تداوم جهتدهی دلار به بورس /حرکت لنگ لنگان شاخص کل!
به گزارش اقتصادنیوز، بورس تهران امروز دوشنبه 15 اسفندماه، با افت 0.57 درصدی شاخص کل و رشد 0.13 درصدی نماگر هموزن همراه بود. با توجه به اینکه قیمت ارز در مرکز مبادله آهنگی افزایشی دارد و در بورس کالا نیز اوضاع خوب بوده است به نظر می رسد که همچنان دلار بازار آزاد مهمترین دلیل رویگردانی تقاضا از سهام است.
افت شاخص کل
بورس تهران طی معاملات روز دوشنبه از بازگشت به روند صعودی بازماند. شاخص کل بازار سهام که در روزهای اخیر روندی نوسانی داشت امروز به میزان 10 هزار واحد افت کرد. نماگر یاد شده که در ابتدای معاملات روز جاری نمایانگر فشار فروش بیشتری بود در میانه معاملات حدودا 14 هزار واحد افت کرد، با این حال کاهش شاخص تا این سطح پایدار نماند و در ادامه معاملات افزایش نسبی تقاضا در نمادهای شاخص ساز توانست فضای معاملات را در طول روز دوشنبه بهبود ببخشد.
به دنبال این امر شاخص یاد شده به محدوده یک میلیون و 785 هزار واحد رسید.
افزایش تقاضا در نمادهای کوچک
بررسی ها نشان می دهد که طی روز جاری افزایش تقاضا در نمادهای کوچکتر بازار توانسته راه نماگر هموزن را از دماسنج اصلی بازار سهام جدا کند. بر همین اساس امروز در حالی که شاخص کل به میزان 0.57 درصد افت داشت، شاخص هموزن اگرچه اندک ولی رشد کرد. میزان رشد نماگر مذکور در این روز 0.13 درصد بود.
خروج 164 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار
این مسئله حکایت از این واقعیت دارد که در امروز استقبال از نمادهای کوچک و عمدتا ریالی به حدی نبوده که بتوان بر مبنای آن به ورود پول به بازار مذکور دل خوش کرد. بر این اساس در روز جاری در بورس به میزان 164 میلیارد تومان خروج پول حقیقی را شاهد بودیم. در مقابل صندوقها نیز ورود 64 میلیارد تومانی از جانب سرمایه های حقیقی داشتند.
کاهش تعداد صفوف خرید و فروش
بررسی های نشان می دهد که با توجه به کاهش اندک ارزش معاملات خرد نسبت به روزهای گذشته و کاهش تعداد صفوف خرید و فروش در بازار سهام، بازار از هیجان روزهای صعود خود تا محدوده 1.8 میلیون واحد فاصله گرفته است.
بر این اساس می توان گفت که ورود پول حقیقی به بورس طی روزهای پیش رو نیز دور از انتظار نیست با این حال باید توجه داشت که این ورود پول تا حد زیادی به اوضاع موجود در بازارهای موازی بستگی دارد.
طی روز جاری ارزش معاملات خرد 6820 میلیارد تومان بود که با میانگین هفتگی 9438 میلیارد تومانی فاصله ای قابل توجه دارد. با توجه به هم زمانی این افت با افت شاخص و کاهش حجم معاملات می توان نماگر مذکور را در اصلاحی تکنیکی قلمداد کرد که احتمالا در صورت ثبات سایر شرایط می تواند در هفته های پایانی سال به فاز صعودی باز گردد.
بهبود زیرپوستی قیمتها
اما فارغ از کلیت بازار سهام و آنچه که در روز دوشنبه روی داد می توان گفت که بورسی ها طی این روز معاملاتی چندان هم بد شانس نبودند. خبرها حاکی از آن است که علاوه بر بهبود انتظارات در خصوص کالاهایی نظیر فلزات اساسی در چین در بورس کالا نیز رقابت بر سر محصولات مذکور خوب است و قیمت ها افزایش پیدا میکنند.
با این حال همچنان دلار مهمترین خبرها را در بازار سهام جهت می دهد. به نظر می آید که دلیل امروز شرایط بورس نیز نزدیک شدن دلار به محدوده 50 هزار تومان است که در روزهای اخیر توانسته بسیاری از هیجانات موجود در بازار سهام را تقلیل دهد.
از این رو احتمالا تا زمانی که قیمت ها در بازار ارز کاهشی باشد دلاری های بازار سهام اعتنای اندکی به رشد قیمت در بورس کالا، متغیرهای جهانی و حتی رشد قیمت ارز در مرکز مبادله ارز و طلا خواهند داشت.