بلومبرگ گزارش داد؛

دوپینگ «اپل» در هند/ کوچ غول‌های تکنولوژی آمریکا از چین؟

کدخبر: ۵۹۸۸۲۱
جنگ تجاری میان آمریکا و چین و محدودیت‌های چین در زمان همه‌گیری کرونا که باعث شد زنجیره تأمین لوازم الکترونیکی در جهان با مشکل جدی روبه‌رو شود،‌ باعث شده شرکت‌های مستقر در این کشور از جمله شرکای شرکت اپل، به فکر گسترش فعالیت خود به خارج از مرزهای چین باشند.
دوپینگ «اپل» در هند/ کوچ غول‌های تکنولوژی آمریکا از چین؟

به گزارش اقتصادنیوز، شرکت تایوانی «فاکس‌کان» که یکی از تأمین‌کنندگان اصلی شرکت «اپل» محسوب می‌شود، ‌تصمیم گرفته سرمایه‌گذاری و میزان اشتغال‌زایی خود در هند را دو برابر کند. تصمیمی که نشان‌دهنده افزایش سرعت خروج شرکت‌های تولیدی از چین باتوجه به افزایش تنش‌های واشنگتن و پکن است.

به نوشته بلومبرگ،‌ نماینده شرکت فاکس‌کان در هند، همزمان با تبریک تولد «نارندرا مودی» - نخست‌وزیر این کشور - در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد فاکس‌کان قصد دارد گستره فعالیت خود در هند را دو برابر کند. نماینده شرکت فاکس‌کان همچنین گفته که سال آینده میلادی نیز گستره فعالیت و میزان اشتغال‌زایی این شرکت در هند، باز هم با افزایش دو برابری همراه خواهد شد.

آنطور که اکوایران به نقل از بلومبرگ گزارش داده، برنامه‌های سرمایه‌گذاری این شرکت تایوانی شامل افتتاح یک کارخانه در زمینی به مساحت بیش از یک کیلومتر و 20 متر مربع در نزدیکی فرودگاه «بنگلور» هند است. قرار است در این کارخانه که حدود 100 هزار شغل جدید در هند ایجاد می‌کند،‌ تلفن‌های همراه شرکت اپل مونتاژ شود.

گسترش شرکت فاکس‌کان در هند این نکته را برجسته می‌کند که چین چگونه در خطر از دست دادن جایگاه خود به عنوان بزرگترین تولیدکننده لوازم الکترونیکی مصرفی در جهان است. اپل و سایر برندهای معتبر آمریکایی از شرکت‌های تأمین‌کننده خود خواسته‌اند که کشورهای جایگزین مانند هند و ویتنام را برای تولید انتخاب کنند. این روند، یک بازنگری در زنجیره تأمین جهانی است که در دوران همه‌گیری کرونا و جنگ اوکراین سرعت گرفت و می‌تواند در آینده مسیر ساخته شدن لوازم الکترونیکی را تغییر دهد.

شرکت فاکس‌کان پیش از این نیز 9 پردیس تولیدی و بیش از 30 شرکت در هند داشته که باعث اشتغال ده‌ها هزار نفر از مردم این کشور شده است. این شرکت تایوانی در مراحل اولیه توسعه خود در هند است، اما توانسته درآمد سالانه‌اش را به حدود 10 میلیارد دلار برساند.

شرکت چینی «گوئِرتِک» نیز که بخش عمده‌ای از گجت‌های جهان برای تلفن‌های همراه آیفون، کنسول پلی‌استیشن و بسیاری از محصولات دیگر را تأمین می‌کند، یکی دیگر از شرکت‌هایی است که به دنبال انتقال فعالیت خود به خارج از چین است.

همچنین شرکت «پگاترون» که یک شرکت تولید قطعات الکترونیکی است و از تأمین‌کنندگان مهم اپل محسوب می‌شود، تصمیم گرفته دومین شرکت خود را در هند افتتاح کند. پگاترون برای افتتاح نخستین شرکتش در هند،‌ 150 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده بود. کارخانه دوم پگاترون به مونتاژ جدیدترین تلفن‌های همراه آیفون خواهد پرداخت.

تنش‌ها میان آمریکا و چین که با یک جنگ تجاری از سوی «دونالد ترامپ» - رئیس‌جمهور سابق آمریکا - آغاز شد و اکنون به ممنوعیت صادرات تکنولوژی‌های پیشرفته مانند ساخت تراشه‌های الکترونیکی گسترش یافته، باعث شده توسعه صنعت لوازم الکترونیکی در چین با تغییر رویه روبه‌رو شود. نیاز کشورهای جهان به چین در تأمین لوازم الکترونیکی در زمان همه‌گیری کرونا مشخص شد؛‌ یعنی زمانی که محدودیت‌های پکن باعث شد تأمین بسیاری از محصولات الکترونیکی در جهان، از تلفن‌های همراه گرفته تا خودروها، با مشکل جدی روبه‌رو شود.

طبق گزارش‌ها، 9 شرکت از 10 تأمین‌کننده اصلی اپل در حال آماده شدن برای انتقال فعالیت‌های خود به خارج از چین هستند؛‌ با این حال،‌ بلومبرگ اعلام کرده انتقال تنها 10 درصد از فعالیت این شرکت‌ها به خارج از چین، حدود هشت سال زمان می‌بَرد. هم‌اکنون هند به دلیل ظرفیت‌های بالای خود و بستر مناسب، در صدر علاقه‌مندی شرکت‌ها برای انتقال فعالیت خود به خارج از چین قرار دارد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید