نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 25 خرداد

حجم مبادلات ایران و ترکیه به 5 میلیارد دلار می‌رسد!

کدخبر: ۵۸۰۲۶۸
اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:
حجم مبادلات ایران و ترکیه به 5 میلیارد دلار می‌رسد!

بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال 1402، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان می‌شود.

25 خرداد 1353؛ بانک جهانی 148 میلیون دلار به ایران وام داد

بانک جهانی دیروز پرداخت 148 میلیون دلار به‌عنوان وام به ایران را به تصویب رسانید.

این مبلغ طی 3 وام جداگانه برای کمک به بخش‌های مهم اقتصاد ایران داده می‌شود. به این ترتیب که یک وام 65 میلیون دلاری برای توسعه تجهیزات بندری در بندر شاهپور مورداستفاده قرار می‌گیرد و 58 میلیون دلار نیز برای اجرای طرح 112 میلیون دلاری انتقال و نیروگاه گاز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

بانک جهانی اعلام کرد که این طرح ایران را در جهت اجرای اهداف سیاسی صنعتی خود یاری می‌دهد.

از مجموع 148 میلیون دلار وام بانک جهانی 25 میلیون دلار نیز برای کمک به توسعه صنایع کوچک و متوسط ایران به کار گرفته خواهد شد.

عرضه سکه 20 ریالی جدید

از امروز به مناسبت برگزاری بازی‌های آسیایی تهران تعداد محدودی مسکوک 20 ریالی که در یک روی آن تمثال شاهنشاه آریامهر و در روی دیگر آن عبارت «هفتمین دوره بازی‌های آسیایی تهران 1353» و آرم خصوص بازی‌های آسیایی ضرب‌شده از طرف بانک مرکزی به جریان افتاد.

جنس این سکه از نیکل و مس با عیار 25 درصد، 75 درصد با وزن 9 گرم و قطر 31 میلی‌متر ساخته شده است.

25 خرداد 1373؛ ابلاغ مجوز تشکیل و فعالیت رسمی موسسات اعتباری غیربانکی

مجوز تشکیل و فعالیت رسمی موسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شد و متقاضیان تشکیل این موسسات از روز سه‌شنبه هفته آینده برای تکمیل فرم می‌توانند به بانک مرکزی مراجعه کنند.

دکتر عادلی، رئیس کل بانک مرکزی افزود: به دنبال بحث‌های فراوان و با بررسی‌هایی که در شورای پول و اعتبار انجام شد، آیین‌نامه تشکیل این موسسات به تصویب رسید و بعد از اطلاع از این مساله که تشکیل آن مغایرتی با قانون اساسی ندارد و با اظهارنظر شورای نگهبان، فعالیت موسسات اعتباری غیربانکی به‌طور رسمی ابلاغ شد.

وی اضافه کرد: این گونه موسسات، مالی است و با جذب سرمایه‌های مردم و به‌کارگیری آن در بخش‌های مختلف اقتصادی، به مردم تسهیلات اعتباری خواهند کرد.

موسسات فوق به جز حساب قرض‌الحسنه جاری و حساب چک، همه نوع حساب خواهند داشت و به‌صورت عمومی و تخصصی فعالیت خواهند کرد.

وی گفت: سرمایه موردنیاز موسسات اعتباری 5 میلیارد ریال است. همچنین موسسات قدیمی که به نحوی فعالیت دارند، باید حداکثر تا یک سال نسبت به انطباق با آیین‌نامه جدید و اخذ مجوز اقدام کنند.

وی گفت: برای موسسات اعتباری عمومی، نرخ سود مورد انتظار تسهیلات اعطایی یک درصد بالاتر از نرخ موجود بانکی خواهد بود و نرخ سود سپرده هم به اختیار خود موسسات است که طبق مقررات عقود اسلامی به سپرده‌گذاران اعطا خواهد شد. این موسسات حق معاملات ربوی را ندارند و تنها 20 درصد از تسهیلات خود را می‌توانند در بخش خدمات و بازرگای به کار گیرند.

حجم مبادلات ایران و ترکیه به 5 میلیارد دلار می‌رسد

وزیر مسکن و شهرسازی ترکیه از افزایش 100 درصدی حجم مبادلات بازرگانی این کشور با جمهوری اسلامی ایران در سال میلادی جاری نسبت به سال گذشته خبر داد.

«زکی ارگزن» پیش‌بینی کرد: حجم مبادلات بازرگانی دو کشور در پایان سال 2004 میلادی به پنج میلیارد دلار برسد.

به گفته وی، تراز بازرگانی دو کشور به دلیل خرید گاز از ایران به نفع ایران سنگینی می‌کند.

وی با اشاره به روابط خوب ایران و ترکیه در سال‌های اخیر، این امر را ناشی از اراده دو کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: حجم مبادلات بازرگانی دو کشور در سال‌های آینده نیز بیش از پیش افزایش یابد.

25 خرداد 1393؛ روند تورم قبل و بعد از پیروزی روحانی

روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی رئیس‌جمهور، سوالی درخصوص ملموس نبودن روند کاهشی تورم برای مردم مطرح شد.

رئیس‌جمهوری در پاسخ به این پرسش، حرکت تورم را به سرعت یک خودرو تشبیه کرد و سرعتی که از 100 کیلومتر در ساعت به 20 کیلومتر کاهش یافته است. به گفته روحانی، مجموعه دولت در ماه‌های اخیر به‌گونه ای عمل کرده که رشد قیمتی «یک ماه» در سال‌جاری به اندازه رشد قیمتی دو روز در سال گذشته شده است. به منظور انجام این مقایسه «دنیای اقتصاد» روند تورم قبل و بعد از خرداد 92 را بررسی کرده است.

این بررسی نشان می‌دهد که متوسط تورم ماهانه از 2.9 درصد در 17 ماه قبل از خرداد 92 به رقمی معادل 1.1 درصد در 11 ماه گذشته کاهش یافته است.

اثر کاهش شتاب قیمت‌ها موجب شده به‌طور متوسط در هر ماه 40 هزار تومان از درآمد خانوارها در مقابل تبعات تورم حفظ شود.

آمارهای موجود حکایت از آن دارد تا پایان سال نیز در صورتی که واقعه‌ای غیرمترقبه رخ ندهد، نرخ تورم به حدود 18 درصد یا کمتر نزول خواهد یافت.

پیش از این دولت هدف تورمی سال‌جاری را نرخ 25 درصد عنوان کرده بود، اما به‌دلیل کند شدن آهنگ تورم این هدف در نیمه تابستان محقق خواهد شد.

روحانی درباره مهار تورم گفت: آنچه ما از آن مراقبت کردیم چند چیز بوده است، اول اینکه پایه پولی کشور بالا نرود و همه اعضای بانک مرکزی می‌دانند که شخصا چقدر روی این مساله پافشاری کردم تا بتوانیم تورم را مهار کنیم.

دومین اقدام دولت برای کاهش تورم این بود که تصمیمات یک‌شبه نگیریم. چنین کاری در دولت ما انجام نمی‌شود. ما جلسات متعدد می‌گذاریم، بحث می‌کنیم و حتی در جلساتی که شخص من نظر خاصی داشته‌ام، اگر افرادی نظرات متفاوتی داشته‌اند، آنها را قبول کرده‌ام.

 


خصوصی‌سازی با خونریزی!

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید