بورس به کدام سمت می رود؟

کدخبر: ۵۶۸۹۵۵
به نظر می‌رسد تصمیماتی چون کاهش زمان واریز سود سهام توانسته روند ورود سرمایه را تداوم بدهد.
بورس به کدام سمت می رود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، روند شاخص کل بورس تهران در هفته اخیر نیز صعودی بود. در روز شنبه شاخص روند صعودی داشت و بیش از 74 هزار واحد رشد کرد. شاخص در روز یکشنبه 21 هزار واحد صعود کرد و روز دو‌شنبه نیز افزایش 14 هزار واحدی داشت. شاخص سه‌شنبه با رشد 36 هزار واحدی به کانال 2.3 میلیونی صعود کرد. 

 

روز چهارشنبه شاخص تعدیل شد و با افت هزار و 304 واحدی کار را به پایان برد. در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته شاخص کل 144 هزار و 211 واحد بالا‌تر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 6.6 درصد شود. شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 67 هزار و 811 واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی مثبت 10 درصدی را ثبت کرد.

این هفته علاوه بر رشد شاخص‌ها، روند تغییرات ارزش معاملات خرد سهام نیز صعودی بود و روز سه‌شنبه به رقم 19 هزار و 280 میلیارد تومان رسید که دومین رکورد در یک سال اخیر است. 

از سوی دیگر در تمامی روزهای معاملاتی این هفته، شاهد ورود پول به بازار بودیم. روز شنبه 2 هزار و 194 میلیارد تومان و روز یکشنبه 475 میلیارد تومان وارد شد. 

روز دوشنبه 888 میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد شد و روز سه‌شنبه نیز ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار هزار و 350 میلیارد تومان بود. 

این روند روز چهارشنبه نیز برای ششمین روز کاری متوالی تداوم داشت و 803 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شد. در مجموع کل هفته، 5 هزار و 710 میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد شد که میانگین روزانه آن هزار و 142 میلیارد تومان است. رقمی که 139 درصد بیشتر از هفته پیشین است. 

رشد 144 هزار واحدی شاخص در هفته اخیر با پشتوانه ورود سرمایه و تقاضای حقیقی رخ داد. در چنین شرایطی نگرانی فعالان بازار سرمایه از تکرار تجربه سال 1399 است. در واقع سؤال این است که آیا تجربه 99 تکرار می‌شود یا خیر؟ آیا در صورت تعدیل و اصلاح قیمت‌ها، واکنش معامله گران هیجانی خواهد بود و ریزش را تشدید می‌کنند؟ به نظر می‌رسد با توجه به انتظارات تورمی، ریزش بزرگی در بازار سهام اتفاق نیفتد اما دو عامل تعیین کننده خواهند بود. عامل اول وضعیت بنیادی شرکت‌ها و گزارش‌های عملکردی آن‌ها که نشان از ارزندگی سهام دارد و عامل دوم، تصمیمات بازار ساز است. اگر سیاست گذار در بلند مدت به حفظ سرمایه در بازار کمک کند نقش تنظیم‌گر خود را به بهترین شکل بازی کرده است. فعلا، به نظر می‌رسد تصمیماتی چون کاهش زمان واریز سود سهام توانسته روند ورود سرمایه را تداوم بدهد. در میان مدت نیز انتظار می‌رود بازار تا پایان بهار کم و بیش روند صعودی داشته باشد و در انتظار گزارش‌های سالانه بماند.

بورس

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم‌ قرن با اقتصاد ایران؛ ۳ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید