پس از احراز هویت مشتری حسب مقررات ابلاغی، تا سقف 10 هزار یورو یا معادل آن به دلار با ثبت در سامانه نظارت ارز (سنا) تحت سرفصل «تأمین نیازهای ضروری (کد 56)» با نرخ توافقی طرفین مجاز است. مبالغ ارزی بالاتر از 10 هزار یورو یا معادل آن به سایرارزها با ارایه اظهارنامه در مبادی رسمی به شعب‌/باجه‌های ارزی بانک ملی ایران به‌فروش می‌رسد.

تبصره 2: درصورت نیاز، تأمین ارز مربوطه توسط این بانک نیز انجام خواهد شد. در این ارتباط مقتضی است هماهنگی لازم را با اداره پایش بازار ارز این بانک به‌عمل آورند.

4- فروش ارز تا اطلاع ثانوی با ارائه کارت ملی اشخاص حقیقی‌/کارت بازرگانی اشخاص حقوقی و کارت ملی نماینده اشخاص حقوقی متقاضی امکان‌پذیر است. همچنین شناسایی مشتری باید حسب ضوابط ابلاغی این بانک صورت پذیرد و علاوه بر ضوابط مذکور، فروش ارز صرفاً از طریق پرداخت معادل ریالی با کارت بانکی یا از طریق حساب بانکی به نام متقاضی و استعلام شماره تلفن همراه به نام متقاضی از سامانه شاهکار امکان‌پذیر است.

5- آن بانک مکلف است قبل از فروش ارز، نسبت به ثبت مشخصات متقاضی (شماره ملی) در "سامانه نظارت ارز (سنا)" تحت عنوان «تأمین نیازهای ضروری (کد 56)» اقدام کرده و پس از اخذ تأییدیه از سامانه سنا، نسبت به فروش ارز به متقاضی اقدام کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید