حقیقیها در بورس میمانند؟/ پیش بینی بازار سهام 17 تیر 1402
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز –شنبه 17 تیر- به روند بازار سهام در روز چهارشنبه نگاه میکنیم. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل رشد 570 واحدی داشت و شاخص کل هموزن نیز 2 هزار و 880 واحد بالا آمد. شاخص کل فرابورس 28 واحد رشد کرد و شاخص هم وزن فرابورس 647 واحد افزایش پیدا کرد.
بیشترین افزایش قیمت
روز شنبه در بورس شرکت صنایع شیمیایی سینا (شسینا)، شرکت ایران ترانسفو (بترانس) و شرکت داروسازی کوثر (دکوثر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان (غگیلا)، شرکت افرا نت (افرا) و شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای کگاز (شرکت شیشه و گاز)، سخزر (شرکت سیمان خزر) و چفیبر (شرکت فیبر ایران) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس (ثپردیس)، شرکت شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلستان (غگلستا) و شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات چهارشنبه، 104 نماد صف خرید داشتند و 26 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 24 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 436 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 16 درصدی به 111 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
روز چهارشنبه شاخص کل و شاخص هم وزن بورس تهران روند مشابهی داشتند. با این تفاوت که شاخص کل در 40 دقیقه پایانی ریزش زیادی داشت اما شاخص هم وزن ریزش اندکی را ثبت کرد. با این حال در مجموع کل معاملات چهارشنبه، ارزش صفهای خرید 325 میلیارد تومان بیشتر از صفهای فروش بود.
اما حجم معاملات پایین بود و ارزش معاملات خرد با کاهش 16 درصدی نسبت به روز قبل به 6 هزار و 496 میلیارد تومان رسید. همچنین شاهد خروج پول حقیقی برای دومین روز متوالی و به میزان 12 میلیارد تومان بودیم. نمادهای خکمک، وبملت، کالا، خودرو، وکغدیر، کگل، سرچشمه، خساپا، وصندوق و خبنیان بیشترین خروج پول را را ثبت کردند.
روز چهارشنبه نمادهای رمپنا، فملی و وپارس بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. در مقابل، نمادهای کچاد، کگل و بوعلی شاخص را پایین کشیدند.
از سوی دیگر سرانه خرید هر کد معاملاتی حقیقی بیشتر از سرانه فروش بود. سرانه خرید هر حقیقی به طور میانگین 26 میلیون و 800 هزار تومان و میانگین سرانه فروش 25 میلیون تومان بود.
بنابراین بازار در روزی که حجم معاملات پایین بود و خروج پول بیش از ورود پول بود، تقاضا بیشتر از عرضهها بود و شاخصها رشد کردند. اما در 40 دقیقه پایانی عرضه رشد بیشتری داشت و شاخص حدود 3 هزار واحد ریزش کرد. ریزش دقایق پایانی این هشدار را میدهد که معاملات امروز نیز با مازاد عرضه آغاز شود.
از سوی دیگر با اعلام خبر توقف مذاکرات میان ایران و امریکا، برکناری رابرت مالی از سمت نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران، اصرار سه کشور اروپایی –انگلستان، آلمان و فرانسه- و نماینده امریکا در نشست شورای امنیت برای تداوم تحریمهای موشکی ایران چشم انداز آینده اقتصاد ایران را تیرهتر کرده است. در چنین شرایطی انتظارات فعالان اقتصادی نیز حول کاهش ارزش ریال و رشد تورم شکل میگیرد. بنابراین به نظر میرسد امروز نیز شاهد خروج سرمایه حقیقی از بورس باشیم.