این کشور اروپایی به ایران کالا صادر کرد
به گزارش اکوایران، دادههای اعلام شده از سوی گمرک نشان میدهد در این مدت هرچند ارزش هر تن کالای صادراتی کاهشی بوده، با این حال در کنار رشد دلاری صادرات در این مدت به لحاظ حجمی هم شاهد رشد بودهایم، اما کسری تراز تجاری ایران در 7 ماه سال جاری به 7.8 میلیارد دلار رسید که این امر نشان میدهد کالاهای ایرانی ارزان به خارج کشور رسیده است.
دادهها نشان میدهد در این مدت ۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع کالا به ارزش ۲۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۲۹.۳۲ درصدی در وزن و کاهش کمتر از یک درصدی در ارزش داشته است.
از سوی دیگر، در این مدت ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۶ میلیارد دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۶.۲۱ درصد و از حیث ارزش ۱۲.۶۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.
با توجه به دادههای اعلام شده میزان وزنی مجموع مبادلات تجاری کشور در این مدت ۱۰۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳.۷۱ درصد افزایش یافته است.
وضعیت تجارت چمدانی
محمد رضوانیفر رئیس کل گمرک ایران، در خصوص میزان صادرات غیر نفتی به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی، اظهار داشت: در این مدت ۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع کالا به ارزش ۲۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۲۹.۳۲ درصدی در وزن و کاهش کمتر از یک درصدی در ارزش داشته است.
به گفته رئیس کل گمرک ایران، در این مدت ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۶ میلیارد دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۶.۲۱ درصد و از حیث ارزش ۱۲.۶۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.
از سوی دیگر دادههای گمرک نشان میدهد، در ۷ ماهه امسال صادرات کالاهای پتروشیمی به ۳۱ میلیون تن و به ارزش ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید که از نظر وزن ۲۶ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۲ درصد کاهش داشته است.
اقلام عمده صادراتی و وارداتی
با توجه به دادههای اعلام شده این پرسش مطرح میشود که عمده اقلام صادراتی شامل چه کالاهایی بوده است. در این خصوص دادههای گمرک نشان میدهد، در این مدت «گاز طبیعی مایع شده» با ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و اختصاص ۸.۳۷ درصد، «پروپان مایع شده» با یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار و ۶.۶۹ درصد و «بوتان مایع شده» با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و ۴.۶ درصد، ۳ قلم عمده کالاهای صادراتی بوده اند.
در این گزارش به این نکته اشاره شده که دلیل کاهش قیمتهای جهانی برخی از کالاهای صادراتی از جمله محصولات پتروشیمی میزان کلی صادرات کشور با وجود افزایش وزنی، با کاهش ارزشی مواجه شده است.
با توجه به آمار گمرک ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در ۷ ماسال جاری شامل «ذرت دامی» با ۲ میلیارد دلار و سهم ۵.۵۳ درصدی، «انواع گوشی های تلفن همراه» با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و سهم ۴.۰۸ درصدی و «دانه سویا» با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و سهم ۳.۴۱ درصدی ۳ قلم عمده کالای وارداتی را به خود اختصاص دادند.
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی هزار و 721 دلار بوده که نسبت به رقم هزار و 624 دلار در ۷ ماهه سال گذشته، ۶.۰۳ درصد رشد داشته است عنوان کرد: میزان واردات کالاهای اساسی در ۷ ماهه سال جاری ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن و به ارزش ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بوده است که با اختصاص ۶۳.۳۲ درصد از وزن و ۳۰.۳۴ درصد از ارزش کل واردات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۱.۰۸ درصدی در وزن و کاهش ۴.۸۶ درصدی در ارزش داشته است.
مقاصد صادراتی و وارداتی
براساس دادههای اعلام شده کشورهای عمده مقصد صادرات غیر نفتی کشورمان در این مدت به ترتیب شامل «چین» با ۸ میلیارد دلار، «عراق» با ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، «امارات متحده عربی» با ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، «ترکیه» با ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار و «هند» با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده اند.
از سوی دیگر ۵ کشور عمده طرف معامله واردات نیز در این مدت به ترتیب شامل «امارات متحده عربی» با ۱۱ میلیارد دلار، «چین» با ۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، «ترکیه» با ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، «آلمان» با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و «هند» با یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است.