قیمت شکر و چای سرسام آور شد/گرانی بی سابقه در مصر

کدخبر: ۵۷۰۵۲۶
افزایش 60 درصدی قیمت چای و قهوه و گرانی شکر در 3 ماه اخیر در مصر موجب گلایه بیشتر شهروندانی شده است که طی یک سال اخیر زیر فشار گرانی بی سابقه کالاهای اساسی قرار دارند.
قیمت شکر و چای سرسام آور شد/گرانی بی سابقه در مصر

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، افزایش 60 درصدی قیمت چای و قهوه و گرانی شکر در 3 ماه اخیر در مصر موجب گلایه بیشتر شهروندانی شده است که طی یک سال اخیر زیر فشار گرانی بی سابقه کالاهای اساسی قرار دارند.

افزایش 60 درصدی قیمت چای و قهوه و گرانی شکر در 3 ماه اخیر در مصر موجب گلایه بیشتر شهروندانی شده است که طی یک سال اخیر زیر فشار گرانی بی سابقه کالاهای اساسی قرار دارند.

 

گرانی بی‌حدوحصر شکر و چای در مصر/ تحمل تورم برای مصری‌ها سخت‌تر شده است

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از العربی الجدید، شرکت‌های بسته‌بندی قهوه و چای در مصر در آخرین ساعات ماه مبارک رمضان به خرده‌فروشان و مشتریان در این کشور اطلاع دادند تا قیمت این دو کالا را بار دیگر تا ۱۵ درصد افزایش دهند.

این افزایش همچنین شامل بسته‌های کوچک چای و قهوه در اندازه‌های ۴۰ تا ۱۰۰ گرمی شده که  که توسط تولیدکنندگان برای همگامی با کاهش قدرت خرید شهروندان مصری با توجه به افزایش ماهانه قیمت‌ها در این کشور تهیه شده است.

 محمد سلیم، صاحب یک کافه کوچک در مجاورت وزارت اوقاف مصر است که  با ابراز تاسف از گران شدن این دو کالا می‌گوید: وقتی مشتریان ما اغلب کارمندان و دانشجویانی هستند که به وزارت اوقاف مراجعه می‌کنند یا بیماران کلینیک‌های پزشکان همجوار، حالا با گرانی قهوه و چای تعداد آنها خیلی کم شده است.

وی با اشاره به ترس مشتریان برای وارد شدن به کافه محبوب خود می‌گوید: خود من هم وقتی از مشتری خود تقاضای افزایش پول بیشتر بابت بهای یک فنجان چای یا قهوه را می‌کنم، شرمنده می‌شوم، زیرا می‌دانم مردم مصر از گرانی‌های وحشتناک رنج می‌برند.

این کاسب مصری افزود: یک فنجان چای و قهوه مهم ترین نوشیدنی در زندگی مصری‌هاست که در خانه، محل کار و قهوه خانه‌های پرطرفدار آن را می‌نوشند، به ویژه که قیمت نوشابه‌ها و آب میوه‌ها هم در یک سال گذشته در مصر دو برابر شده است.

وی افزود: در سال گذشته قیمت یک فنجان چای از ۳ به ۷ پوند و قهوه از ۵ به ۱۰ پوند (حدود ۰.۳۲ دلار آمریکا) افزایش یافته بود و حالا گران‌تر هم شد.

در همین حال حازم المنوفی، رئیس بخش مواد غذایی در شهر اسکندریه می‌گوید که برخی فروشندگان با سوء استفاده از ضعف نظارت بر بازارها سودجویی می‌کنند.

از زمانی که دولت مصر محدودیت‌هایی را برای واردات اعمال کرده موج‌های پی در پی افزایش قیمت چای، قهوه، شکر و آب معدنی از مارس ۲۰۲۲ در این کشور مردم را به ستوه آورده و موجب کاهش قدرت خرید شهروندان شده است.

گزارش شده است که قیمت چای و قهوه در مصر با توجه به شرکت‌ها، کیفیت و برند متغیر است؛ اما قیمت هر کیلو چای در بازار عمده فروشی از ۸۵ پوند به ۱۰۷ پوند در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت، در حالی که در روزهای گذشته به ۲۰۰ پوند افزایش یافت و چای سیاه درشت با قیمت ۲۵۰ پوند به ازای هر کیلو و چای سبز با قیمت ۳۵۰ پوند به دست مشتریان رسیده است.  علاوه بر اینکه چای‌های بسته بندی شده با طعم‌های اضافی یا چای‌های کیسه‌ای هم قیمت‌هایشان دو برابر شده است .

