نرخ جدید ارز پرداختی به حجاج اعلام شد
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.
در سال 1402، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان میشود.
16 تیر 1363؛ نرخ جدید ارز پرداختی به حجاج اعلام شد
سازمان حج و زیارت اعلام کرد، براساس تصمیمات متخذه نرخ ریال سعودی که بابت ارز پرداختی ارزسوی شعب بانک ملی ایران محاسبه و دریافت میشود، بدین شرح خواهد بود:
بابت 600 ریال سعودی هم ارزیابی به نرخ دولتی جمهوری اسلامی و بابت 700 ریال سعودی دیگر هر ریال سعودی 60 ریال کشورمان محاسبه خواهد شد.
سازمان حج و زیارت در اطلاعیه دیگری که در ارتباط با نحوه تحویل ارز زوار بیتاللهالحرام منتشر کرد از حجاج سال جاری خواست از تاریخ 16 تیرماه سال جاری جهت دریافت «تراول» چک ارزی خود با به همراه داشتن گذرنامه شخصا در تهران به شعب بانک ملی که مدارک مربوطه را تحویل دادهاند و در شهرستانها به شعبه مرکزی بانک ملی ایران مراجعه نمایند و س پس از دریافت ارز مربوطه گذرنامه خود را سریعا به مدیران کاروان مربوطه تحویل دهد تا نسبت به اخذ ویزای سفر به عربستان سعودی اقدام شود.
16 تیر 1373؛ دستورالعمل اجرایی پرداخت کمک سود تسهیلات بانکی به سازندگان مسکن
دستورالعمل اجرایی پرداخت کمک سود تسهیلات اعطایی بانکها به بخش مسکن ابلاغ شد. طبق این دستورالعمل که بهزودی توسط شبکه بانکی کشور به اجرا درمیآید، بخشی از سود تسهیلات اعطایی بانکها بهصورت سوبسید به سازندگان انواع مسکن که الگوی مصرف تعیین شده را رعایت کنند، پرداخت میشود.
براساس این دستورالعمل، مسکن اجتماعی به واحدهای مسکونی اطلاق میشود که متوسط سطح زیربنای آنها 50 مترمربع و به صورت پروژههای تولید انبوه مسکن ساخته میشوند. این واحدها به صورت اجاره یا اجاره به شرط تملیک در اختیار بهرهبرداران قرار میگیرد.
الگوی مصوب مصرف مسکن براساس مصوبات شورای الگوی مصرف، حداکثر مساحت خالص زیربنای واحدهای مسکونی در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد 75 مترمربع و در سایر شهرستانها 100 مترمربع تعیین شده است.
شورای نظارت و هماهنگی، تولید، توزیع و قیمت تشکیل شد
شورای اقتصاد در جلسه اخیر خود تشکیلات جدید شورای نظارت و هماهنگی، تولید، توزیع و قیمت را به تصویب رساند. این شورا متشکل از وزیر بازرگانی (رئیس شورا)، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیسجمهور در امور اقتصادی، رئیسکل بانک مرکزی و وزیر وزارتخانه تولیدی (حسب موضوع مورد بحث) میباشد. ضمنا رئیس کل گمرک ایران و مدیرعامل سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز میتوانند در جلسههای شورا شرکت کنند و معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی نیز وظایف دبیری شورا را عهدهدار خواهد بود.
16 تیر 1383؛ مخالفت دولت با تعطیلی نمایشگاه
دبیر و سخنگوی دولت درخصوص مصوبه هفته گذشته شورای شهر تهران مبنیبر تعطیلی دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران گفت: هیات وزیران خواهان آن است که همه اجزای حاکمیت دیدگاههای جامعی نسبت به مسائل داشته باشند و مصالح و منافع ملی را قربانی اهداف کوتاهمدت و چندروزه نکنند.
عبدالله رمضانزاده با اشاره به مخالفت دولت با تعطیلی نمایشگاه بینالمللی تهران افزود: نمایشگاههای بینالمللی یکی از ابزارهای توسعهیافتگی هستند و در بسیاری از کشورهای دنیا نمایشگاههای بینالمللی در مراکز شهرها برپا میشوند.
وی یادآور شد: برپایی نمایشگاه های اقتصادی در مکانهایی مانند کویر لوت که شورای شهر به دولت پیشنهاد می کند، هیچ جذابیتی برای سرمایهگذاران نخواهد داشت.
16 تیر 1393؛ آغاز سهمیهبندی برق صنایع
با هدف مدیریت 800 مگاوات کمبود تولید برق در پیک تابستان 1393، وزارت نیرو جزئیات سهمیهبندی برق صنایع کشور را به تفکیک شرکتهای برق منطقهای هر استان اعلام کرد.
کمبود تولید برق در حالی است که براساس اعلام مسوولان وزارت نیرو طی 2 سال گذشته کشور با کمبود سرمایهگذاری در صنعت برق مواجه بوده که این موضوع تولید برق را با توجه به افزایش مصرف تحتتاثیر قرار داده است.
براساس اعلام حمید چیتچیان، وزیر نیرو ظرفیت نصبشده در صنعت برق حدود 70 هزار مگاوات است و اگر بخواهیم پاسخگوی افزایش نیاز برق مصرفکننده باشیم، باید سالانه 5 هزار مگاوات از نیروگاههای جدیدالتاسیس به مدار بیاید.