شرکت‌های بسته بندی چای در مصر که بسته‌های ۴۰ گرمی را با قیمت هر بسته ۷ پوند تولید می‌کردند که به صورت عمده به ۸ پوند می‌فروختند، با افزایش حدود ۶۰ درصدی قیمت‌ها از ابتدای سال جاری میلادی برای رفع نیاز خانواده‌های کم درآمد به قیمت ۱۰ پوند به فروش می‌رسانند.

حتی برای تولید کنندگان عمده قهوه در مصر نیز طی یک سال اخیر  قیمت بسته ۱۰۰ گرمی قهوه ساده از ۷۰ به ۲۳۰ پوند، قهوه برشته شده به ۳۹۰ پوند، سوپر لایت برشته شده ۴۲۰ پوند و قهوه برشته شده سبک با وزن ۵۰ گرم به ۲۹۵ پوند افزایش یافته است.

عواقب کاهش ارزش پوند مصر

باوجود کاهش قیمت جهانی قهوه و چای، بر اساس شاخص‌های سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) متاثر از ثبات زنجیره ‌ای تامین و بهبود تولید در مهمترین کشورهای تولید کننده محصولات زراعی آسیا و مناطق گرمسیری آفریقا  و آمریکای جنوبی، قیمت‌ها در مصر در حال افزایش است که ناشی از بدتر شدن ارزش پوند در برابر دلار، افزایش ارزش گمرکی و جستجوی دلار توسط واردکنندگان در بازار سیاه است.

دولت مصر هم که عمده شکر را در این کشور وارد می‌کند، در مدت اخیر قیمت هر کیلو از آن را از ۹ به ۲۲ پوند در بازار افزایش داده است.

قیمت آب معدنی نیز متاثر از افزایش قیمت ظروف پلاستیکی، بهره برداری و حمل و نقل همراه با افزایش قیمت سوخت، شاهد افزایش دو برابری قیمت بود.

طبق گزارش وب‌سایت «صادرات برتر جهان»، سرانه سالانه مصرف چای هر نفر در مصر بالغ بر ۹۰۰ گرم است. این کشور رتبه هفتم واردات چای در جهان را به خود اختصاص داده است و در سال ۲۰۲۱ رتبه اول را در جهان عرب کسب کرده است. این کشور حدود ۸۵ هزار تن چای وارد می‌کند در حالی که مصری‌ها سالانه حدود ۷۰ هزار تن قهوه مصرف می‌کنند.

به گزارش العربی الجدید، چای تنها وسیله مهمان نوازی برای اکثر خانواده‌های متوسط ​​و فقیر است که حدود ۶۰ درصد جمعیت مصر را تشکیل می‌دهند، در حالی که در روستاهای بسیار فقیر به ویژه در مصر علیا به یک قلم ماده غذایی مهم تبدیل شده است که آن را با شکر صرف می کنند؛ در حالی که قهوه را افراد با مزاج خاص یا طبقه متوسط به بالا در مصر مصرف می‌کنند.

از سوی دیگر دولت قاهره به درخواست‌های فعالان در شبکه‌های اجتماعی  مبنی بر اینکه «چای خط قرمز است» توجهی نکرده است و به شکایات در مورد کمبود قهوه و چای و تاثیر آن بر زندگی شهروندان اهتمامی نشان نداده است.

ارزش واردات چای در مصر با افزایش جمعیت آن سالانه افزایش می‌یابد و برخی شرکت‌ها پس از افزودن طعم‌های محلی، به صادرات مجدد محصولات چای به فلسطین، اردن و لیبی روی آورده‌اند‌؛ واردکنندگان چای و قهوه  نیز نسبت به ناتوانی خود در تامین نیازهای شهروندان، با کمبود مقادیر آن در فروشگاه‌ها و عدم توانایی در واردات محصولات از خارج از کشور هشدار داده‌اند.

واردات مصر برای مدت ۹ ماه در سال ۲۰۲۲ مختل شده بود و بانک مرکزی این کشور به دلیل کمبود ارز، محدودیت هایی را برای کلیه واردات اعمال کرده بود که در پایان سال این محدودیت‌ها برداشته شد. درعین حال بانک‌هایی که از کمبود دلار رنج می‌بردند ارز  را جز به تامین کنندگان کالاهای اساسی که دولت تعیین کرده است، عرضه نمی‌کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید